You are not logged in.

#3026 2011-05-31 11:13:36

sumski
Member
From: Zagreb, Croatia
Registered: 2011-04-30
Posts: 114

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

With your kwinrc , i get no crashing smile .I will investigate further!

Offline

#3027 2011-05-31 11:17:42

sumski
Member
From: Zagreb, Croatia
Registered: 2011-04-30
Posts: 114

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Here's diff:

--- /home/test/.kde4/share/config/kwinrc        2011-05-31 13:12:50.044429010 +0200                         
+++ /home/test/.kde4/share/config/kwinrc.bak    2011-05-31 12:48:12.675765936 +0200
@@ -1,27 +1,16 @@
 [$Version]
-update_info=kwin_focus2.upd:kwin_focus2,kwin.upd:kde3.0r1,kwin.upd:kde3.2Xinerama,kwin3_plugin.upd:kde3.2,kwin_focus1.upd:kwin_focus1,kwin_on_off.upd:kwin_on_off,kwin_blacklist.upd:Blacklist-4.5,kwin_remove_effects.upd:kwin4.7_effects                                                                                         
-
-[Blacklist][Blur]
-Advanced Micro Devices=DRI R600:-:7.8.1,DRI R600:-:7.8.2
-Ati=Radeon HD 3650:-:3.3.9901
-NVIDIA=GeForce 6150/PCI/SSE2:-:195
-
-[Blacklist][Lanczos]
-Advanced Micro Devices=DRI R600:-:7.8.1,DRI R600:-:7.8.2
-Intel=GM45 Express Chipset GEM 20100328:-:7.8.2,GM45 Express Chipset GEM 20091221:-:7.7.1,965GM GEM 20100328 2010Q1:-:7.8.2,965GM GEM 20091221 2009Q4:-:7.7.1,Ironlake Mobile GEM 20100328:-:7.8.2                     
+update_info=kwin_focus1.upd:kwin_focus1,kwin.upd:kde3.0r1,kwin.upd:kde3.2Xinerama,kwin_focus2.upd:kwin_focus2,kwin3_plugin.upd:kde3.2,kwin_remove_effects.upd:kwin4.7_effects,kwin_on_off.upd:kwin_on_off              
 
 [Compositing]
-AnimationSpeed=2
+AnimationSpeed=3
 Backend=OpenGL
-CheckIsSafe=true
 DisableChecks=true
 Enabled=true
-GLDirect=true
+GLDirect=false
 GLLegacy=false
-GLMode=TFP
 GLTextureFilter=1
 GLVSync=false
-HiddenPreviews=6
+HiddenPreviews=5
 OpenGLIsUnsafe=false
 UnredirectFullscreen=false
 XRenderSmoothScale=false
@@ -31,101 +20,71 @@
 Name_2=
 Name_3=
 Name_4=
-Name_5=
-Name_6=
-Name_7=
-Name_8=
-Number=3
+Number=4
 
 [Effect-BoxSwitch]
-TabBox=false
+TabBox=true
 
 [Effect-CoverSwitch]
-TabBox=true
+TabBox=false
 
 [Effect-Cube]
 BackgroundColor=0,0,0
-BorderActivate=3
-BorderActivateCylinder=9
-BorderActivateSphere=9
-CapColor=0,2,10
-CapDeformation=8
+CapColor=252,252,252
+CapDeformation=0
 Caps=true
-CloseOnMouseRelease=true
+CloseOnMouseRelease=false
 DisplayDesktopName=true
 InvertKeys=false
 InvertMouse=false
 Opacity=80
-OpacityDesktopOnly=true
+OpacityDesktopOnly=false
 Reflection=true
 RotationDuration=0
 TabBox=true
 TexturedCaps=true
 Wallpaper=
-ZOrdering=false
-ZPosition=285
-
-[Effect-CubeSlide]
-DontSlidePanels=true
-DontSlideStickyWindows=false
-RotationDuration=0
-UsePagerLayout=true
-UseWindowMoving=false
-
-[Effect-DesktopGrid]
-BorderActivate=9
+ZOrdering=true
+ZPosition=87
 
 [Effect-FlipSwitch]
-BorderActivate=9
-BorderActivateAll=9
 TabBox=false
 
-[Effect-MagicLamp]
-AnimationDuration=170
-
 [Effect-PresentWindows]
-BorderActivate=7
-BorderActivateAll=9
 TabBox=false
 
-[Effect-Shadow]
-Color=73,68,66
-Fuzzyness=10
-IntensifyActiveShadow=true
-Opacity=0.6
-Size=5
-XOffset=0
-YOffset=3
+[Effect-Translucency]
+ComboboxPopups=1
+Decoration=1
+Dialogs=1
+DropdownMenus=0.96
+Duration=0
+Inactive=1
+IndividualMenuConfig=true
+Menus=1
+MoveResize=0.8
+PopupMenus=0.97
+TornOffMenus=0.96
 
 [Effect-Wobbly]
 AdvancedMode=false
-Drag=85
+Drag=80
 MoveFactor=10
 MoveWobble=true
-ResizeWobble=false
+ResizeWobble=true
 Settings=Auto
-Stiffness=10
-WobblynessLevel=1
-
-[ElectricBorders]
-Bottom=None
-BottomLeft=None
-BottomRight=None
-Left=None
-Right=None
-Top=None
-TopLeft=None
-TopRight=None
+Stiffness=15
+WobblynessLevel=0
 
 [Plugins]
 kwin4_effect_blurEnabled=true
-kwin4_effect_boxswitchEnabled=false
-kwin4_effect_coverswitchEnabled=true
+kwin4_effect_boxswitchEnabled=true
+kwin4_effect_coverswitchEnabled=false
 kwin4_effect_cubeEnabled=true
 kwin4_effect_cubeslideEnabled=true
 kwin4_effect_dashboardEnabled=true
 kwin4_effect_desktopgridEnabled=true
-kwin4_effect_dialogparentEnabled=false
+kwin4_effect_dialogparentEnabled=true
 kwin4_effect_diminactiveEnabled=false
 kwin4_effect_dimscreenEnabled=false
 kwin4_effect_explosionEnabled=false
@@ -134,7 +93,7 @@
 kwin4_effect_fallapartEnabled=false
 kwin4_effect_flipswitchEnabled=false
 kwin4_effect_glideEnabled=false
-kwin4_effect_highlightwindowEnabled=false
+kwin4_effect_highlightwindowEnabled=true
 kwin4_effect_invertEnabled=false
 kwin4_effect_loginEnabled=true
 kwin4_effect_logoutEnabled=true
@@ -147,25 +106,25 @@
 kwin4_effect_presentwindowsEnabled=true
 kwin4_effect_resizeEnabled=false
 kwin4_effect_scaleinEnabled=false
-kwin4_effect_screenshotEnabled=false
+kwin4_effect_screenshotEnabled=true
 kwin4_effect_sheetEnabled=false
 kwin4_effect_showfpsEnabled=false
 kwin4_effect_showpaintEnabled=false
 kwin4_effect_slideEnabled=false
 kwin4_effect_slidebackEnabled=false
-kwin4_effect_slidingpopupsEnabled=false
+kwin4_effect_slidingpopupsEnabled=true
 kwin4_effect_snaphelperEnabled=false
 kwin4_effect_startupfeedbackEnabled=true
-kwin4_effect_taskbarthumbnailEnabled=false
+kwin4_effect_taskbarthumbnailEnabled=true
 kwin4_effect_thumbnailasideEnabled=false
 kwin4_effect_trackmouseEnabled=false
 kwin4_effect_translucencyEnabled=true
 kwin4_effect_windowgeometryEnabled=false
-kwin4_effect_wobblywindowsEnabled=false
+kwin4_effect_wobblywindowsEnabled=true
 kwin4_effect_zoomEnabled=true
 
 [PopupInfo]
-PopupHideDelay=500
+PopupHideDelay=1000
 ShowPopup=false
 TextOnly=false
 
@@ -182,10 +141,4 @@
 ShowTabBox=true
 
 [Windows]
-ElectricBorderCooldown=350
-ElectricBorderDelay=150
-ElectricBorderMaximize=true
-ElectricBorderTiling=true
-ElectricBorders=0
 RollOverDesktops=true
-TilingOn=false

kwinrc is yours , kwinrc.bak is mine

KWin reports:

OpenGL vendor string:                   ATI Technologies Inc.                                               
OpenGL renderer string:                 ATI Mobility Radeon HD 3650                                         
OpenGL version string:                  3.3.10750 Compatibility Profile Context                             
OpenGL shading language version string: 3.30                                                                
Driver:                                 Catalyst                                                            
Driver version:                         3.3.10750                                                           
GPU class:                              R600                                                                
OpenGL version:                         3.3.10750                                                           
GLSL version:                           3.30                                                                
X server version:                       1.9.4                                                               
Linux kernel version:                   2.6.38                                                              
Direct rendering:                       yes                                                                 
Requires strict binding:                yes                                                                 
GLSL shaders:                           yes                                                                 
Texture NPOT support:                   yes

Maybe this saves the day?

GLMode=TFP

Anyway , thank you , very much!!! big_smile

Last edited by sumski (2011-05-31 11:27:48)

Offline

#3028 2011-05-31 13:36:20

jarek
Member
Registered: 2011-05-31
Posts: 11

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I have a problem with catalist-utils with powerXpress support. I installed this package: http://catalyst.apocalypsus.net/tarball … pxp.tar.gz, and also catalyst-switch.

Aticonfig reports:

aticonfig: No supported adapters detected

I have ati radeon 6630m and Intel HD 3000 in my laptop (Dell vostro 3550). Catalyst driver support my radeon ?

Please give me some advice


P.S Sorry for my english

Offline

#3029 2011-05-31 20:51:50

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

jarek wrote:

I have a problem with catalist-utils with powerXpress support. I installed this package: http://catalyst.apocalypsus.net/tarball … pxp.tar.gz, and also catalyst-switch.

Hope you didn't forget to install some catalyst package that provides fglrx module.
As for catalyst-switch i'm not sure is it working....
catalyst-total with pXp is da best ;P https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 66#p937766

But...

jarek wrote:

Aticonfig reports:

aticonfig: No supported adapters detected

I have ati radeon 6630m and Intel HD 3000 in my laptop (Dell vostro 3550). Catalyst driver support my radeon ?

That could be the case. It should be supported, although i have found only 1 related post and there user didn't succeed: http://forums.opensuse.org/english/get- … eeded.html

But what about catalyst packages without pxp support - like from [catalyst] repo - did you check them? Is aticonfig also returning "No supported adapters detected"?

Last edited by Vi0L0 (2011-05-31 21:08:15)

Offline

#3030 2011-06-01 02:34:08

ngochai
Member
From: Singapore
Registered: 2011-04-06
Posts: 3
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I have a dual monitor setup, in amdcccle Display Manager, the setting is "Multi-display desktop with displays". Everything is ok in catalyst 11.4, I can move mouse/windows across the two monitors. Now, whenever I upgrade to 11.5, there is an "invisible monitor" between my 2 monitors, if I move the mouse to pass the edge of the first monitor on the left, the mouse disappears then I have to continue moving the mouse for a few seconds then it will appear on the second monitor on the right. Once the mouse is on the right monitor I can only move it in the first 1/4 of the screen. If I move the mouse back to the first monitor on the left, I have to pass the "invisible screen" as well.

My system:

HP Probook 4310s

Linux probook 2.6.39-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri May 20 11:33:59 CEST 2011 x86_64 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9600 @ 2.80GHz GenuineIntel GNU/Linux         

VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M92 LP [Mobility Radeon HD 4300 Series]

KDE 4.6.3

I'm using catalyst repo from: http://catalyst.apocalypsus.net/repo/catalyst/x86_64, I have to downgrade to 11.4 now.

catalyst/catalyst-hook 11.5-1 [installed: 11.4-1]
catalyst/catalyst-utils 11.5-2 [installed: 11.4-1]
catalyst/lib32-catalyst-utils 11.5-1 (lib32) [installed: 11.4-1]

Xorg:
catalyst/xorg-server-catalyst-maximize-fix 1.10.2-1 (xorg) [installed]

xorg.conf
============================
Section "ServerLayout"
        Identifier     "aticonfig Layout"
        Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
        Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
        Option      "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
        Option      "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-1"
        Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
        Option      "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
        Option      "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "0-LVDS"
        Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
        Option      "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
        Option      "DPMS" "true"
        Option      "PreferredMode" "1366x768"
        Option      "TargetRefresh" "60"
        Option      "Position" "0 0"
        Option      "Rotate" "normal"
        Option      "Disable" "false"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "0-CRT1"
        Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
        Option      "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
        Option      "DPMS" "true"
        Option      "PreferredMode" "1920x1200"
        Option      "TargetRefresh" "60"
        Option      "Position" "1366 0"
        Option      "Rotate" "normal"
        Option      "Disable" "false"
EndSection

Section "Device"
        Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
        Driver      "fglrx"
        Option      "Monitor-LVDS" "0-LVDS"
        Option      "Monitor-CRT1" "0-CRT1"
        BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
        Identifier  "aticonfig-Device[0]-1"
        Driver      "fglrx"
        BusID       "PCI:1:0:0"
        Screen      1
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
        Device     "aticonfig-Device[0]-0"
        DefaultDepth     24
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Virtual   3286 1920
                Depth     24
        EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "aticonfig-Screen[0]-1"
        Device     "aticonfig-Device[0]-1"
        Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-1"
        DefaultDepth     24
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Virtual   3286 1200
                Depth     24
        EndSubSection
EndSection

Manually deleting /etc/ati/amdpcsdb and reinstall catalyst does not help.
Can anyone please help me fix this?
Thanks.

Last edited by ngochai (2011-06-01 02:46:18)

Offline

#3031 2011-06-01 05:26:06

sumski
Member
From: Zagreb, Croatia
Registered: 2011-04-30
Posts: 114

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

sumski wrote:

Maybe this saves the day?

GLMode=TFP

No , it's this :

-GLDirect=true
+GLDirect=false
 

If GLDirect is set to false , and i try with 

KWIN_DIRECT_GL=1 kwin --replace & 

, the driver/KWin are crashing , but , if GLDirect is set to true and then try with 

KWIN_DIRECT_GL=1 kwin --replace & 

, everything works. Didn't thought these two would be in conflict.

Last edited by sumski (2011-06-01 05:26:29)

Offline

#3032 2011-06-01 11:16:53

ungoliant
Member
Registered: 2009-05-17
Posts: 39

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

For those having the cursor-corner-lag issue: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 90#p941890 or check AUR (catalyst)

Offline

#3033 2011-06-01 11:23:49

jarek
Member
Registered: 2011-05-31
Posts: 11

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I try this package:

Vi0L0 wrote:

catalyst-total with pXp is da best ;P https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 66#p937766

I still have this same error, catalyst without pxp support also have this issue.

As root i have got report:

Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 keyaticonfig: No supported adapters detected

Offline

#3034 2011-06-01 13:22:48

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

@ngochai:
"invisible screen" could be related with mouse lag...
Try to add Option "SWCursor" "true" into both your Device Sections:

Section "Device"
...
Option "SWCursor" "true"
EndSection

If that will not help - then fill bug report at http://ati.cchtml.com


@jarek:
it looks like your gfx rly isn't supported sad
I found similiar issue here: Catalyst 11.5 can't recognize HD 6650m


@sumski:
do you also experiencing video tearing when Direct Rendering is enabled?

Last edited by Vi0L0 (2011-06-01 13:35:42)

Offline

#3035 2011-06-01 13:48:03

sumski
Member
From: Zagreb, Croatia
Registered: 2011-04-30
Posts: 114

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I always experience video tearing; i don't use tearfree

Offline

#3036 2011-06-01 18:44:46

jarek
Member
Registered: 2011-05-31
Posts: 11

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Vi0L0 wrote:

/b]
it looks like your gfx rly isn't supported sad
I found similiar issue here: Catalyst 11.5 can't recognize HD 6650m

Ok. Thank you for helping me, I will wait for new catalyst driver.

Offline

#3037 2011-06-02 01:42:28

ngochai
Member
From: Singapore
Registered: 2011-04-06
Posts: 3
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Vi0L0 wrote:

@ngochai:
"invisible screen" could be related with mouse lag...
Try to add Option "SWCursor" "true" into both your Device Sections:

Section "Device"
...
Option "SWCursor" "true"
EndSection

If that will not help - then fill bug report at http://ati.cchtml.com


@jarek:
it looks like your gfx rly isn't supported sad
I found similiar issue here: Catalyst 11.5 can't recognize HD 6650m


@sumski:
do you also experiencing video tearing when Direct Rendering is enabled?

Thank you Vi0L0, that solves the problem

Offline

#3038 2011-06-08 14:42:11

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

[catalyst] repo update:
catalyst package was updated so it may work with kernel26 2.6.38.8 which just land in [core] repo.
If you are using catalyst package please be sure to update both those packages before rebooting your system.

Offline

#3039 2011-06-11 08:37:19

DarksideEE7
Member
From: Arkansas, United States
Registered: 2009-06-06
Posts: 356

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Will the catalyst package be updated any time soon for 2.6.39 compatibility?  I just ran an update and noticed that it isn't with the latest [core] kernel.

Offline

#3040 2011-06-11 09:05:42

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

DarksideEE7 wrote:

Will the catalyst package be updated any time soon for 2.6.39 compatibility?  I just ran an update and noticed that it isn't with the latest [core] kernel.

I've just updated it wink

Offline

#3041 2011-06-11 09:07:29

DarksideEE7
Member
From: Arkansas, United States
Registered: 2009-06-06
Posts: 356

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Vi0L0 wrote:
DarksideEE7 wrote:

Will the catalyst package be updated any time soon for 2.6.39 compatibility?  I just ran an update and noticed that it isn't with the latest [core] kernel.

I've just updated it wink

Wow that was fast!  You're on top of things as usual.  Thanks smile

Offline

#3042 2011-06-12 02:28:03

k_ibou
Member
From: Costa Rica
Registered: 2009-06-09
Posts: 101

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

thanks Vi0L0!!!!!!!! big_smile

Offline

#3043 2011-06-15 13:00:03

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

xvba-video is now open-source
from http://www.phoronix.com/scan.php?page=n … &px=OTU2Ng:

phoronix wrote:

Gwenolé Beauchesne, the developer behind much of this code at Splitted Desktop Systems, is leaving the company. Yesterday he emailed me to inform me that he would be departing soon and that "all work will be committed to our GIT, including xvba-video." That code has now been pushed to Git today.

While xvba-video is now open-source, it turns out that it's a simplified implementation. When AMD opened up XvBA, it turns out they didn't open up the full specification. "xvba-video will be in a 'simplified' form because AMD again failed to release further documentation/API specifications." The closed-up xvba-video relies upon some of the XvBA API that AMD hasn't yet publicly documented.

xvba-video wasn't updated for months and i was actually thinking that maybe it cannot be better, that maybe it's a dead project already - i've heard many bad words about xvba, that it's broken by design etc etc. So is open-sourcing really good news? I don't think so. Simplified implementation means that it's cripled sad. Also i don't think that there can be better developer/maintainer than gbeauchesne who did awesome job with it.

I've already tested xvba-video 8.0 (you can grab it from AUR, thank you Huulivoide for all your good work in maintaining this package) but it's not working good for me, it's not stable at all, guess it's because of that "simplified implementation".
xvba-video in version 7.8 works pretty well and i will leave it in [catalyst] repo. So no update for now.

Last edited by Vi0L0 (2011-06-15 13:28:13)

Offline

#3044 2011-06-15 13:30:42

Aarin
Member
From: Lisbon, Portugal
Registered: 2008-01-12
Posts: 18

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I'm having some problems with pxp catalyst (not sure the reason why)

- I installed the catalyst-total package from the PKGBUILD
- installed catalyst-utils with pxp support
- I executed the vgaswitcheroo switch to trade from the Intel card (that is powered, by default, at boot) to my ATI HD 5650.
- done a pxp-catalyst-util command to switch to the amd card
- followed this: https://wiki.archlinux.org/index.php/AT … figuration and done a "aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf" and edited the xorg.conf file manually
- edited rc.local, so that the intel card is disabled by default at boot (using vgaswitcheroo)

now, after all this, when gdm is started all I get is a black screen with no messages. no keyboard command is recognized.

Any ideas/sugestions in how to resolve this?

Last edited by Aarin (2011-06-15 13:40:46)


Using a HP dv6-3180sp: Intel Core i5-460M, ATI HD5650 1gb

Offline

#3045 2011-06-15 13:52:38

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

@Aarin:
i don't have intel and never used vgaswitcheroo but:
- you don't need to install catalyst-utils-pxp if you've got catalyst-total-pxp already installed (didn't get file conflicts?)
- /etc/X11/xorg.conf file should be present before running pxp_switch_catalyst script (also look at the output of this scrpit, is it error-free?)

Last edited by Vi0L0 (2011-06-15 13:53:37)

Offline

#3046 2011-06-15 14:30:17

Aarin
Member
From: Lisbon, Portugal
Registered: 2008-01-12
Posts: 18

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

@Vi0L0

Well I was wrong. I only have catalyst-total 11.5-5 (that has pxp support)
Removed the vgaswitcheroo stuff and now I'm only relying on the pxp-switch to use the AMD card.

i've tried running X again with no success (same problem). Here is the Xorg.0.log:

[    22.278] 
X.Org X Server 1.10.2
Release Date: 2011-05-28
[    22.278] X Protocol Version 11, Revision 0
[    22.278] Build Operating System: Linux 2.6.38-ARCH x86_64 
[    22.278] Current Operating System: Linux HP 2.6.39-ARCH #1 SMP PREEMPT Mon Jun 6 22:37:55 CEST 2011 x86_64
[    22.279] Kernel command line: initrd=/boot/kernel26-fallback.img root=/dev/disk/by-uuid/92375f13-aaa6-4a24-a515-10df921c1945 rootfstype=ext4  BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz26 
[    22.279] Build Date: 30 May 2011  08:47:00AM
[    22.279]  
[    22.279] Current version of pixman: 0.22.0
[    22.279]     Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
[    22.279] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    22.279] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Jun 15 15:21:50 2011
[    22.326] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[    22.326] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[    22.365] (==) ServerLayout "aticonfig Layout"
[    22.365] (**) |-->Screen "aticonfig-Screen[0]-0" (0)
[    22.365] (**) |   |-->Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
[    22.365] (**) |   |-->Device "aticonfig-Device[0]-0"
[    22.366] (==) Automatically adding devices
[    22.366] (==) Automatically enabling devices
[    22.409] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[    22.409]     Entry deleted from font path.
[    22.481] (==) FontPath set to:
    /usr/share/fonts/misc/,
    /usr/share/fonts/TTF/,
    /usr/share/fonts/Type1/,
    /usr/share/fonts/100dpi/,
    /usr/share/fonts/75dpi/
[    22.481] (**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules/updates,/usr/lib/xorg/modules"
[    22.481] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
    If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[    22.481] (II) Loader magic: 0x7d3440
[    22.481] (II) Module ABI versions:
[    22.481]     X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    22.481]     X.Org Video Driver: 10.0
[    22.481]     X.Org XInput driver : 12.2
[    22.481]     X.Org Server Extension : 5.0
[    22.483] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:0046:103c:144a rev 2, Mem @ 0xc0000000/4194304, 0xb0000000/268435456, I/O @ 0x00005050/8
[    22.483] (--) PCI: (0:1:0:0) 1002:68c1:103c:144a rev 0, Mem @ 0xa0000000/268435456, 0xc4400000/131072, I/O @ 0x00004000/256, BIOS @ 0x????????/131072
[    22.483] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[    22.483] (II) "extmod" will be loaded by default.
[    22.483] (II) "dbe" will be loaded by default.
[    22.483] (II) "glx" will be loaded by default.
[    22.483] (II) "record" will be loaded by default.
[    22.483] (II) "dri" will be loaded by default.
[    22.483] (II) "dri2" will be loaded by default.
[    22.483] (II) LoadModule: "extmod"
[    22.541] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[    22.548] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[    22.548]     compiled for 1.10.2, module version = 1.0.0
[    22.548]     Module class: X.Org Server Extension
[    22.548]     ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[    22.548] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[    22.548] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[    22.548] (II) Loading extension XFree86-DGA
[    22.548] (II) Loading extension DPMS
[    22.548] (II) Loading extension XVideo
[    22.548] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[    22.548] (II) Loading extension X-Resource
[    22.548] (II) LoadModule: "dbe"
[    22.549] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[    22.549] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[    22.549]     compiled for 1.10.2, module version = 1.0.0
[    22.549]     Module class: X.Org Server Extension
[    22.549]     ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[    22.549] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[    22.549] (II) LoadModule: "glx"
[    22.549] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/updates/extensions/libglx.so
[    22.606] (II) Module glx: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
[    22.606]     compiled for 6.9.0, module version = 1.0.0
[    22.606] (II) Loading extension GLX
[    22.606] (II) LoadModule: "record"
[    22.606] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
[    22.615] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[    22.615]     compiled for 1.10.2, module version = 1.13.0
[    22.615]     Module class: X.Org Server Extension
[    22.615]     ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[    22.615] (II) Loading extension RECORD
[    22.615] (II) LoadModule: "dri"
[    22.615] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
[    22.631] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[    22.631]     compiled for 1.10.2, module version = 1.0.0
[    22.631]     ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[    22.631] (II) Loading extension XFree86-DRI
[    22.631] (II) LoadModule: "dri2"
[    22.632] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[    22.632] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[    22.632]     compiled for 1.10.2, module version = 1.2.0
[    22.632]     ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[    22.632] (II) Loading extension DRI2
[    22.632] (II) LoadModule: "fglrx"
[    22.633] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
[    22.856] (II) Module fglrx: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
[    22.856]     compiled for 1.4.99.906, module version = 8.85.6
[    22.856]     Module class: X.Org Video Driver
[    22.856] (II) Loading sub module "fglrxdrm"
[    22.856] (II) LoadModule: "fglrxdrm"
[    22.856] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so
[    22.966] (II) Module fglrxdrm: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
[    22.966]     compiled for 1.4.99.906, module version = 8.85.6
[    22.966] (II) ATI Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.85.6
[    22.966] (II) ATI Proprietary Linux Driver Release Identifier: 8.85                                 
[    22.966] (II) ATI Proprietary Linux Driver Build Date: Apr 19 2011 21:30:04
[    22.966] (++) using VT number 7

[    22.970] (WW) Falling back to old probe method for fglrx
[    23.009] (II) Loading PCS database from /etc/ati/amdpcsdb
[    23.018] (--) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x68C1) found
[    23.018] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@1:0:1) found
[    23.018] (II) fglrx: intel VGA device detected, load intel driver.
[    23.018] (II) LoadModule: "intel"
[    23.019] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[    23.049] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
[    23.049]     compiled for 1.10.2, module version = 2.15.0
[    23.049]     Module class: X.Org Video Driver
[    23.049]     ABI class: X.Org Video Driver, version 10.0
[    23.049] (II) AMD Video driver is running on a device belonging to a group targeted for this release
[    23.060] (II) AMD Video driver is signed
[    23.061] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
[    23.061] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so
[    23.061] (II) fglrx(0): pEnt->device->identifier=0x1ce7240
[    23.064] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[    23.064] (II) intel(1): pEnt->device->identifier=(nil)
[    23.064] (EE) Screen 1 deleted because of no matching config section.
[    23.064] (II) UnloadModule: "intel"
[    23.064] (II) Unloading intel
[    23.064] (II) fglrx(0): === [xdl_xs110_atiddxPreInit] === begin
[    23.064] (II) fglrx(0): PowerXpress: Discrete GPU is selected.
[    23.878] (II) fglrx(0): PowerXpress: Diagnostic output from /usr/lib64/fglrx/switchlibGL:
Switch to AMD

[    23.886] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[    23.886] drmOpenDevice: open result is 12, (OK)
[    23.886] drmOpenByBusid: Searching for BusID pci:0000:00:02.0
[    23.886] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[    23.886] drmOpenDevice: open result is 12, (OK)
[    23.886] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns 12
[    23.886] drmOpenByBusid: drmGetBusid reports pci:0000:00:02.0
[    23.886] (**) fglrx(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    23.886] (==) fglrx(0): RGB weight 888
[    23.886] (==) fglrx(0): Default visual is TrueColor
[    23.886] (**) fglrx(0): Option "DRI"
[    23.886] (**) fglrx(0): Option "Tiling" "off"
[    23.886] (**) fglrx(0): Option "LinearFramebuffer" "on"
[    23.886] (**) fglrx(0): Option "Shadow" "off"
[    23.886] (II) fglrx(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) Arrandale
[    23.886] (**) fglrx(0): ChipID override: 0x0046
[    23.886] (**) fglrx(0): ChipRev override: 2
[    23.886] (**) fglrx(0): Chipset: "Arrandale"
[    23.886] 
Backtrace:
[    23.886] 0: /usr/bin/Xorg (xorg_backtrace+0x26) [0x49f546]
[    23.886] 1: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x60cf9) [0x460cf9]
[    23.886] 2: /lib/libpthread.so.0 (0x7f9a481b0000+0xf7e0) [0x7f9a481bf7e0]
[    23.886] 3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f9a44615000+0xf669) [0x7f9a44624669]
[    23.887] 4: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (xdl_xs110_atiddxPxPreInit+0x16e) [0x7f9a44dd75ee]
[    23.887] 5: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (xdl_xs110_atiddxPreInit+0x20bd) [0x7f9a44dae7ad]
[    23.887] 6: /usr/bin/Xorg (InitOutput+0x834) [0x46ffa4]
[    23.887] 7: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x229c3) [0x4229c3]
[    23.887] 8: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xed) [0x7f9a4712e17d]
[    23.887] 9: /usr/bin/Xorg (0x400000+0x22e6d) [0x422e6d]
[    23.887] Segmentation fault at address (nil)
[    23.887] 
Fatal server error:
[    23.887] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[    23.887] 
[    23.887] 
Please consult the The X.Org Foundation support 
     at http://wiki.x.org
 for help. 
[    23.887] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[    23.887]

Someone is getting a Segmentation Fault (not sure if Xorg or catalyst drivers)


PS: yes, pxp-switch is running error free.
PPS: I use [testing] so I have a different Xorg that the one that's in [extra]. could that be part of the problem?


EDIT: removed the pastebin url and put all the text in a code box wink

Last edited by Aarin (2011-06-17 12:17:52)


Using a HP dv6-3180sp: Intel Core i5-460M, ATI HD5650 1gb

Offline

#3047 2011-06-15 14:58:27

LadFromWales
Member
Registered: 2011-01-29
Posts: 9

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I am experiencing X lockup and display corruption when attempting to change VT.  The corruption is always in the top left corner, a long multi-coloured strip.  When this happens, X pegs one core on my CPU at 100% indefinitely, and keyboard entry becomes unresponsive, no response to pressing any of the lock keys.  Can SSH in and reboot cleanly.
Nothing untoward appears in X's log:

[   223.866] (II) AIGLX: Suspending AIGLX clients for VT switch
[   223.868] (II) fglrx(0): Backup framebuffer data.
[   223.912] (II) fglrx(0): Backup complete.

I am running x86_64 with testing and kde-unstable enabled, using catalyst-hook and the minimize-fix Xorg server, all fully up to date.  Card is an ATi HD5870

My xorg.conf, nothing out of the ordinary:

Section "ServerLayout"
        Identifier     "Arch"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
EndSection

Section "Module"
        Load  "record"
        Load  "glx"
        Load  "extmod"
        Load  "dbe"
        Load  "dri"
        Load  "xtrap"
        Load  "GLcore"
        Load  "freetype"
EndSection

Section "Monitor"
        #DisplaySize      520   330     # mm
        Identifier   "Monitor0"
        VendorName   "DEL"
        ModelName    "DELL 2405FPW"
        HorizSync    30.0 - 81.0
        VertRefresh  56.0 - 76.0
#       Option      "DPMS"
EndSection

Section "Device"
        Identifier  "Card0"
        Driver      "fglrx"
        VendorName  "ATI Technologies Inc"
        BusID       "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Card0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth    24
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth   24
        EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
        Mode    0666
EndSection

The corruption and X lockup occur with kwin compositing disabled or enabled.  It doesn't tend to occur if I attempt to switch on a clean KDE start, though it will as soon as any window is opened.

Any idea what's causing this?

Thanks smile

Anyone have any ideas how to fix this?

Offline

#3048 2011-06-15 15:36:06

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Aarin wrote:

@Vi0L0

Well I was wrong. I only have catalyst-total 11.5-5 (that has pxp support)
Removed the vgaswitcheroo stuff and now I'm only relying on the pxp-switch to use the AMD card.

i've tried running X again with no success (same problem). Here is the Xorg.0.log: http://pastebin.com/wsAjmLGf

Someone is getting a Segmentation Fault (not sure if Xorg or catalyst drivers)


PS: yes, pxp-switch is running error free.
PPS: I use [testing] so I have a different Xorg that the one that's in [extra]. could that be part of the problem?

Well - i think that problem lays here:

[    23.886] 3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f9a44615000+0xf669) [0x7f9a44624669]
[    23.887] 4: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (xdl_xs110_atiddxPxPreInit+0x16e) [0x7f9a44dd75ee]

xserver is loading both modules.
First of all check is nomodeset or vga=YOUR_value is added into kernel options.
If it is then...
In catalyst/radeon switch simple adding fglrx into MODULES is the trick (it's done automatically by pxp_switch_catalyst), but it looks like it's not working well with catalyst/intel switch. Maybe try to blacklist intel module (im not sure is intel right name, maybe it's something like i915) into modprobe (edit /etc/modprobe.d/modprobe.conf and add blacklist intel or blacklist i915).
Anyway let me know was that helpful - if yes then i will modify the script.

Offline

#3049 2011-06-15 15:48:48

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

@LadFromWales:
looks like a good material for a bug report at http://ati.cchtml.com wink tongue
but first check what will happen if you will remove everything from xorg.conf's Section "Module"

Offline

#3050 2011-06-15 16:38:53

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,319
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

catalyst 11.6:

Whats new:
- some bugfixes? (hope they at least fixed mouse lag)
- GNOME3 support still sux sad

I've added powerXpress support into catalyst-total, this package won't land in repo thou.

AUR was updated, repo (edit:) also

Last edited by Vi0L0 (2011-06-15 17:43:54)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB