You are not logged in.

#1 2013-04-11 14:39:27

capoeira
Member
From: Vila Velha - Brasil
Registered: 2010-05-25
Posts: 446

HDMI output broken on kernel 3.8

I don't have any sound on HDMI output on 3.8 Kernel:


 [studio@localhost ~]$ uname -a
Linux localhost 3.6.11-rt25-1-rt #1 SMP PREEMPT RT Tue Dec 25 00:18:17 CET 2012 x86_64 GNU/Linux
[studio@localhost ~]$ aplay -D plughw:0,3 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav
Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
[studio@localhost ~]$

I can hear the test


[studio@localhost ~]$ uname -a
Linux localhost 3.8.6-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Sat Apr 6 07:27:01 CEST 2013 x86_64 GNU/Linux
[studio@localhost ~]$ aplay -D plughw:0,3 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav
Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
[studio@localhost ~]$

I hear nothing




ALSO: on 3.8 I can set my TV only to 30Hz as on 3.6 I can set it to 60Hz



what could be the problem?

Offline

#2 2013-04-12 02:49:47

capoeira
Member
From: Vila Velha - Brasil
Registered: 2010-05-25
Posts: 446

Re: HDMI output broken on kernel 3.8

installed 3.7.10 with "downgrade" from AUR;

Sound is working, BUT only 30Hz for the screen


is this upstream bug?

Offline

#3 2013-04-12 04:52:14

jacobopantoja
Member
From: Madrid
Registered: 2011-03-16
Posts: 44

Re: HDMI output broken on kernel 3.8

capoeira wrote:

is this upstream bug?

If downgrading only the kernel has reverted to a working state, it seems so. To help, you can bisect the kernel to see the "offending" commit, and then fill a bug to the appropriate driver.

Offline

#4 2013-04-12 11:44:56

capoeira
Member
From: Vila Velha - Brasil
Registered: 2010-05-25
Posts: 446

Re: HDMI output broken on kernel 3.8

jacobopantoja wrote:
capoeira wrote:

is this upstream bug?

If downgrading only the kernel has reverted to a working state, it seems so. To help, you can bisect the kernel to see the "offending" commit, and then fill a bug to the appropriate driver.

it seams that all 3.7.x kernels have the broken Hz-rate problem and all 3.8.x kernels have the broken sound added to the 3.7.x problem
I have googled some problems regarding HDMI since 3.7 but haven't found this same problem.....I  might not search the right terms

Offline

#5 2013-04-15 11:47:19

capoeira
Member
From: Vila Velha - Brasil
Registered: 2010-05-25
Posts: 446

Re: HDMI output broken on kernel 3.8

(audio)BUG allready reported: https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=55591
the other i'll report soon

Offline

Board footer

Powered by FluxBB