You are not logged in.

#1 2005-07-07 10:41:48

WaFuSan
Member
From: Nagoya
Registered: 2005-01-27
Posts: 39
Website

cannot connect to localhost [solved]

Today I was unable to print on the network printers, so I tried to look at their configuration through http://localhost:631, as explained in the wiki (that's how I configured them last week), and I got the following error message: "could not connect to host localhost (port 631)".
I have looked at the /etc.hosts file, and it looks unchanged:

127.0.0.1       localhost.localdomain   localhost

Where can this error come from ?

Offline

#2 2005-07-07 11:10:04

tomk
Forum Fellow
From: Ireland
Registered: 2004-07-21
Posts: 9,838

Re: cannot connect to localhost [solved]

Is cups running? Port 631 won't be available if cups is not active.

Offline

#3 2005-07-07 11:20:07

kth5
Member
Registered: 2004-04-29
Posts: 655
Website

Re: cannot connect to localhost [solved]

check if you network loopback device is up and configured properly. it should obviously look like something this:

[kth5@maetrik ~]$ ifconfig lo
lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:185 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:185 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:9852 (9.6 Kb)  TX bytes:9852 (9.6 Kb)

I recognize that while theory and practice are, in theory, the same, they are, in practice, different. -Mark Mitchell

Offline

#4 2005-07-07 14:54:02

Dusty
Schwag Merchant
From: Medicine Hat, Alberta, Canada
Registered: 2004-01-18
Posts: 5,986
Website

Re: cannot connect to localhost [solved]

My bet is you didn't add cups to your DAEMONS array in /etc/rc.conf. When you rebooted, cups wasn't restarted, so nothing is listening on port 631.

Dusty

Offline

#5 2005-07-08 00:15:03

WaFuSan
Member
From: Nagoya
Registered: 2005-01-27
Posts: 39
Website

Re: cannot connect to localhost [solved]

I did indeed forget to add cups to the DAEMONS array.  :oops:
that's another mistake I won't do anymore!  smile

Offline

Board footer

Powered by FluxBB