You are not logged in.

#1 2010-07-30 23:02:51

archman-cro
Member
From: Croatia
Registered: 2010-04-04
Posts: 943
Website

Midori and some pictures

I use a 0.2.6-1 version of Midori and when I use the speed dial or some "captcha" sites (like sharingmatrix.com) I get this:
http://i30.tinypic.com/300tm48.jpg
http://i27.tinypic.com/2u8bg8y.jpg

The first link shows some post which included a thumbnail or a normal "pasted" pic on the boards. The second one is the speed dial. I have added the pages to it, tried refreshing, but the "?" is still there.

So, why do I get those question mark boxes instead of pictures?

Offline

#2 2010-07-31 02:23:03

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,931

Re: Midori and some pictures

The link is broken; There is no image at that URL anymore.

Offline

#3 2010-07-31 02:33:16

JackH79
Member
From: Australia
Registered: 2009-06-18
Posts: 663
Website

Re: Midori and some pictures

The link is working fine here.

Just installed Midori to see if I'd get the same problem and I did. So far, couldn't find out why though.

EDIT: typo

Last edited by JackH79 (2010-07-31 02:33:47)

Offline

#4 2010-07-31 03:08:29

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,931

Re: Midori and some pictures

JackH79 wrote:

The link is working fine here.

Just installed Midori to see if I'd get the same problem and I did. So far, couldn't find out why though.

EDIT: typo

Did you ever visit the link before in another browser? If so, clear the cache and try again.

Offline

#5 2010-07-31 03:47:05

JackH79
Member
From: Australia
Registered: 2009-06-18
Posts: 663
Website

Re: Midori and some pictures

Just tried it from a different machine and it's still working

EDIT: Just installed Midori on a Windows machine. Same problem.
Found the following error message in the "Console" in the sidebar:

1 @ undefined
ReferenceError:Can't find variable: setThumbnail

@skottish: do these work for you?
tNTNoOQ
tNTNoYQ

Last edited by JackH79 (2010-07-31 04:06:01)

Offline

#6 2010-07-31 08:01:35

bernarcher
Forum Fellow
From: Germany
Registered: 2009-02-17
Posts: 2,273

Re: Midori and some pictures

No such problem here with the latest midori git. And Arch Linux Forums do display properly on the speed dial.

I remember similar (although not as wide-spread) problems lately. Clearing the cache did help, however.


To know or not to know ...
... the questions remain forever.

Offline

#7 2010-07-31 09:53:39

archman-cro
Member
From: Croatia
Registered: 2010-04-04
Posts: 943
Website

Re: Midori and some pictures

Clearing cache didn't help here. Maybe I should try the git version.

Offline

#8 2010-07-31 10:05:07

archman-cro
Member
From: Croatia
Registered: 2010-04-04
Posts: 943
Website

Re: Midori and some pictures

No, same problem with the git version. Reverting to Extra. Also, there's a problem with this site, here's the examples:
Firefox: http://i26.tinypic.com/2ztekk8.jpg
Midori: http://i26.tinypic.com/295341k.jpg

Midori is missing that panel.
Also, there seems to be no buttons for bold, italic etc here when using the Reply.

Last edited by archman-cro (2010-07-31 10:29:59)

Offline

#9 2010-07-31 12:34:13

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,931

Re: Midori and some pictures

archman-cro wrote:

Clearing cache didn't help here. Maybe I should try the git version.

Clearing the cache isn't going to help for you with the missing image in the OP. There is no image at that link. The cache comment was JackH79 who said that it still works.

As far as Midori's speed dial goes, I have no idea. I don't have Midori installed nor do I want to.

-->><<--

By the way, proof of concept:

noimage.png

Offline

#10 2010-07-31 14:20:12

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: Midori and some pictures

Well I can reproduce this with Midori 0.2.6.

Offline

#11 2010-07-31 15:45:17

bernarcher
Forum Fellow
From: Germany
Registered: 2009-02-17
Posts: 2,273

Re: Midori and some pictures

JackH79 wrote:

Found the following error message in the "Console" in the sidebar:

1 @ undefined
ReferenceError:Can't find variable: setThumbnail

Does this always happen? There is no such message here. According to the code in midori-git this variable is used in the /usr/share/midori/res/speeddial-head.html template.

If so probably your installation somehow got currupted. You could try to completely remove midori - including the ~/.config/midori and ~/.local/share/midori folders (just rename them to put them aside, so you can reuse your settings) and then reinstall midori from scratch.

Last edited by bernarcher (2010-07-31 15:46:03)


To know or not to know ...
... the questions remain forever.

Offline

#12 2010-07-31 20:03:56

archman-cro
Member
From: Croatia
Registered: 2010-04-04
Posts: 943
Website

Re: Midori and some pictures

It can't be that we both have a corrupted install. Only if we downloaded from the same mirror, but I doubt it.

Offline

#13 2010-07-31 21:10:56

akira86
Member
Registered: 2009-01-16
Posts: 118

Re: Midori and some pictures

I have the same problem with midori-git...
x86_64

(and now acid 2 test never end and take 100% of my CPU)

Offline

#14 2010-07-31 21:23:39

archman-cro
Member
From: Croatia
Registered: 2010-04-04
Posts: 943
Website

Re: Midori and some pictures

Yep, acid2 doesn't even start here. Just turns all midori in grey color and hangs forever. I'm just glad that I'm not alone in the boat, so this might get fixed.
So 0.2.6 is the version that introduces all these errors?

Offline

#15 2010-07-31 22:06:17

akira86
Member
Registered: 2009-01-16
Posts: 118

Re: Midori and some pictures

No acid2 start to fail at 0.2.2 :
http://www.twotoasts.de/bugs/index.php? … ask_id=687

but it get worst and acid2 start to "hangs forever" at 0.2.5 (see my last post on the bug report).

Last edited by akira86 (2010-07-31 22:06:37)

Offline

#16 2010-07-31 22:10:31

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: Midori and some pictures

FS#860 - speed dial thumbnails after dials 1-9:

http://www.twotoasts.de/bugs/index.php? … &pagenum=2

Offline

#17 2010-08-01 04:45:40

JackH79
Member
From: Australia
Registered: 2009-06-18
Posts: 663
Website

Re: Midori and some pictures

bernarcher wrote:
JackH79 wrote:

Found the following error message in the "Console" in the sidebar:

1 @ undefined
ReferenceError:Can't find variable: setThumbnail

Does this always happen? There is no such message here. According to the code in midori-git this variable is used in the /usr/share/midori/res/speeddial-head.html template.

If so probably your installation somehow got currupted. You could try to completely remove midori - including the ~/.config/midori and ~/.local/share/midori folders (just rename them to put them aside, so you can reuse your settings) and then reinstall midori from scratch.

To clarify this:
That error message only appeared on a Windows 7 machine where I installed Midori for testing purposes. I didn't get that error on my Arch machine.
Midori exhibited the same problems described by the OP on both my Windows ("Midori Win32 Setup v0.2.6" from twotoasts.de) and Arch (Midori from Extra) install.

completely missed that one

Last edited by JackH79 (2010-08-01 04:48:40)

Offline

#18 2010-08-01 05:37:56

bernarcher
Forum Fellow
From: Germany
Registered: 2009-02-17
Posts: 2,273

Re: Midori and some pictures

This bug report seemed to clarify the behaviour here as it states (in the first comment):

It shows only those thumbnails that had been there before (in earlier versions). And refuses to show the newly added ones even in cells 1-9.

But then I tried to add http://www.twotoasts.de/ - adding to the existing speed dial - and the thumbnail is shown (see here). This is on midori-git 20100725-1 (shown as Midori 0.2.6-236-ge2ac49a).

Could it be a GDK issue? I had a bunch of GDK-related warning messages with other applications from the AUR lately until I recompiled everything. Unfortunately, I cannot remember which were affected.

Nevertheless, I will try again with an empty setup later and report back.

BTW: The acid2 test does not even load here.

Edit:
OK, I tried with an empty setup. Thumbnails do show as expected (screenshot).
But I still get a bunch of GTK related error messages, like these:

$ midori

(midori:5163): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_lookup_extended: assertion `hash_table != NULL' failed
(midori:5163): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_insert_internal: assertion `hash_table->ref_count > 0' failed
(midori:5163): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_get_settings: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
(midori:5163): Gtk-CRITICAL **: gtk_icon_size_lookup_for_settings: assertion `GTK_IS_SETTINGS (settings)' failed
(midori:5163): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assertion `dest_height > 0' failed
(midori:5163): GLib-GObject-WARNING **: invalid uninstantiatable type `<invalid>' in cast to `GtkWidget'
(midori:5163): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_get_screen: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
(midori:5163): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_insert_internal: assertion `hash_table->ref_count > 0' failed
(midori:5163): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_get_settings: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed
(midori:5163): Gtk-CRITICAL **: gtk_icon_size_lookup_for_settings: assertion `GTK_IS_SETTINGS (settings)' failed
(midori:5163): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assertion `dest_height > 0' failed
(midori:5163): GLib-GObject-WARNING **: invalid uninstantiatable type `<invalid>' in cast to `GtkWidget'

Not sure, however, if this relates to the problem.

Last edited by bernarcher (2010-08-01 06:03:28)


To know or not to know ...
... the questions remain forever.

Offline

#19 2010-08-01 13:48:51

archman-cro
Member
From: Croatia
Registered: 2010-04-04
Posts: 943
Website

Re: Midori and some pictures

JackH79 wrote:

Midori exhibited the same problems described by the OP on both my Windows ("Midori Win32 Setup v0.2.6" from twotoasts.de) and Arch (Midori from Extra) install.

I can confirm this. On wind0ws xp: http://i25.tinypic.com/htahqr.jpg

Offline

#20 2010-08-03 06:57:01

bernarcher
Forum Fellow
From: Germany
Registered: 2009-02-17
Posts: 2,273

Re: Midori and some pictures

akira86 wrote:

I have the same problem with midori-git...
x86_64

(and now acid 2 test never end and take 100% of my CPU)

To set the record straight: The acid3 test passes 100/100 - with a few quirks, however (click on the "A" of "Acid3" for a report).

On topic:
Yesterday I did a fresh test install of midori from extra. There I can confirm the thumbnail problems. Obviously there were those thumbnails from earlier (extra/midori) installs kept whereas those attempts after the new install do not show (at least in the speed dial). It appears as if the attempt to get the thumbnail reference does fail now.

Was there an according bug report filed? FS#860 does not cover this case, imo.

As an aside, the newly created bookmark from the midori-git install was shown too big in the speed dial (the older ones stemming from the prior extra/midori install kept their appearance). Alas, you can't easily downgrade from midori-git to extra/midori because the bookmarks handler was changed to sqlite recently.

Last edited by bernarcher (2010-08-03 07:12:47)


To know or not to know ...
... the questions remain forever.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB