You are not logged in.

#1 2005-03-15 00:53:55

OCNubStylee
Member
Registered: 2005-03-15
Posts: 25

Cannot sync with some groups

I've successfully installed gnome by using

#pacman -S gnome

however when i try to install the network and office groups it gives me this

network: not found in sync db

and i have refreshed so I was wondering if anyone can tell me what i'm doing wrong

thanks[/code]

Offline

#2 2005-03-15 01:01:19

cactus
Taco Eater
From: t͈̫̹ͨa͖͕͎̱͈ͨ͆ć̥̖̝o̫̫̼s͈̭̱̞͍̃!̰
Registered: 2004-05-25
Posts: 4,615
Website

Re: Cannot sync with some groups

try pacman -Sy packagename
likely you just need to refresh your package list


"Be conservative in what you send; be liberal in what you accept." -- Postel's Law
"tacos" -- Cactus' Law
"t̥͍͎̪̪͗a̴̻̩͈͚ͨc̠o̩̙͈ͫͅs͙͎̙͊ ͔͇̫̜t͎̳̀a̜̞̗ͩc̗͍͚o̲̯̿s̖̣̤̙͌ ̖̜̈ț̰̫͓ạ̪͖̳c̲͎͕̰̯̃̈o͉ͅs̪ͪ ̜̻̖̜͕" -- -̖͚̫̙̓-̺̠͇ͤ̃ ̜̪̜ͯZ͔̗̭̞ͪA̝͈̙͖̩L͉̠̺͓G̙̞̦͖O̳̗͍

Offline

#3 2005-03-15 01:13:07

OCNubStylee
Member
Registered: 2005-03-15
Posts: 25

Re: Cannot sync with some groups

Tried it, got the same output.

Offline

#4 2005-03-15 01:14:00

sarah31
Member
From: Middle of Canada
Registered: 2002-08-20
Posts: 2,975
Website

Re: Cannot sync with some groups

network and office are not package groups ... not in the same way as gnome and kde anyway.


AKA uknowme

I am not your friend

Offline

#5 2005-03-15 01:18:42

OCNubStylee
Member
Registered: 2005-03-15
Posts: 25

Re: Cannot sync with some groups

Ah that would explain it.  Why is it though on the repository on the main site it labels them with network, office, multimedia when only ones like gnome and base can be installed?

Haha this thing is puzzling.

Offline

#6 2005-03-15 03:05:28

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: Cannot sync with some groups

You have to search around for office apps and networks packages of your choice to work with gnome, there are several.
office:
http://www.archlinux.org/packages.php?s … ate=&pp=50
network:
http://www.archlinux.org/packages.php?s … ate=&pp=50

Offline

#7 2005-03-15 06:47:44

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: Cannot sync with some groups

To get a list of available groups:

pacman -Sg

Offline

#8 2005-03-15 11:29:57

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: Cannot sync with some groups

yes..or do a quick search on keywords included in the package name or its discription

pacman -Ss keyword

Offline

#9 2005-03-15 16:14:51

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: Cannot sync with some groups

Furthermore, I suggest to read the pacman man pages.  It will give you more information about what pacman can do.

Offline

#10 2005-03-15 16:40:13

sarah31
Member
From: Middle of Canada
Registered: 2002-08-20
Posts: 2,975
Website

Re: Cannot sync with some groups

OCNubStylee wrote:

Ah that would explain it.  Why is it though on the repository on the main site it labels them with network, office, multimedia when only ones like gnome and base can be installed?

Haha this thing is puzzling.

There are grouipings to make it easier to look for specific items. The reason you can't install things like network or office as a group, for example, is that there are apps within the group which may conflict. With gnome and kde they   contain all the necessary packages need to run gnome or kde properly. It is easier to install gnome or kde with groups than trying to figure out which individual package(s) that you would need to instal to trigger the base gnome or kde install.

The rest of the groups are organized into "groups" to make easier to find certain applications.


AKA uknowme

I am not your friend

Offline

#11 2005-03-16 05:30:58

OCNubStylee
Member
Registered: 2005-03-15
Posts: 25

Re: Cannot sync with some groups

Ah I see.

Thanks for your help everybody!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB