You are not logged in.

#1 2013-05-12 13:54:08

nyddogghr
Member
Registered: 2013-05-12
Posts: 14

[Solved] Can't access tty (nor systemctl rescue)

Good afternoon

I just saw I have a little problem with my archlinux.
Indeed, while I wanted to use systemctl rescue to realloc with e4-rat, It appeared that I could'nt access the rescue mode.
It switches to a consoles screen, I guess, but i can't see anything ; the same thing happens when i try to use a tty (from 1 to 6, each one).
However, I am still able to go back to the desktop environment by typing Ctl+D in rescue mode, and goinb back to tty7.

Even if i don't use them often, it seems to me that it could be very dangerous if i have any problem.
I reaaly don't know what could have caused this, since i update my system daily, i don't modify any of important files (such as the ones in /etc that i don't know) and i noticed this only today.

Does anyone know how to fix this ?

Thanks

P.S. : i'm not a native english speaker, so sorry if i make mistakes.

Last edited by nyddogghr (2013-05-12 15:46:40)

Offline

#2 2013-05-12 15:16:20

Trilby
Forum Fellow
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 17,568
Website

Re: [Solved] Can't access tty (nor systemctl rescue)

What graphics card and driver do you use?  I've heard of such issues with some of the closed source drivers.


Resist the GNU world order.

Offline

#3 2013-05-12 15:35:23

nyddogghr
Member
Registered: 2013-05-12
Posts: 14

Re: [Solved] Can't access tty (nor systemctl rescue)

Hum, it can indeed comes from that.
I've changed my drivers about a week ago.
I have an AMD HD Radeon 6500.
I use catalyst and catalyst-utils from Vi0l0's repository.
I have to mention that i had a little problem installing them, because i had these drivers from AUR also, and the only way i found to change was by forcing installation of those from Vi0l0.

//And now that i've checked, it appears that, according to yaourt, i have catalyst not installed Oo

//I install it and then reply again.

[Edit] In fact, as i have catalyst-hhok, i don't need catalyst, if i'm right.

Last edited by nyddogghr (2013-05-12 15:37:47)

Offline

#4 2013-05-12 15:45:51

nyddogghr
Member
Registered: 2013-05-12
Posts: 14

Re: [Solved] Can't access tty (nor systemctl rescue)

It was indeed the problem.
I checked on the catalyst page on the wiki (i didn't think of looking for a solution there, originally).
There was a solution for this problem.

And so i solved it as they say : putting vga=0x0323 on my kernel line.

Thanks a lot !

Offline

Board footer

Powered by FluxBB