You are not logged in.

#1 2012-10-08 06:19:43

sinatosk
Member
Registered: 2010-11-28
Posts: 53

[SOLVED] media 2012.10.06 - "startup.nsh" not found in "efiboot.img"

Following this wiki entry second time ( first was with previous media )

https://wiki.archlinux.org/index.php/Un … B_from_ISO

and noticed the "startup.nsh" is not in the "efiboot.img"

based on the blog entry... something about EFI boot has been simplified... this file no longer needed or is it an error?

for now I just copied the "startup.nsh" from my previous build

I've not tried executing anything yet... early hours in the morning and have work tongue

thanks

Last edited by sinatosk (2012-10-08 06:41:13)

Offline

#2 2012-10-08 06:34:54

the.ridikulus.rat
Member
From: Indiana, USA
Registered: 2011-10-04
Posts: 765

Re: [SOLVED] media 2012.10.06 - "startup.nsh" not found in "efiboot.img"

The new iso no longer uses UEFI Shell, instead it uses gummiboot. Therefore startup.nsh is no longer needed.

Offline

#3 2012-10-08 06:36:30

sinatosk
Member
Registered: 2010-11-28
Posts: 53

Re: [SOLVED] media 2012.10.06 - "startup.nsh" not found in "efiboot.img"

thought so

thanks

Offline

#4 2012-10-08 08:50:39

djgera
Developer
From: Buenos Aires - Argentina
Registered: 2008-12-24
Posts: 697
Website

Re: [SOLVED] media 2012.10.06 - "startup.nsh" not found in "efiboot.img"

Offline

#5 2012-10-08 09:17:05

sinatosk
Member
Registered: 2010-11-28
Posts: 53

Re: [SOLVED] media 2012.10.06 - "startup.nsh" not found in "efiboot.img"

thanks

what I did was extracted ( using file-roller ) the contents of the ISO to the USB ( formatted as EFI ) using "cp -r"... that was it... and it booted

oh and labeled the USB ARCH_201210 because it was looking for a mount point with that name

Last edited by sinatosk (2012-10-08 09:18:43)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB