You are not logged in.

#1 2011-03-15 15:08:35

sepuku
Member
From: HELL
Registered: 2010-12-12
Posts: 35

wifi setup problems

Hello there i'm fresh in arch linux and openbox and i'm trying to connect to my wireless (for the time being i connect trough a utp cable).  Using this guide https://wiki.archlinux.org/index.php/Wi … management but when i type

iwconfig wlan0 mode-ad-hoc

i get a

iwconfig:uknown command "mode-ad-hoc"

and i can't continue! hmm

Last edited by sepuku (2011-03-15 15:10:03)

Offline

#2 2011-03-15 15:20:17

skunktrader
Member
From: Brisbane, Australia
Registered: 2010-02-14
Posts: 1,349

Re: wifi setup problems

mode<space>ad-hoc

Offline

#3 2011-03-15 15:25:19

sepuku
Member
From: HELL
Registered: 2010-12-12
Posts: 35

Re: wifi setup problems

Now i get: edit:     

SET failed on device wlan0 ; Device recourse busy

and i noticed that every time i reboot my system it says starting network "busy" and then "failed"

Last edited by sepuku (2011-03-15 15:40:53)

Offline

#4 2011-03-15 15:43:50

sepuku
Member
From: HELL
Registered: 2010-12-12
Posts: 35

Re: wifi setup problems

Well ,i just had to reboot my system to start using this guide.sorry people.

Offline

#5 2011-03-16 14:40:35

sepuku
Member
From: HELL
Registered: 2010-12-12
Posts: 35

Re: wifi setup problems

OK am trying from yesterday to connect to my wireless with my laptop(with arch linux) but i can't make it work.The

iwlist wlan0 scan

command returns

wlan0 no scan results

Why is that happening?There are plenty wifis available and mine should also be available but the scan command returns no results.


The encryption is wpa/wpa2 and i have installed "wpa_supplicant"

Offline

#6 2011-03-16 14:49:57

ralvez
Member
From: Canada
Registered: 2005-12-06
Posts: 1,595
Website

Re: wifi setup problems

OK. Try this:

1. ifconfig wlan0 up (make sure your interface is ready)
2. iwlist scan (see if you can see other access points)
3. wpa_passphrase YOUR_PASSPHRASE >/etc/wpa_supplicant.conf
4. wpa_supplicant -B -D wext -i wlan0 -c /etc/wpa_supplicant.conf
5. dhcpd wlan0

... and that should do it !! wink

R.

Offline

#7 2011-03-16 19:06:37

sepuku
Member
From: HELL
Registered: 2010-12-12
Posts: 35

Re: wifi setup problems

This didn't work : 2. returned no scan results!So i uninstalled wpa_supplicant in case something went wrong during the installation.And i'm trying to do it again step by step in case i did something wrong.Now,for the command

wpa_passphrase mywireless "secretpassphrase" 

  where "mywireless" is the sssid written in the back of my router and "secretpassphrase" also in the back of the router and is key to connect to the wireless?Is that right? hmm

Last edited by sepuku (2011-03-16 19:07:12)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB