You are not logged in.

#1 2005-03-16 00:08:16

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

system updates => no internet with konqueror only[solved]

Could not start process Unable to create io-slave:
klauncher said: Error loading 'kio_http'.

I get this error after a few recents updates. I still have internet connection with firefox and other system services.
heres what I've just updated:

[03/15/05 17:52] upgraded atk (1.9.0-1 -> 1.9.1-1)
[03/15/05 17:52] upgraded db (4.2.52.2-2 -> 4.3.27-2)
[03/15/05 17:52] upgraded kernel26 (2.6.10-3 -> 2.6.11.3-1)
[03/15/05 17:52] upgraded librsvg (2.8.1-3 -> 2.9.5-1)
[03/15/05 17:52] upgraded openldap (2.2.23-1 -> 2.2.23-2)
[03/15/05 17:52] upgraded pam (0.78-3 -> 0.78-4)
[03/15/05 17:52] upgraded pango (1.8.0-1 -> 1.8.1-1)
[03/15/05 17:52] upgraded perl (5.8.6-1 -> 5.8.6-2)
[03/15/05 17:52] upgraded python (2.4-2 -> 2.4-3)
[03/15/05 17:53] upgraded qt (3.3.4-3 -> 3.3.4-5)
[03/15/05 17:53] upgraded ruby (1.8.2-3 -> 1.8.2-4)
[03/15/05 17:53] upgraded startup-notification (0.7-1 -> 0.8-1)

...I got a hotplug error saying:

...can't load module shpchp
missing kernel or user mode module shpchp

tried reinstalling the old kernel, it got rid of the warning but I still got the network problems with konqueror.

Offline

#2 2005-03-16 00:17:59

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: system updates => no internet with konqueror only[solved]

The 'kio_http' error is caused by  db. Downgrade db and it should work.

You can add shpchp to /etc/hotplug/blacklist so hotplug won't try to load it.

Offline

#3 2005-03-16 00:21:25

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: system updates => no internet with konqueror only[solved]

that worked...you are the master   lol

Offline

Board footer

Powered by FluxBB