You are not logged in.

#1 2013-03-02 11:22:37

zoran119
Member
Registered: 2009-03-10
Posts: 24

Suspend kills all applications

If I issue pm-suspend command the laptop suspends and wakes up quickly when I push the power button. However, the laptop comes back to the slim login screen. Once I log in no applications are open. Any idea how to fix this?

Offline

#2 2013-03-02 11:34:34

lucke
Member
From: Poland
Registered: 2004-11-30
Posts: 4,018

Re: Suspend kills all applications

It seems X gets killed. Look at its logs.

Offline

#3 2013-03-02 11:51:50

tomk
Forum Fellow
From: Ireland
Registered: 2004-07-21
Posts: 9,839

Re: Suspend kills all applications

Not a solution, but you could try systemd suspend as an alternative - works perfectly for me.

Offline

#4 2013-03-02 20:23:39

zoran119
Member
Registered: 2009-03-10
Posts: 24

Re: Suspend kills all applications

Looking at the X logs all the trouble starts here:

[   172.604] (II) VESA(0): Setting up VESA Mode 0x17F (1600x900)
[   172.605] (II) VESA(0): VBESetVBEMode failed
[   172.605] 
Fatal server error:
[   172.605] EnterVT failed for screen 0
[   172.605] 
[   172.605] (EE) 
Please consult the The X.Org Foundation support 
         at [url]http://wiki.x.org[/url]
 for help. 
[   172.605] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[   172.605] (EE) 
[   172.606] (II) evdev: Dell WMI hotkeys: Close
[   172.606] (II) UnloadModule: "evdev"
[   172.606] (II) UnloadModule: "synaptics"
[   172.606] (II) evdev: AT Translated Set 2 keyboard: Close
[   172.606] (II) UnloadModule: "evdev"
[   172.607] (II) evdev: Laptop_Integrated_Webcam_1.3M: Close
[   172.607] (II) UnloadModule: "evdev"
[   172.607] (II) evdev: Video Bus: Close
[   172.607] (II) UnloadModule: "evdev"
[   172.607] (II) evdev: Power Button: Close
[   172.607] (II) UnloadModule: "evdev"
[   172.607] (II) evdev: Video Bus: Close
[   172.607] (II) UnloadModule: "evdev"
[   172.607] (II) evdev: Power Button: Close
[   172.607] (II) UnloadModule: "evdev"
[   172.742] Server terminated with error (1). Closing log file.

Any idea how to fix this?

Offline

#5 2013-03-02 20:30:41

lucke
Member
From: Poland
Registered: 2004-11-30
Posts: 4,018

Re: Suspend kills all applications

What is your graphics card?

vesa is pretty much a fallback driver. You'd probably have better luck with a driver for your card. https://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg#Graphics

Offline

#6 2013-04-06 21:55:37

frampy
Member
Registered: 2013-03-13
Posts: 11
Website

Re: Suspend kills all applications

I've got the same problem. I see that there was a bug posted on the xorg bugzilla https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=62916. Doesn't look like it's been fixed yet.

Offline

#7 2013-04-13 18:47:02

fylou
Member
Registered: 2013-04-13
Posts: 1

Re: Suspend kills all applications

I have this problem too and no clue to fix it.

Offline

#8 2013-04-16 04:27:26

frampy
Member
Registered: 2013-03-13
Posts: 11
Website

Re: Suspend kills all applications

I fixed this by installing the proprietry driver for my nvidia card.

In my case I found that I had to install Bumblebee aswell.

I hope this helps.

Offline

#9 2013-05-08 18:02:38

fakedrake
Member
Registered: 2011-02-09
Posts: 18

Re: Suspend kills all applications

I feel I should thank frampy, installing the propertiary driver and bumblebee stoped my gnome from freezing at startup.
(I was getting the same error as zoran)

Offline

#10 2013-05-08 21:51:51

frampy
Member
Registered: 2013-03-13
Posts: 11
Website

Re: Suspend kills all applications

You're welcome fakedrake. zoran: mark this as [Solved]?

I found that my machine would not work properly without bumblebee aswell, at first I assumed that I could just use nvidia alone. You also may want to remove all the mesa and nouveau packages on the system, I recently found that mesa-libgl wanted to replace nvidia-libgl when I did an upgrade (It's probably not a good idea to have them both installed anyway).

I've been using arch since the start of the year and probably 90% of the issues I've had have been driver related :S.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB