You are not logged in.

#1 2013-03-03 20:29:46

leetzMKD1
Member
Registered: 2013-03-03
Posts: 2

[Solved] WIFI restarting all the time

I have Asus laptop with atheros wlan card. I installed arch linux with Gnome 3 and after the installation my wifi is loosing connection every 1-2 minutes and i have to reconnect again. I installed arch by following official wiki and youtube video. Please tell me what logs do you need to help me resolve this problem.

I'm using gnome network manager to connect to a NG mixed wifi with WPA2 password. When i plug the LAN cable my connection is stable, but with WIFI it's not.

Some logs that may be rellevant

dmesg | wlan0

[  653.677676] wlan0: deauthenticating from f8:d1:11:52:50:78 by local choice (reason=3)
[  655.221360] wlan0: authenticate with f8:d1:11:52:50:78
[  655.229855] wlan0: send auth to f8:d1:11:52:50:78 (try 1/3)
[  655.232311] wlan0: authenticated
[  655.240043] wlan0: associate with f8:d1:11:52:50:78 (try 1/3)
[  655.247524] wlan0: RX AssocResp from f8:d1:11:52:50:78 (capab=0x411 status=0 aid=1)
[  655.247624] wlan0: associated
[  655.247940] wlan0: disassociating from f8:d1:11:52:50:78 by local choice (reason=3)
[  655.263346] wlan0: deauthenticating from f8:d1:11:52:50:78 by local choice (reason=3)
[  655.263743] wlan0: deauthenticating from f8:d1:11:52:50:78 by local choice (reason=3)
[  656.805897] wlan0: authenticate with f8:d1:11:52:50:78
[  656.813884] wlan0: send auth to f8:d1:11:52:50:78 (try 1/3)
[  656.816296] wlan0: authenticated
[  656.821335] wlan0: associate with f8:d1:11:52:50:78 (try 1/3)
[  656.828516] wlan0: RX AssocResp from f8:d1:11:52:50:78 (capab=0x411 status=0 aid=1)
[  656.828587] wlan0: associated

dmesg | ath9k

[    7.292242] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'ath9k_rate_control'
[    7.292414] Registered led device: ath9k-phy0

lspci | grep -i net

03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9485 Wireless Network Adapter (rev 01)
04:00.2 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 0a)

ls /sys/class/net/wlan0/device/driver/module/drivers

pci:ath9k  platform:ath9k

uname -a

Linux myarch 3.6.10-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Tue Dec 11 09:40:17 CET 2012 x86_64 GNU/Linux

I just read about compat-wireless package, can that help me wolve the problem?
P.S. WiFi is stable under windows and ubuntu 7.04 so router is not the problem here...

Last edited by leetzMKD1 (2013-03-07 11:14:56)

Offline

#2 2013-03-03 20:37:27

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 28,055
Website

Re: [Solved] WIFI restarting all the time

Please edit your post and include the wireless driver you use for your card, details about what sort of network you are connecting to and how you are connecting (NM, presumably...)


Not a Laptop Issue, moving to Newbie Corner...


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Surfraw

Registered Linux User #482438

Offline

#3 2013-03-04 00:27:42

frank604
Member
From: BC, Canada
Registered: 2011-04-20
Posts: 1,207

Re: [Solved] WIFI restarting all the time

Either driver or conf issue (guess).

Could you confirm that it is stable on wifi on no encryption?
post wpa_supplicant.conf please(if you have any) it is in /etc

While on wpa2 encryption, try:
use systemctl to show services, see how many wpa_supplicant's are loaded (none? 1? 2? 3?)
If there is 1+ wpa_supplicant, try to kill it, and start it up again and see if NM behaves

Offline

#4 2013-03-04 00:48:37

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 28,055
Website

Re: [Solved] WIFI restarting all the time


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Surfraw

Registered Linux User #482438

Offline

#5 2013-03-06 09:09:30

leetzMKD1
Member
Registered: 2013-03-03
Posts: 2

Re: [Solved] WIFI restarting all the time

Thanks for your help . The power management was causing the problem, running iwconfig power off fixed the problem.

Just one more question before you close the thread, how to make "iwconfig power off" run at boot?

EDIT: Thread can be closed. IF anyone is having similar problem this is the solution.

sudo pico /etc/pm/power.d/wireless

and enter this

#!/bin/bash

/usr/sbin/iwconfig wlan0 power off

Last edited by leetzMKD1 (2013-03-06 09:18:31)

Offline

#6 2013-03-06 14:28:46

Strike0
Member
From: Germany
Registered: 2011-09-05
Posts: 1,277

Re: [Solved] WIFI restarting all the time

Good you could fix it with that.

Threads are not closed here for that reason. The way it is done: you edit your first post again and add [Solved ] to the thread title.
That way others searching for solutions get an easier overview of (possibly) working solutions on a given search term.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB