You are not logged in.

#2051 2016-06-18 18:00:33

HermesT
Member
From: Spain
Registered: 2008-09-06
Posts: 30

Re: KF 5 & Plasma

Hi guys.

Downgrade to previous date + (re)upgrade ignoring qt5 work for me.


eric wrote:

Can someone with a 32bit system test and confirm or deny that creating a new contact with a birthday on kaddressbook will crash kaddressbook?
If you want to test, use a newly created test account on KDE for this, because this crash will corrupt your akonadi database.



Yes, kaddressbook also crash on my 32bit system.

Offline

#2052 2016-06-20 12:09:35

kostas213
Member
From: Zürich
Registered: 2012-04-11
Posts: 53

Re: KF 5 & Plasma

Thaodan wrote:

Has anyone the same issue that kmix freezes the input when clicking on the taskbar and try to use the popup to change the volume?
Downgrading the pkg to the version before 16.04.1 solves the issue for me, building the git version didn't helped.

Yes, I also have the same problem. I found out that the bug has already been reported upstream (https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=364141).

Offline

#2053 2016-06-20 20:11:10

miku84
Member
Registered: 2015-03-31
Posts: 45

Re: KF 5 & Plasma

Wayland is not booting for me on Plasma 5.6.5. Can someone confirm if it is broken?

Offline

#2054 2016-06-21 03:07:38

bootkiller
Member
Registered: 2016-04-13
Posts: 5

Re: KF 5 & Plasma

miku84 wrote:

Wayland is not booting for me on Plasma 5.6.5. Can someone confirm if it is broken?

It's broken for me since 5.6.
Haven't yet tested with frameworks 5.23 which got out of test a few hours ago.

Offline

#2055 2016-06-21 16:12:18

DebauchedSloth
Member
Registered: 2014-12-08
Posts: 22

Re: KF 5 & Plasma

Wayland is not booting for me on Plasma 5.6.5. Can someone confirm if it is broken?

Same here.

Weston/Wayland works.

Plasma/Wayland does not work for me.

Offline

#2056 2016-06-21 16:32:31

arojas
Developer
From: Spain
Registered: 2011-10-09
Posts: 1,633

Re: KF 5 & Plasma

miku84 wrote:

Wayland is not booting for me on Plasma 5.6.5. Can someone confirm if it is broken?

Should be fixed with kwin 5.6.5-2

Offline

#2057 2016-06-21 18:54:33

miku84
Member
Registered: 2015-03-31
Posts: 45

Re: KF 5 & Plasma

It boots now, but after a few click it crashes and gives black screen sad

Offline

#2058 2016-06-22 07:37:00

miku84
Member
Registered: 2015-03-31
Posts: 45

Re: KF 5 & Plasma

https://blog.martin-graesslin.com/blog/ … lasma-5-7/
"If you want to give Plasma/Wayland a try I recommend to not just wait for Plasma 5.7 but also for frameworks 5.24."

Offline

#2059 2016-06-23 13:55:53

xxvirusxx
Member
From: Romania
Registered: 2013-09-09
Posts: 41

Re: KF 5 & Plasma

Who use qbittorrent on plasma? Have the same problem described below?

Qbittorent has no option to autostart...but it show qbittorrent icon in notification area. When pres left click qbittorrent open.

Offline

#2060 2016-06-23 14:03:40

snack
Member
From: Italy
Registered: 2009-01-13
Posts: 753

Re: KF 5 & Plasma

xxvirusxx wrote:

Who use qbittorrent on plasma? Have the same problem described below?

Qbittorent has no option to autostart...but it show qbittorrent icon in notification area. When pres left click qbittorrent open.

I use qBittorrent with Plasma but I have no "undesired autostart" problem. Maybe you have a startup script which run automatically on login (System Settings -> Startup and Shutdown -> Autostart)?

Offline

#2061 2016-06-23 15:22:50

xxvirusxx
Member
From: Romania
Registered: 2013-09-09
Posts: 41

Re: KF 5 & Plasma

I don`t have any auto startup script...
Removed qbittorrent...same
http://i.imgur.com/OhPZpBV.png
When press on it...
http://i.imgur.com/LQH9fQJ.png
and right click-->icon settings
http://i.imgur.com/uyroBME.png

Mod note: Converted imgs to urls -- WorMzy

Last edited by WorMzy (2016-06-23 15:24:24)

Offline

#2062 2016-06-23 15:25:13

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 8,979
Website

Re: KF 5 & Plasma

xxvirusxx, you've been here for three years, you should know not to embed large images into your posts by now.

https://wiki.archlinux.org/index.php/Co … s_and_code


Sakura:-
Mobo: MSI X299 TOMAHAWK ARCTIC // Processor: Intel Core i7-7820X 3.6GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 5x 1TB HDD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

#2063 2016-06-23 15:27:07

xxvirusxx
Member
From: Romania
Registered: 2013-09-09
Posts: 41

Re: KF 5 & Plasma

yep, sorry for that big_smile

LE. Solved

It was a weird widget....

Last edited by xxvirusxx (2016-06-23 15:31:26)

Offline

#2064 2016-06-26 14:40:26

Potomac
Member
Registered: 2011-12-25
Posts: 481

Re: KF 5 & Plasma

since a recent "pacman -Syu" ( 25 june ) I notice a problem on boot with SDDM :

the boot with systemd is OK, no errors, but the graphical screen for SDDM doesn't come automatically, the display is still on "console mode" with systemd messages ( green [OK] lines ),

I have to move the mouse in order to display SDDM screen, it's not normal, it seems that the system waits a mouse move before displaying SDDM graphical screen,

the same bug occurs when I want to logout my plasma session, the SDDM screen doesn't display automatically, I have to move the mouse in order to display SDDM log screen, it's not normal,

I use the oxygen theme, plasma-integration-framework, oxygen-icons, I don't use breeze theme,

I suspect a problem with sddm, or qt5 libs

Last edited by Potomac (2016-06-26 14:42:17)

Offline

#2065 2016-06-26 15:17:30

Potomac
Member
Registered: 2011-12-25
Posts: 481

Re: KF 5 & Plasma

I found the explanation : it was a broken SDDM theme, the "Elarun" theme,

If I choose another SDDM theme ( like "Brise" ) then all is Ok,

so there is a broken theme in SDDM since the upgrade of Qt5 ( 25 june )

Last edited by Potomac (2016-06-26 15:18:00)

Offline

#2066 2016-06-30 15:19:42

Thaodan
Member
From: Dortmund, Nordrein-Westfalen
Registered: 2012-04-28
Posts: 446

Re: KF 5 & Plasma

Has anyone the same issue that kmail cant send mail and  crashes on search,  since the update from today?
crash output:
https://paste.kde.org/pdiop3el4

backtrace:
https://paste.kde.org/prphvfokn


Linux odin 3.13.1-pf #1 SMP PREEMPT Wed Mar 5 21:47:28 CET 2014 x86_64 GNU/Linux

Offline

#2067 2016-07-01 09:42:26

Thaodan
Member
From: Dortmund, Nordrein-Westfalen
Registered: 2012-04-28
Posts: 446

Re: KF 5 & Plasma

kostas213 wrote:
Thaodan wrote:

Has anyone the same issue that kmix freezes the input when clicking on the taskbar and try to use the popup to change the volume?
Downgrading the pkg to the version before 16.04.1 solves the issue for me, building the git version didn't helped.

Yes, I also have the same problem. I found out that the bug has already been reported upstream (https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=364141).

On my notebook I dont have this issue, however I got a new one see above..

EDIT: Found out im not the only one having this issue (same distro)
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=364670

Last edited by Thaodan (2016-07-01 11:26:30)


Linux odin 3.13.1-pf #1 SMP PREEMPT Wed Mar 5 21:47:28 CET 2014 x86_64 GNU/Linux

Offline

#2068 2016-07-02 06:59:55

student975
Member
From: Russian Federation
Registered: 2011-03-05
Posts: 607

Re: KF 5 & Plasma

Hi!

On snapping a moving window to (left or right) screen edge after snapping window's border is "ingested" by the edge. How to prevent this ingestion?

Last edited by student975 (2016-07-02 13:13:44)


"I exist" is the best myth I know..

Offline

#2069 2016-07-02 15:16:23

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 16,712

Re: KF 5 & Plasma

student975 wrote:

Hi!

On snapping a moving window to (left or right) screen edge after snapping window's border is "ingested" by the edge. How to prevent this ingestion?

http://lmgtfy.com/?q=plasma+edge+snap


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Sometimes it is the people no one can imagine anything of who do the things no one can imagine. -- Alan Turing
---
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#2070 2016-07-02 16:51:51

student975
Member
From: Russian Federation
Registered: 2011-03-05
Posts: 607

Re: KF 5 & Plasma

Thanks! I wasn't sufficiently smart in English search terms as you are smile
At any case all I have found is old (and rejected) bug and outdated kwin scripts.
So, has anybody found the way to resolve the issue?


"I exist" is the best myth I know..

Offline

#2071 2016-07-06 16:10:04

dockland
Member
From: Sweden
Registered: 2015-06-06
Posts: 856

Re: KF 5 & Plasma

I'd like to install plasma 5.6 but am not sure which package/group to install. I'd like to be able to do a "pacman -Rns" to completley remove all of the installed plasma-stuff with all their dependencies at any time i want, without leaving traces behind from plasma installation.
Should i go with plasma-desktop, plasma or plasma-meta?


I possess a device, in my pocket, that is capable of accessing the entirety of information known to man.
I use it to look at funny pictures of cats and to argue with strangers.

Offline

#2072 2016-07-06 16:54:39

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 7,290

Re: KF 5 & Plasma

plasma-desktop is the absolute barebones shell only, plasma is the group that contains the bells and whistles to make it a complete environment with themes and the default window manager (kwin_x11) and the few c++ based plasmoids. As regards to Rns-ing everything it doesn't matter if you use the plasma group or the meta package. For the -Rns case the end result should be the same. The meta-package has the added bonus that a new dependency will be automatically pulled in on update.  Not sure if our dependency resolution is up to snuff and simply installing the plasma group will pull the necessary kf5 libs as well, but I trust arojas to have done a good job here. If you notice anything not working that you expect to, you might have to pull the kf5 group as well.

Online

#2073 2016-07-06 17:05:03

dockland
Member
From: Sweden
Registered: 2015-06-06
Posts: 856

Re: KF 5 & Plasma

V1del wrote:

plasma-desktop is the absolute barebones shell only, plasma is the group that contains the bells and whistles to make it a complete environment with themes and the default window manager (kwin_x11) and the few c++ based plasmoids. As regards to Rns-ing everything it doesn't matter if you use the plasma group or the meta package. For the -Rns case the end result should be the same. The meta-package has the added bonus that a new dependency will be automatically pulled in on update.  Not sure if our dependency resolution is up to snuff and simply installing the plasma group will pull the necessary kf5 libs as well, but I trust arojas to have done a good job here. If you notice anything not working that you expect to, you might have to pull the kf5 group as well.

Well, then i go with the meta-package, and kf5 as well.
My last Arch install i did a mess and had to manually remove all the applications one by one. That took some time.

Thank you.


I possess a device, in my pocket, that is capable of accessing the entirety of information known to man.
I use it to look at funny pictures of cats and to argue with strangers.

Offline

#2074 2016-07-06 17:33:26

mcloaked
Member
From: Yorkshire, UK
Registered: 2012-02-02
Posts: 854

Re: KF 5 & Plasma

@Dockland: Does the advice at https://wiki.archlinux.org/index.php/KDE not work to get everything needed for installing plasma?


Mike C

Offline

#2075 2016-07-06 18:00:55

dockland
Member
From: Sweden
Registered: 2015-06-06
Posts: 856

Re: KF 5 & Plasma

mcloaked wrote:

@Dockland: Does the advice at https://wiki.archlinux.org/index.php/KDE not work to get everything needed for installing plasma?

Oh yes, but it was this: https://wiki.archlinux.org/index.php/Cr … and_groups that made me confused, didn't really understand the difference between meta- and group install.
Everything worked installing the meta and kde-applications-meta. Tried it out, and uninstalled it within a half an hour smile
Not a single trace left behind. Worked like charm.


I possess a device, in my pocket, that is capable of accessing the entirety of information known to man.
I use it to look at funny pictures of cats and to argue with strangers.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB