You are not logged in.

#1 2011-01-01 07:27:00

xxsashixx
Member
Registered: 2007-12-11
Posts: 52

[SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

First of all, I tried Invisible's "fix":
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 76#p789776

but with no avail.. startx I get all three screens running just fine but I can only "use" one monitor even though all three are working (I can see wallpapers I set them to)

I think that all of these "outputs" should help...
nvidia-settings -q screens outputs:

3 X Screens on localhost:0

    [0] localhost:0.0 (GeForce GTX 260)

    [1] localhost:0.1 (GeForce GTX 260)

    [2] localhost:0.2 (GeForce 9800 GT)

DFP-0, 1 are both connected to same card (GTX260)
CRT-1 is VGA out 9800GT

th_2010-12-31-232116_1920x1080_scrot.png

th_2010-12-31-232113_1920x1080_scrot.png

xrandr --output DFP-1 --auto --right-of DFP-0 
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
warning: output DFP-1 not found; ignoring
xrandr -q
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Screen 0: minimum 320 x 175, current 1920 x 1080, maximum 1920 x 1080
default connected 1920x1080+0+0 0mm x 0mm
   1920x1080      50.0* 
   1680x1050      51.0  
   1280x1024      52.0     56.0     57.0  
   1600x900       53.0  
   1400x1050      54.0     55.0  
   1280x960       58.0     59.0  
   1280x800       60.0  
   1280x720       61.0  
   1152x864       62.0  
   1024x768       63.0     64.0     65.0     66.0     67.0     68.0     69.0     70.0  
   1024x576       71.0  
   960x720        72.0     73.0     74.0  
   928x696        75.0     76.0  
   896x672        77.0     78.0  
   832x624        79.0  
   800x600        80.0     81.0     82.0     83.0     84.0     85.0     86.0     87.0     88.0     89.0  
   720x400        90.0  
   700x525        91.0     92.0  
   640x512        93.0     94.0     95.0  
   640x480        96.0     97.0     98.0     99.0    100.0    101.0    102.0  
   640x400       103.0  
   640x350       104.0  
   576x432       105.0  
   512x384       106.0    107.0    108.0    109.0    110.0  
   416x312       111.0  
   400x300       112.0    113.0    114.0    115.0    116.0  
   360x200       117.0  
   320x240       118.0    119.0    120.0    121.0  
   320x200       122.0  
   320x175       123.0  

Xorg.conf:
http://pastebin.com/HKsdeMkV

Xorg Log:
http://pastebin.com/VacJna4H

Thanks.

- Sashi

Last edited by xxsashixx (2011-01-07 07:46:27)

Offline

#2 2011-01-01 07:35:22

Inxsible
Forum Fellow
From: Chicago
Registered: 2008-06-09
Posts: 9,071

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

I would suggest getting rid of all the EE and WWs that you have in the log. Fix them all and then try again. You are trying to load a bunch of things in Xorg.conf which are no longer necessary. In fact, xorg.conf itself is no longer necessary. Remove the xorg.conf and simply list your monitor resolutions in 10-monitor.conf.


Forum Rules

There's no such thing as a stupid question, but there sure are a lot of inquisitive idiots !

Offline

#3 2011-01-01 07:37:11

xxsashixx
Member
Registered: 2007-12-11
Posts: 52

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

nvidia-settings, see screenshots

how do am I supposed to grab the other two outputs if xrandr is giving me just one?

Edit:
hmm, xrandr --screen 1, 2 & 3 all gives me "default"

Last edited by xxsashixx (2011-01-01 07:38:53)

Offline

#4 2011-01-01 07:40:46

Inxsible
Forum Fellow
From: Chicago
Registered: 2008-06-09
Posts: 9,071

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

This link might be of a little help

http://forum.nginx.org/read.php?31,159551

Take a look at my 10-monitor.conf file (in the link that you posted in your first post in this thread). It only lists the monitor name and the GPU that will handle it. Nothing more, nothing less.

Start with my 10-monitor.conf (of course change the names and GPU drivers to whatever you have)


Forum Rules

There's no such thing as a stupid question, but there sure are a lot of inquisitive idiots !

Offline

#5 2011-01-01 07:49:18

xxsashixx
Member
Registered: 2007-12-11
Posts: 52

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

I must be blind or something, but in that thread, all I see is your xorg.conf file that you posted

I'm assuming I'm commenting out Monitors & Devices in xorg.conf?

Last edited by xxsashixx (2011-01-01 07:53:49)

Offline

#6 2011-01-01 07:54:00

Inxsible
Forum Fellow
From: Chicago
Registered: 2008-06-09
Posts: 9,071

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

ever since xorg 1.8, you don't need the xorg.conf (although you can keep one if you want) What ever I have in that xorg.conf, can be copy-pasted into 10-monitor.conf and it would still work the same way. But if you are more comfortable with an xorg.conf, then by all means create a new xorg.conf using the settings I have. i.e Remove all the extra fluff about input devices keyboards mice and other module loaders.

Use the KISS principle


Forum Rules

There's no such thing as a stupid question, but there sure are a lot of inquisitive idiots !

Offline

#7 2011-01-01 08:05:23

xxsashixx
Member
Registered: 2007-12-11
Posts: 52

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

Alright, I've used yours and edited to my setup, now only one screen is "working" the other three are offline

Edit: I'm think I have to have a Section for serverlayout?

Last edited by xxsashixx (2011-01-01 08:08:33)

Offline

#8 2011-01-01 08:08:38

Inxsible
Forum Fellow
From: Chicago
Registered: 2008-06-09
Posts: 9,071

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

Whats the output of xrandr when you use this xorg.conf ?


Forum Rules

There's no such thing as a stupid question, but there sure are a lot of inquisitive idiots !

Offline

#9 2011-01-01 08:12:36

xxsashixx
Member
Registered: 2007-12-11
Posts: 52

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

Same, just one screen

Offline

#10 2011-01-07 07:45:58

xxsashixx
Member
Registered: 2007-12-11
Posts: 52

Re: [SOLVED] Triple Monitor + Dual Cards + i3

I got it working by using this config:

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" RightOf "Screen2"
    Screen      1  "Screen1" LeftOf "Screen2"
    Screen      2  "Screen2" 1680 0
    Option         "Xinerama" "1"
EndSection

Section "Files"
    FontPath        "/usr/share/fonts/misc/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/TTF/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/OTF/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/100dpi/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/75dpi/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/artwiz-fonts/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/local/"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "DELL E173FP"
    HorizSync       31.0 - 80.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Samsung SyncMaster"
    HorizSync       30.0 - 81.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor2"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "BenQ E2420HD"
    HorizSync       24.0 - 83.0
    VertRefresh     50.0 - 76.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 9800 GT"
    BusID          "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 260"
    BusID          "PCI:1:0:0"
    Screen          0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device2"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 260"
    BusID          "PCI:1:0:0"
    Screen          1
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "1280x1024_75 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Device1"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "DFP-0: 1680x1050_60 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen2"
    Device         "Device2"
    Monitor        "Monitor2"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "DFP-1: 1920x1080_60 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

This doesn't exactly work as I wanted it to in i3 but I switched back to dwm as it was working as I wanted it to.

When I start dwm, each monitor has its own set of tags with the multimonitor patch (on my github). I can move all windows freely from one monitor to another via hotkey or mouse, but each window will tile to its own monitor.

Thanks for the help

- Sashi

Offline

Board footer

Powered by FluxBB