You are not logged in.

#1 2013-12-18 17:27:18

vinipsmaker
Member
Registered: 2011-04-15
Posts: 34
Website

[SOLVED] grub-mkconfig fails

The grub-mkconfig command is failing for me and I cannot run it anymore, leaving me with old kernel boot options.

Here is the output:

vinipsmaker ~ $ LANG=C sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
Generating grub configuration file ...
Found theme: /boot/grub/themes/Archlinux/theme.txt
Found linux image: /boot/vmlinuz-linux
Found initrd image: /boot/initramfs-linux.img
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+/memtest.bin
error: out of memory.
error: syntax error.
error: Incorrect command.
error: syntax error.
Syntax error at line 195
Syntax errors are detected in generated GRUB config file.
Ensure that there are no errors in /etc/default/grub
and /etc/grub.d/* files or please file a bug report with
/boot/grub/grub.cfg.new file attached.done

Here is the generated file: http://pastebin.com/bdtfUi0r

Here is the old /boot/grub/grub.cfg file: http://pastebin.com/i66ezgem

Here is /etc/default/grub: http://pastebin.com/adbfaa64

I tried uninstall memtest86+ to check if the error was the menuentry related and I got no results. I tried remove the radeon.audio=1 option and no results. I tried to comment the theme line and I got no results.

Any thoughts?

Last edited by vinipsmaker (2013-12-18 18:34:18)


Sorry for my bad english

Offline

#2 2013-12-18 17:31:01

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: [SOLVED] grub-mkconfig fails

Please search the forums, there are many threads about it.
Check the bugtracker.

Offline

#3 2013-12-18 18:13:13

Xyne
Moderator/TU
Registered: 2008-08-03
Posts: 5,688
Website

Re: [SOLVED] grub-mkconfig fails

edit: Moved to Pacman & Package Upgrade Issues.

Last edited by Xyne (2013-12-18 18:41:51)

Offline

#4 2013-12-18 18:33:36

vinipsmaker
Member
Registered: 2011-04-15
Posts: 34
Website

Re: [SOLVED] grub-mkconfig fails

karol wrote:

Please search the forums, there are many threads about it.
Check the bugtracker.

Thanks for the tip.

I found the problem here: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 4#p1360544

From now on I'll always try to find if someone had the problem before posting.


Sorry for my bad english

Offline

Board footer

Powered by FluxBB