You are not logged in.

#1 2011-05-14 18:30:52

copyguy
Member
Registered: 2009-10-28
Posts: 36

Failed to execute login command slim

Hello!
I have just installed slim and lxde but now when i try to login i just get Failed to execute login command and i dont know how to fix it. I looked in the slim manual and to get back to the shell i had to  enter exit as the username but then my cursor just became a x and nothing else so how do i fix this so i can login?

Offline

#2 2011-05-14 18:36:50

firecat53
Member
From: Sammamish, Wa
Registered: 2007-05-14
Posts: 1,447
Website

Re: Failed to execute login command slim

Read the wiki entry on slim carefully...look for where it says to create /var/lock. Also did you add an appropriate xinitrc for your user?

Scott

Offline

#3 2011-05-14 18:38:21

copyguy
Member
Registered: 2009-10-28
Posts: 36

Re: Failed to execute login command slim

firecat53 wrote:

Read the wiki entry on slim carefully...look for where it says to create /var/lock. Also did you add an appropriate xinitrc for your user?

Scott

No i havent done any of those two things. But how can i fix this now when i cant login?

Offline

#4 2011-05-14 19:06:12

yungtrizzle
Member
From: Nanjing, China
Registered: 2011-04-24
Posts: 130

Re: Failed to execute login command slim

Boot your computer and type console at the username, enter the root password and it should take you to a xterm window. Do ctrl-alt-f1 to go to tty1 and and you can edit your .conf with nano, vi etc.


No trees No codes : equal exchange

Offline

#5 2011-05-14 20:35:45

copyguy
Member
Registered: 2009-10-28
Posts: 36

Re: Failed to execute login command slim

So i made an .xinitrc file and checked after /var/lock and it existed. Now i don't get a error message but the screen goes black for like a second and then i'm back at slim where i need to type my username.

Offline

#6 2011-05-14 20:39:26

loafer
Member
From: the pub
Registered: 2009-04-14
Posts: 1,692

Re: Failed to execute login command slim

Are you sure your configs are all correct?  What do your logs show?

Which graphics card are you using?


All men have stood for freedom...
For freedom is the man that will turn the world upside down.
Gerrard Winstanley.

Offline

#7 2011-05-14 20:41:01

yungtrizzle
Member
From: Nanjing, China
Registered: 2011-04-24
Posts: 130

Re: Failed to execute login command slim

Did you check slim.conf? Post your .xinitrc.


No trees No codes : equal exchange

Offline

#8 2011-05-14 20:51:55

copyguy
Member
Registered: 2009-10-28
Posts: 36

Re: Failed to execute login command slim

Im using a ati radeon hd 5770 and i use the open drivers. Lxde works thats what im typing from now and here is my .xinitrc:
#!/bin/sh

#
# ~/.xinitrc
#
# Executed by startx (run your window manager from here)
#

exec startlxde

Offline

#9 2011-05-14 20:55:59

yungtrizzle
Member
From: Nanjing, China
Registered: 2011-04-24
Posts: 130

Re: Failed to execute login command slim

Ok that seems in order. In your slim.conf, does your login command look like this?   exec ck-launch-session /bin/bash -login ~/.xinitrc %session


No trees No codes : equal exchange

Offline

#10 2011-05-15 06:48:54

copyguy
Member
Registered: 2009-10-28
Posts: 36

Re: Failed to execute login command slim

I't didn't but i added it but still same problem so i post my slim.conf here. http://paste.pocoo.org/show/389191/

Offline

#11 2011-05-15 09:04:14

tasty_minerals
Member
Registered: 2011-03-30
Posts: 191

Re: Failed to execute login command slim

I had some issues with Slim and Enter, when I entered login and pass Slim just froze and there was nothing I could do, so after messing with configs I gave up on slim and any login manager, so I use plain terminal to login and startx. I can't say that it somewhat related with your issue, but still, I think its no real use of any login manager after all, just aesthetics.


lenovo thinkpad EDGE 13'

Offline

#12 2011-05-15 12:37:38

yungtrizzle
Member
From: Nanjing, China
Registered: 2011-04-24
Posts: 130

Re: Failed to execute login command slim

So that's ok. How does slim start? from inittab or $Daemons array?


No trees No codes : equal exchange

Offline

Board footer

Powered by FluxBB