You are not logged in.

#1 2011-04-30 12:21:47

metre
Member
Registered: 2011-03-13
Posts: 130

Computer cluster... with Arch?

I would like some feedback on clustering using Arch... have you ever tried it? Is it hard to setup?
Every post will be appreciated, thank you in advance

Offline

#2 2011-04-30 17:46:02

zvxy
Member
Registered: 2011-03-25
Posts: 8

Re: Computer cluster... with Arch?

I'd like to know about this too. Coincidentally I need some horsepower and I would also like to setup a cluster between 3 or 4 machines.

1 Main Server (Arch Linux)
1 Load Balancer (Arch Linux)
2 Desktops (Ubuntu Desktop)

Going to go ahead and try this right now. Also, does anyone know about adding openCL to the equation?

The main server will have the web server on it (lighttpd), and it will use the load balancer to distribute php/python between the desktops & web server. Load balancer will also act as a mongo arbiter.

Last edited by zvxy (2011-04-30 17:52:20)

Offline

#3 2011-05-02 08:41:43

metre
Member
Registered: 2011-03-13
Posts: 130

Re: Computer cluster... with Arch?

Debian and Ubuntu seem to have an 'ad hoc' tool, KestrelHPC (http://kestrelhpc.sourceforge.net/), I will try it one of these days and I will try it also on Arch eventually.
After that, I will try PelicanHPC (http://pareto.uab.es/mcreel/PelicanHPC/ … orial.html).
These two project are, in my opinion, very interesting indeed and definitely worth supporting, and worth a try

Last edited by metre (2011-05-02 08:42:16)

Offline

#4 2011-05-02 10:10:18

scarletxfi
Member
From: Australia
Registered: 2010-04-19
Posts: 105

Re: Computer cluster... with Arch?

Offline

#5 2011-05-29 12:43:57

metre
Member
Registered: 2011-03-13
Posts: 130

Re: Computer cluster... with Arch?

Does anyone have experience in PVM (Parallel Virtual Machine)?
http://www.csm.ornl.gov/pvm/

Offline

#6 2011-06-19 11:03:04

graysky
Wiki Maintainer
From: :wq
Registered: 2008-12-01
Posts: 9,828
Website

Re: Computer cluster... with Arch?

@op - I started to use TORQUE and am loving it.


CPU-optimized Linux-ck packages @ Repo-ck  • AUR packagesZsh and other configs

Offline

#7 2011-06-19 12:41:16

metre
Member
Registered: 2011-03-13
Posts: 130

Re: Computer cluster... with Arch?

graysky wrote:

@op - I started to use TORQUE and am loving it.

thank you! I will give it a try as soon as possible (one of these days) smile
Even if I searched a lot in this period of time, I didn't found anything noob-friendly enough for me

Offline

#8 2011-06-19 12:43:52

graysky
Wiki Maintainer
From: :wq
Registered: 2008-12-01
Posts: 9,828
Website

Re: Computer cluster... with Arch?

Nor did I.... I started the wiki page with 'easy' in mind smile  Just post questions here if you have any or better yet start a new thread.  I am glad to help if I can.


CPU-optimized Linux-ck packages @ Repo-ck  • AUR packagesZsh and other configs

Offline

Board footer

Powered by FluxBB