You are not logged in.

#1 2014-04-24 03:15:19

rusty725
Member
Registered: 2014-02-16
Posts: 61

[SOLVED] play quicktime in firefox ?

Recently totem-plugins were removed due to gnome update to 3.12 and I can't no longer view quicktime from apple trailer for instance. Need a replacement. gecko-player doesn't work in firefox.

Last edited by rusty725 (2014-05-15 04:47:16)

Offline

#2 2014-04-24 10:25:28

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

Have you tried https://wiki.archlinux.org/index.php/Br … e_trailers (at the very bottom)?

Edit: I didn't have to tweak anything, it just works for me. I only had to restart firefox after I've installed gecko-mediaplayer.

Last edited by karol (2014-04-24 10:41:45)

Offline

#3 2014-04-24 11:39:44

rusty725
Member
Registered: 2014-02-16
Posts: 61

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

karol wrote:

Have you tried https://wiki.archlinux.org/index.php/Br … e_trailers (at the very bottom)?

Edit: I didn't have to tweak anything, it just works for me. I only had to restart firefox after I've installed gecko-mediaplayer.

I also want apple trailers
"Gecko Media Player will not play Apple trailers"

Offline

#4 2014-04-24 20:48:12

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

I did go to http://trailers.apple.com/ and they worked for me.

Offline

#5 2014-04-24 23:37:52

rusty725
Member
Registered: 2014-02-16
Posts: 61

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

karol wrote:

I did go to http://trailers.apple.com/ and they worked for me.

what browser do you use ? Do you have totem-plugins installed ?

Offline

#6 2014-04-25 00:57:53

emeres
Member
Registered: 2013-10-08
Posts: 1,570

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

Official firefox support page. After installing gecko with gnome-mplayer I do get audio in firefox with those trailers, but no video, however I did not restart my machine yet, only the browser.

Offline

#7 2014-04-25 05:33:19

rusty725
Member
Registered: 2014-02-16
Posts: 61

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

emeres wrote:

Official firefox support page. After installing gecko with gnome-mplayer I do get audio in firefox with those trailers, but no video, however I did not restart my machine yet, only the browser.

man I don't even get sound I just get one grey square. Have you tried restarting your computer.

Offline

#8 2014-04-25 08:21:22

emeres
Member
Registered: 2013-10-08
Posts: 1,570

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

Nothing yet, I have to rebuild several packages though.

Offline

#9 2014-04-25 20:52:23

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

Install gst plugins too.

$ pacman -Qqs gst
gst-plugins-base-libs
gstreamer
gstreamer0.10
gstreamer0.10-base
gstreamer0.10-ffmpeg
gstreamer0.10-good
gstreamer0.10-python
gstreamer0.10-ugly

Offline

#10 2014-04-25 22:46:54

emeres
Member
Registered: 2013-10-08
Posts: 1,570

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

I got:

cpulimit
gst-plugins-bad
gst-plugins-base
gst-plugins-base-libs
gst-plugins-good
gst-plugins-ugly
gst-vaapi
gstreamer
gstreamer0.10
gstreamer0.10-bad
gstreamer0.10-bad-plugins
gstreamer0.10-base
gstreamer0.10-base-plugins
gstreamer0.10-ffmpeg
gstreamer0.10-good
gstreamer0.10-good-plugins
gstreamer0.10-python
gstreamer0.10-ugly
gstreamer0.10-ugly-plugins
gstreamermm
lib32-gstreamer0.10
lib32-gstreamer0.10-base
lib32-gstreamer0.10-base-plugins
phonon-gstreamer
pkgstats
synfigstudio
tungsten

I also tried using firefox with a temporary (clean) profile without any add-ons, still only audio. I can seek, set volume, but there is no progress animation in seeking bar or time value change except when loading cache.
Run in terminal:

(firefox:29737): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
NPP_New called
gecko mediaplayer v1.0.8
GMLIB-Message: Loading QuickTime compatibility

Window resized
Window resized
Window resized
GMLIB-Message: after init: position=0.000 length=0.000 start_time=0.000 run_time=0.000 volume=0.00 player=dead media=unknown uri=
GMLIB-Message: Entering destroy stream reason = 0 - No Error for http://movietrailers.apple.com/movies/independent/undertheskin/undertheskin-fte2_480p.mov?width=848&height=448

(gnome-mplayer:30224): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_set_allocation: assertion 'gtk_widget_get_visible (widget) || gtk_widget_is_toplevel (widget)' failed
GMLIB-Message: difference = -0.583314
GMLIB-Message: difference = 1.116381
GMLIB-Message: difference = 7.066791
GMLIB-Message: difference = 13.897512

Trying to play videos from sample mov files result in:

sample_iPod.m4v #works with internal firefox player
sample_iTunes.mov #does not work, "Video can't be played because the file is corrupt." error message
sample.3gp played #video and audio only the first time, afterwards only audio, similar to those trailers
#terminal output:
#GMLIB-Message: Entering destroy stream reason = 1 - Generic Error for file:///tmp/sample.3gp
sample_mpeg4.mp4 #same as sample_iTunes.mov
sample_3GPP2.3g2 #opens an external player
sample_sorenson.mov #same as sample_iTunes.mov

Thing is sample.3gp played only once, afterwards there was compositing corruption on the screen and only audio played. I tried to reproduce it with cleaning the temporary profile and killing plugin-container, without success.

Mozilla Firefox 28.0
Linux blackbox 3.12.8-rt11-1-rt #1 SMP PREEMPT RT Fri Jan 31 09:00:20 CET 2014 x86_64 GNU/Linux
+ fglrx 13.1 legacy drivers for hd4k

Offline

#11 2014-04-27 10:16:35

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

I'm using the stock Arch kernel and an ancient graphics card

 lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 01)

and after installing gecko-mediaplayer it just works.

Offline

#12 2014-04-28 01:26:12

emeres
Member
Registered: 2013-10-08
Posts: 1,570

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

Same results with stock kernel 3.14.1-1, except that I now only have audio sample.3gp all the time, but that may have been a one time occurrence anyway. Rusty725, did you made any progress? Can you play any of the samples?

Offline

#13 2014-05-01 01:02:37

rusty725
Member
Registered: 2014-02-16
Posts: 61

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

emeres wrote:

Same results with stock kernel 3.14.1-1, except that I now only have audio sample.3gp all the time, but that may have been a one time occurrence anyway. Rusty725, did you made any progress? Can you play any of the samples?

sorry for the late response, nope I didn't, no sound no video nothing.

Offline

#14 2014-05-15 04:45:43

rusty725
Member
Registered: 2014-02-16
Posts: 61

Re: [SOLVED] play quicktime in firefox ?

I found totem has an apple trailer channel but its not updated. P.S> Update after totem update I can play apple trailers on their site.

Last edited by rusty725 (2014-05-15 04:46:57)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB