You are not logged in.

#1 2005-07-10 19:57:51

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

how do i setup network (solved)

i use a  realtec RTL8139


i run arch on a laptop

Offline

#2 2005-07-10 20:01:56

Mr Green
Forum Fellow
From: U.K.
Registered: 2003-12-21
Posts: 5,750

Re: how do i setup network (solved)

modprobe r8139

Have you set up network in rc.conf?


Mr Green

Offline

#3 2005-07-10 20:21:08

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

Re: how do i setup network (solved)

thanx mr green


i run arch on a laptop

Offline

#4 2005-07-10 20:23:14

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

Re: how do i setup network (solved)

does the config from ftp install  aply to my installed sysem


i run arch on a laptop

Offline

#5 2005-07-10 20:36:27

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: how do i setup network (solved)

mr-tux wrote:

does the config from ftp install  aply to my installed sysem

If depends on your set up. For dhcp, set eth0=dhcp. All that info is commented in the file, have a look at it.

Offline

#6 2005-07-10 21:15:23

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

Re: how do i setup network (solved)

cant find module  :x


i run arch on a laptop

Offline

#7 2005-07-10 21:27:35

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: how do i setup network (solved)

install hwd and run hwd -s. Note the ethernet module and compare it to the output of lsmod

Offline

#8 2005-07-10 21:44:14

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

Re: how do i setup network (solved)

to whear


i run arch on a laptop

Offline

#9 2005-07-10 22:11:43

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: how do i setup network (solved)

to install hwd do:

pacman -Sy hwd

then run

hwd -s

once you've run that you can lsmod and compare the difference.

Offline

#10 2005-07-10 22:25:13

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

Re: how do i setup network (solved)

how do i do this sans network


i run arch on a laptop

Offline

#11 2005-07-10 22:36:25

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: how do i setup network (solved)

try running:
lshwd
It's in the base system. So it's probably already on your system.

Offline

#12 2005-07-10 23:38:03

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: how do i setup network (solved)

Yep, use lshwd and look at what it gives for eth0.

Offline

#13 2005-07-11 00:41:12

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

Re: how do i setup network (solved)

evryting seams right but the modual wont load


i run arch on a laptop

Offline

#14 2005-07-11 00:56:27

Euphoric Nightmare
Member
From: Kentucky
Registered: 2005-05-02
Posts: 283

Re: how do i setup network (solved)

mr-tux wrote:

evryting seams right but the modual wont load

How do you know it won't load?

Offline

#15 2005-07-11 01:09:53

mr-tux
Member
Registered: 2005-07-10
Posts: 24

Re: how do i setup network (solved)

i just did modprobe r8139 and booted up and

fatal cannot load r8139


i run arch on a laptop

Offline

#16 2005-07-11 01:59:27

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: how do i setup network (solved)

modprobe 8139too should work. I didn't realized that I have the same card roll

Offline

#17 2005-07-11 02:23:57

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: how do i setup network (solved)

Uhh... to prevent potential trouble: "8139too" is the name of the module - the lack of what might be an expected space was intentional.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB