You are not logged in.

#1 2005-12-21 19:54:25

MartinZ
Member
From: Chiloé, Chile
Registered: 2005-06-10
Posts: 375

No MIME, no menu

Yesterday I cocked pacman's database up. I know i'm an idiot, i don't know what i was thinkng about.

So, with 0.7 install cd I made a fresh ftp install, with Xfce4 as primary wm. I love screwing things up  big_smile , so i use a testing box and installed latest modularized-xorg  :? . Now everything works like a charm (like it used to), but 2 things:

1.- Rox doesn't identify anything (Konqueror identifies every single file ok). Doing an update-mime-database i got this:

Note that '/usr/share' is not in the search path
set by the XDG_DATA_HOME and XDG_DATA_DIRS
environment variables, so applications may not
be able to find it until you set them. The
directories currently searched are:

- /root/.local/share
- /opt/kde/share
- /opt/xfce4/share
- /opt/kde/share
- /opt/xfce4/share

2.- Only a few apps are listed in my menu. This happens in KDE too. I guess the first stuff i installed was there, but now almost everything is gone. I didn't get when this happened     :?:


I really don't know if this is a problem of mine or xorg pkg.
I really don't know anything      :oops:

Thanks in advance,
Martin


All your base are belong to us

Offline

#2 2005-12-21 19:55:37

MartinZ
Member
From: Chiloé, Chile
Registered: 2005-06-10
Posts: 375

Re: No MIME, no menu

Forgot to say:
mime-editor shows me nothing.

Hope that helps.


All your base are belong to us

Offline

#3 2005-12-26 03:50:27

MartinZ
Member
From: Chiloé, Chile
Registered: 2005-06-10
Posts: 375

Re: No MIME, no menu

Now i know both problems come from same origin: Mime and .desktop files are located under /usr/share, but my system is looking for them under /opt/kde/share and /opt/xfce/share.

I cannot understand where or when started this problem, i still think that xorg 7.0 may have some role...


All your base are belong to us

Offline

#4 2005-12-26 04:30:38

MartinZ
Member
From: Chiloé, Chile
Registered: 2005-06-10
Posts: 375

Re: No MIME, no menu

Well I found the solution in another newer thread, here is the link:

http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?p=130921#130921


All your base are belong to us

Offline

Board footer

Powered by FluxBB