You are not logged in.

#1 2005-04-01 14:32:33

InfernalH
Member
From: Lithuania/Klaipeda-Vilnius
Registered: 2005-02-08
Posts: 101
Website

Strange XMMS problem

It started about few weeks ago - when I'm listening to music through xmms, it sometimes stops. Suddenly stops, not pause - I can't resume playing, I have to play the song from the begining. It stops even I do nothing with my computer (playing music in background)...


Also I've found that if I pause xmms, I can't resume it too.

It's not huge problem, but it is annoying when I have to restart playing song six times to listen 8 songs.

Offline

#2 2005-04-01 15:31:05

FUBAR
Member
From: Belgium
Registered: 2004-12-08
Posts: 1,029
Website

Re: Strange XMMS problem

I have the pause/resume bug aswell. I'm using v1.2.10 and I have no idea what can cause this.


A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk I have a workstation.

Offline

#3 2005-04-01 17:31:41

xerverius
Member
From: ~
Registered: 2004-11-02
Posts: 230
Website

Re: Strange XMMS problem

try bmp, same kind of inferface as xmms, only gtk2 and quite good, i'm having no problems with it.

pacman -S bmp
(start it with beep-media-player)

Offline

#4 2005-04-01 18:28:18

InfernalH
Member
From: Lithuania/Klaipeda-Vilnius
Registered: 2005-02-08
Posts: 101
Website

Re: Strange XMMS problem

I must use xmms because of few reasons

Offline

#5 2005-04-01 22:09:21

miqorz
Member
Registered: 2004-12-31
Posts: 475

Re: Strange XMMS problem

I find it annoying any time someone mentiones they use (or god forbid even LIKE) xmms a million different idiots jump on them about BMP.

BMP is unstable and pretty damn alpha quality. The equalizer is crap compared to XMMS'.

Give it a rest.


http://wiki2.archlinux.org/

Read it. Love it. Live it. Or die.

Offline

#6 2005-04-01 22:31:41

Snowman
Developer/Forum Fellow
From: Montreal, Canada
Registered: 2004-08-20
Posts: 5,212

Re: Strange XMMS problem

Offline

#7 2005-04-02 00:03:13

shadowhand
Member
From: MN, USA
Registered: 2004-02-19
Posts: 1,142
Website

Re: Strange XMMS problem

MPD. wink


·¬»· i am shadowhand, powered by webfaction

Offline

#8 2005-04-02 09:15:55

oscar
Member
From: Linköping, Sweden
Registered: 2004-08-13
Posts: 457

Re: Strange XMMS problem

I actually argued why xmms sucked with this swedish guy once....then I found out he was the lead developer of xmms... :oops:


To err is human... to really foul up requires the root password.

Offline

#9 2005-04-02 13:52:22

FUBAR
Member
From: Belgium
Registered: 2004-12-08
Posts: 1,029
Website

Re: Strange XMMS problem

So far only XMMS meets my needs. That's why I use it.


A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk I have a workstation.

Offline

#10 2005-04-02 14:46:17

Arn0
Member
From: the Netherlands
Registered: 2005-03-13
Posts: 49

Re: Strange XMMS problem

InfernalH wrote:

It started about few weeks ago - when I'm listening to music through xmms, it sometimes stops. Suddenly stops, not pause - I can't resume playing, I have to play the song from the begining. It stops even I do nothing with my computer (playing music in background)...


Also I've found that if I pause xmms, I can't resume it too.

It's not huge problem, but it is annoying when I have to restart playing song six times to listen 8 songs.

That happends on my pc when i unplug my usb mouse. Not realy a problem for me though (i just dont unplug my mouse that often :-)).


Whenever you are asked if you can do a job, tell 'em, 'Certainly I can!' Then get busy and find out how to do it.

Offline

#11 2005-04-02 15:02:11

InfernalH
Member
From: Lithuania/Klaipeda-Vilnius
Registered: 2005-02-08
Posts: 101
Website

Re: Strange XMMS problem

I've noticed that xmms stops more often when I have high computer load

Offline

#12 2005-04-09 16:30:53

InfernalH
Member
From: Lithuania/Klaipeda-Vilnius
Registered: 2005-02-08
Posts: 101
Website

Re: Strange XMMS problem

I've found that this problem appears only with ALSA output plugin. So the problem is with ALSA

Offline

#13 2005-04-09 22:11:25

miqorz
Member
Registered: 2004-12-31
Posts: 475

Re: Strange XMMS problem

InfernalH wrote:

I've found that this problem appears only with ALSA output plugin. So the problem is with ALSA

Or the xmms alsa plugin.

I have absolutely no problems with alsa.


http://wiki2.archlinux.org/

Read it. Love it. Live it. Or die.

Offline

#14 2005-04-10 14:49:19

punk
Member
Registered: 2004-11-21
Posts: 29

Re: Strange XMMS problem

same problem here  sad

Offline

#15 2005-04-11 18:22:34

InfernalH
Member
From: Lithuania/Klaipeda-Vilnius
Registered: 2005-02-08
Posts: 101
Website

Re: Strange XMMS problem

punk, try to use OSS driver output plugin

Offline

#16 2005-05-01 00:36:42

punk
Member
Registered: 2004-11-21
Posts: 29

Re: Strange XMMS problem

seems like my problem were just some corrupted musepack files

Offline

#17 2005-05-01 21:47:38

demonus
Member
Registered: 2005-01-31
Posts: 62

Re: Strange XMMS problem

it is most likely alsa problem, check here http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?t=12057 I have the same problem with anything running on alsa framework, however using oss output seems to work much better (but anyway oss goes through oss compatibility in alsa)[/url]

Offline

Board footer

Powered by FluxBB