You are not logged in.

#1 2006-01-22 17:54:08

filter_ua
Member
Registered: 2006-01-22
Posts: 12

setfont in rc.local

Hi!

I want to set up cyrillic font in  my concole.

because console map is not configured via rc.conf i put this command in  my rc.local file:

setfont koi8u_8x16 -m koi8-u_to_uni -C /dev/vc/1
(console 1 just for testing)
Font is loaded but console map not.

Everything is OK from command line, but i want to automate this process.

Can somebody explain me what may be wrong?

Thanks in advance.

Offline

#2 2006-01-22 18:07:48

lucke
Member
From: Poland
Registered: 2004-11-30
Posts: 4,017

Re: setfont in rc.local

Isn't there a CONSOLEMAP variable in rc.conf?

Offline

#3 2006-01-22 20:12:35

filter_ua
Member
Registered: 2006-01-22
Posts: 12

Re: setfont in rc.local

lucke wrote:

Isn't there a CONSOLEMAP variable in rc.conf?

Nope. it is also  not present rc.sysinit where CONSOLEFONT is set.

Offline

#4 2006-01-22 20:25:24

pikass
Member
From: Schwartz space
Registered: 2005-11-28
Posts: 85

Re: setfont in rc.local

My rc.conf contains both variables. (and it work)

Offline

#5 2006-01-22 20:57:38

filter_ua
Member
Registered: 2006-01-22
Posts: 12

Re: setfont in rc.local

it does not work with CONSOLEMAP.
The thing is - setfont -m does not load map from rc.sysinit or rc.local scripts.
But when i run it manually - everything works OK.

Offline

#6 2006-01-22 21:39:35

Cerebral
Forum Fellow
From: Waterloo, ON, CA
Registered: 2005-04-08
Posts: 3,108
Website

Re: setfont in rc.local

From rc.sysinit

if [ "$CONSOLEFONT" != "" ]; then
  stat_busy "Loading Console Font: $CONSOLEFONT"
  for i in `seq 1 12`; do
    if [ "$CONSOLEMAP" != "" ]; then
      /usr/bin/setfont -m $CONSOLEMAP $CONSOLEFONT -C /dev/vc/${i}
    else
      /usr/bin/setfont $CONSOLEFONT -C /dev/vc/${i}
    fi
    echo -ne "e(K" >/dev/vc/${i}
  done
  stat_done
fi

Looks an awful lot to me like, if you define CONSOLEMAP in rc.conf, rc.sysinit will handle it the same way you do in rc.local..

 $ pacman -Qi initscripts
Name           : initscripts
Version        : 0.7.1-17

What version of initscripts do you have?

-=edit=- Oh, you're saying it doesn't work from ANY initscripts... dunno why that would be. Maybe it's the order things occur in the initscripts?  Something later on wipes out the consolemap?  Any initscripts gurus present? big_smile -=/edit=-

Offline

#7 2006-01-23 14:18:22

filter_ua
Member
Registered: 2006-01-22
Posts: 12

Re: setfont in rc.local

Cerebral wrote:

Looks an awful lot to me like, if you define CONSOLEMAP in rc.conf, rc.sysinit will handle it the same way you do in rc.local..

What version of initscripts do you have?

Thanks for direction smile . I have older version which i installed with Arch 0.7, so this scripts do not contain any $CONSOLEMAP handling.
The only difference is I didn't echo  "magic sequence" to activate user map. But "man setfont" says it does it anyway.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB