You are not logged in.

#1 2005-02-26 22:41:12

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

You thought I solved the "no sound at all" problem didn't you? Well yes, in fact, I did. The problem is, my sound problems were two-fold, and now I must contend with Rhythmbox acting up.

When I try to play an OGG with Rhythmbox, it fails to play it with that stupid "Internal GStreamer error: pad problem. File a bug" message. When I try to play an MP3, the stupid thing crashes and quits (with no unusual messages if I run it from the console, other than "pausing pipe" just before the crash if I do 'rhythmbox -d').

I haven't seen what happens with FLAC files, but I doubt they'll work.

Compiling and reinstalling GStreamer with ABS does not help; neither does doing the same with GST-Plugins, which I would have thought was the origin of this problem. I'll try using ABS on Rhythmbox itself, and see if that works, but I have doubts about it.

System sounds work quite fine - I get the correct noises when logging on and off, starting programs, etc. In fact, I can't turn the system noises off, even though I have the option for them deselected, which I find rather annoying.

BMP works quite fine, so I'll use it until I can get Rhythmbox working. I'm having problems with BMP's playback volume though, so as of right now I must where my headphones only half on. roll

Offline

#2 2005-02-27 03:34:35

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

Compiled and reinstalled Rhythmbox via ABS... No go, still same problems.

Help?

Offline

#3 2005-02-27 04:37:26

wdemoss
Member
From: WV - USA
Registered: 2004-01-18
Posts: 222

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

try running gst-register as your user


Hobbes : Shouldn't we read the instructions?
Calvin : Do I look like a sissy?

Offline

#4 2005-02-27 04:42:39

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

Okay, just did that... Registered a whole lot of plugins, but didn't help the Rhythmbox crap.

Any other ideas?

Offline

#5 2005-02-28 04:10:05

ganlu
Member
From: ChongQing, China
Registered: 2004-01-04
Posts: 336

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

Install gst-plugins-esd, it seems a very weird problem, I have got the same error message, but some time with pipeline one, I am not sure, now I don't use rhythmbox, I just know the problem comes with gstreamer plugins package, since it was divided into many small ones.

Offline

#6 2005-02-28 10:01:06

iphitus
Forum Fellow
From: Melbourne, Australia
Registered: 2004-10-09
Posts: 4,927

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

gstreamer-properties

run that, set it to output to alsa.

Offline

#7 2005-02-28 10:06:40

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

I'm not using ESD or any software mixing, and I don't really plan on doing so.

And GStreamer is already set to output to ALSA.

(When output is set to OSS, there are no errors, but no sound either. Not really surprising.)

Offline

#8 2005-02-28 14:28:19

wdemoss
Member
From: WV - USA
Registered: 2004-01-18
Posts: 222

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

have you loaded the snd-pcm-oss module or oss -> alsa emulation? That should get the oss to work if alsa is set up correctly.


Hobbes : Shouldn't we read the instructions?
Calvin : Do I look like a sissy?

Offline

#9 2005-02-28 20:33:03

Gullible Jones
Member
Registered: 2004-12-29
Posts: 4,863

Re: Rhythmbox fails to play files, gives GST error message

Yee-hawww, works with alsa-oss! Thanks guys! 8)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB