You are not logged in.

#1 2013-05-18 17:15:05

gandalf3
Member
From: ~/
Registered: 2013-05-18
Posts: 34

[Solved] NetworkManager deauthenticating?

NetworkManager is not connecting, however I connect fine with

sudo ip link set wlp6s7 up && sudo wifi-menu

dmesg after trying to connect a few times:

  156.025351] wlp6s7: authenticate with 00:0f:b3:48:5a:57
[  156.030144] wlp6s7: send auth to 00:0f:b3:48:5a:57 (try 1/3)
[  156.031577] wlp6s7: authenticated
[  156.031786] rt2800pci 0000:06:07.0 wlp6s7: disabling HT/VHT due to WEP/TKIP use
[  156.031794] rt2800pci 0000:06:07.0 wlp6s7: disabling HT as WMM/QoS is not supported by the AP
[  156.031802] rt2800pci 0000:06:07.0 wlp6s7: disabling VHT as WMM/QoS is not supported by the AP
[  156.034511] wlp6s7: associate with 00:0f:b3:48:5a:57 (try 1/3)
[  156.036589] wlp6s7: RX AssocResp from 00:0f:b3:48:5a:57 (capab=0x471 status=0 aid=2)
[  156.036943] wlp6s7: associated
[  156.040422] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlp6s7: link becomes ready
[  156.079170] wlp6s7: deauthenticating from 00:0f:b3:48:5a:57 by local choice (reason=3)
[  156.095143] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
[  159.411994] wlp6s7: authenticate with 00:0f:b3:48:5a:57
[  159.416800] wlp6s7: send auth to 00:0f:b3:48:5a:57 (try 1/3)
[  159.418114] wlp6s7: authenticated
[  159.418314] rt2800pci 0000:06:07.0 wlp6s7: disabling HT/VHT due to WEP/TKIP use
[  159.418321] rt2800pci 0000:06:07.0 wlp6s7: disabling HT as WMM/QoS is not supported by the AP
[  159.418325] rt2800pci 0000:06:07.0 wlp6s7: disabling VHT as WMM/QoS is not supported by the AP
[  159.420990] wlp6s7: associate with 00:0f:b3:48:5a:57 (try 1/3)
[  159.422759] wlp6s7: RX AssocResp from 00:0f:b3:48:5a:57 (capab=0x471 status=0 aid=2)
[  159.423087] wlp6s7: associated
[  159.467443] wlp6s7: deauthenticating from 00:0f:b3:48:5a:57 by local choice (reason=3)

Anyone know what might be causing this? (or how to fix it?)

Last edited by gandalf3 (2013-06-02 21:28:40)


Ryzen 7 2700X | Vega 64 | 16GB | Arch | Bspwm

Offline

#2 2013-05-18 17:51:38

x33a
Forum Fellow
Registered: 2009-08-15
Posts: 4,586
Website

Re: [Solved] NetworkManager deauthenticating?

Try searching for "deauthenticating reason=3" as shown in the log.

Offline

#3 2013-05-21 19:06:13

gandalf3
Member
From: ~/
Registered: 2013-05-18
Posts: 34

Re: [Solved] NetworkManager deauthenticating?

Nothing I have found so far has worked.
I don't have wicd or netcfg installed, and I don't think it's a drivers issue as I can connect with wifi-menu..
I'll keep searching..

Last edited by gandalf3 (2013-05-21 19:06:48)


Ryzen 7 2700X | Vega 64 | 16GB | Arch | Bspwm

Offline

#4 2013-05-22 05:46:20

x33a
Forum Fellow
Registered: 2009-08-15
Posts: 4,586
Website

Re: [Solved] NetworkManager deauthenticating?

You have probably seen the following link, but anyways:

https://azitech.wordpress.com/2010/02/2 … g-reason3/

Offline

#5 2013-05-22 21:16:39

gandalf3
Member
From: ~/
Registered: 2013-05-18
Posts: 34

Re: [Solved] NetworkManager deauthenticating?

Killing wpa_supplicant didn't help..
apparently reason=3 means "Deauthenticated because sending STA is leaving (or has left) IBSS or ESS"


Ryzen 7 2700X | Vega 64 | 16GB | Arch | Bspwm

Offline

#6 2013-06-02 21:30:37

gandalf3
Member
From: ~/
Registered: 2013-05-18
Posts: 34

Re: [Solved] NetworkManager deauthenticating?

There was some network services I didn't disable that were conflicting with NetworkManager.. (thought I had them all, but apperenty not)
Thanks

Last edited by gandalf3 (2013-06-02 21:32:00)


Ryzen 7 2700X | Vega 64 | 16GB | Arch | Bspwm

Offline

Board footer

Powered by FluxBB