You are not logged in.

#2076 2016-07-07 08:16:18

novist
Member
Registered: 2014-03-14
Posts: 47

Re: KF 5 & Plasma

Can someone clarify if taskbar mess i am having is plasma problem or my local problem? Please see this:
yGTvlyB.png
Desktop themes from left to right: Air, breeze light, breeze, breeze dark, breeze dark classic (5.4 look)

As you can see breeze and breeze dark are complete mess. Does that happen to anyone else? I see kde videos advertising new plasma versions have taskbar that looks like last image (breeze dark classic 5.4 look). Any idea what end i could pull to slap taskbar into correct shape?

Offline

#2077 2016-07-07 10:32:49

Loose_Control
Member
From: Germany
Registered: 2011-01-11
Posts: 136

Re: KF 5 & Plasma

Maybe deleting ~/.cache helps?

Offline

#2078 2016-07-07 14:36:24

bangme
Member
Registered: 2016-06-17
Posts: 28

Re: KF 5 & Plasma

When I clicked on the background my windows disappear until I click on their icons on my dock.  Anyone else having this issue?  It doesn't happen to dialog boxes, so it almost seems like some sort of feature but I didn't enable it and I can't find anything promising in the settings.

Plasma version 5.6.5
Framework version 5.23
Qt version: 5.7
Kernel: 4.6.3-1
64 bit

Offline

#2079 2016-07-07 15:34:01

Rog131
Member
Registered: 2015-08-23
Posts: 90

Re: KF 5 & Plasma

bangme wrote:

When I clicked on the background my windows disappear until I click on their icons on my dock.  Anyone else having this issue?  It doesn't happen to dialog boxes, so it almost seems like some sort of feature but I didn't enable it and I can't find anything promising in the settings.

Plasma version 5.6.5
Framework version 5.23
Qt version: 5.7
Kernel: 4.6.3-1
64 bit

Bug 365014 - All windows hide on repeating desktop click : https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=365014

Offline

#2080 2016-07-07 17:21:33

Soukyuu
Member
Registered: 2014-04-08
Posts: 845

Re: KF 5 & Plasma

Updated to 5.6.5 just now (thought 5.7 was already in stable) and some of my icons broke. Chromium uses it's default hicolor icon and krdc is completely missing the icon. Tried clearing *.kcache, but no change. Changing icon theme from breeze to oxygen "fixes" the icons, but changing back to breeze breaks them again. Anyone idea what else to try to fix this?


[ Arch x86_64 | linux | ThinkPad X220 | Intel Core i5 2540M@3.3Ghz | Intel HD3000 | 16GB RAM | Main, docked to 2 Monitors ]
[ Arch x86_64 | linux-ck-k10 | Custom-built | AMD Phenom II X4@3,5Ghz | nVidia 260 GTX | 12GB RAM | Retired ]
[ Arch x86_64 | linux | Custom-built | Intel Celeron G3920@2,99Ghz | iGPU | 8GB RAM | Home server ]

Offline

#2081 2016-07-08 23:50:14

kang
Member
Registered: 2010-08-07
Posts: 83

Re: KF 5 & Plasma

so stable arch just got 5.7 and its pretty nice. started it in wayland for the hell of it and im still in wayland (that would last about 10s before everything goes sideway in 5.6). such a massive improvement over 5.6 wayland support. everything feels just like Xorg ;-)

Offline

#2082 2016-07-09 08:04:14

Caspian
Member
Registered: 2007-05-22
Posts: 238

Re: KF 5 & Plasma

I read in a couple of posts regarding the release of Plasma 5.7 that the new unified login and splash screen will come with this version. However I can't seem to find anything new here (maybe I'm missing some newly introduced package).
Does anyone know anything about this?

Offline

#2083 2016-07-09 08:26:36

pb
Member
From: Krakow, PL
Registered: 2014-12-26
Posts: 321
Website

Re: KF 5 & Plasma

@Caspian - It's revert from 5.7. It was only in 5.6.95. See: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=364577

Offline

#2084 2016-07-09 08:32:00

Caspian
Member
Registered: 2007-05-22
Posts: 238

Re: KF 5 & Plasma

@pb: Thought as much. Thanks for pointing that out.
While I'm "here" I have another question smile : since as long as I can remember I had extremely slow shutdown/restart from Plasma. It can take up to 10-15 seconds before the plasma session exits and system shuts down (Gnome, for example, exits in about 1 seconds). Is anyone else experiencing this? I have a fresh install of Plasma 5.7 and all of the old configuration files were deleted prior to installation.

Offline

#2085 2016-07-09 09:45:38

Xabre
Member
From: Serbia
Registered: 2009-03-19
Posts: 697

Re: KF 5 & Plasma

@Caspian Try using lightdm instead of sddm, and see if problem disappears. I often have the same problem when trying to reboot the system, where with sddm  it seems that logind gets stuck while "trying to shut down session C0" or something similar.

Offline

#2086 2016-07-09 11:56:31

Caspian
Member
Registered: 2007-05-22
Posts: 238

Re: KF 5 & Plasma

@Xabre: Thanks for the help. I've tried lightdm as well and this doesn't help. I don't think that the issue is in display manager. It seems to me like plasma session takes some time to exit. After the blur effect which happens on any leave option it takes some time for plasma to exit.
I also have the issue where panel placement  and try settings are not remembered after a reboot. I set to have panel on my external display connected by HDMI (this display is marked as primary) and I set dropbox entry in tray as hidden. After the restart panel is always on the laptop screen and dropbox icon is shown in the tray.

Offline

#2087 2016-07-09 17:58:17

zanny
Member
Registered: 2012-10-05
Posts: 78

Re: KF 5 & Plasma

So in 5.7 the panel icons in the new system tray are fairly tiny, how do you make them larger, or simply restore them to the 5.6 size? Widening the panel just adds more rows rather than having the icons increase in size.

RuNbgf6.png

Last edited by zanny (2016-07-09 17:59:30)

Offline

#2088 2016-07-09 18:11:01

arojas
Developer
From: Spain
Registered: 2011-10-09
Posts: 1,633

Re: KF 5 & Plasma

zanny wrote:

So in 5.7 the panel icons in the new system tray are fairly tiny, how do you make them larger, or simply restore them to the 5.6 size? Widening the panel just adds more rows rather than having the icons increase in size.

Will be fixed in 5.7.1

Offline

#2089 2016-07-09 18:36:20

Rog131
Member
Registered: 2015-08-23
Posts: 90

Re: KF 5 & Plasma

zanny wrote:

So in 5.7 the panel icons in the new system tray are fairly tiny, how do you make them larger, or simply restore them to the 5.6 size? Widening the panel just adds more rows rather than having the icons increase in size.

http://i.imgur.com/RuNbgf6.png

KDE Forums - system tray icons: https://forum.kde.org/viewtopic.php?f=289&t=131736

Tray icon size as you wish: http://i.imgur.com/vwdGidO.gif

Offline

#2090 2016-07-09 20:06:56

pb
Member
From: Krakow, PL
Registered: 2014-12-26
Posts: 321
Website

Re: KF 5 & Plasma

Caspian wrote:

since as long as I can remember I had extremely slow shutdown/restart from Plasma. It can take up to 10-15 seconds before the plasma session exits and system shuts down (Gnome, for example, exits in about 1 seconds). Is anyone else experiencing this?

We have a lot threads about this on forum. It seems that isn't plasma related and related to systemd. It should be changed in systemd 230, but...
Ok. There is a workaround - edit /etc/system.d/system and change X in:

[...]
DefaultTimeoutStopSec=X
[...]

to something.

Offline

#2091 2016-07-10 19:32:55

Soukyuu
Member
Registered: 2014-04-08
Posts: 845

Re: KF 5 & Plasma

...why do I have to suddenly install networkmanager to be able to suspend my PC (aka it being a dependency for powerdevil)? I thought the goal of plasma was to reduce the dependencies, not increase them?

edit: found this thread after posting this

Last edited by Soukyuu (2016-07-10 19:37:05)


[ Arch x86_64 | linux | ThinkPad X220 | Intel Core i5 2540M@3.3Ghz | Intel HD3000 | 16GB RAM | Main, docked to 2 Monitors ]
[ Arch x86_64 | linux-ck-k10 | Custom-built | AMD Phenom II X4@3,5Ghz | nVidia 260 GTX | 12GB RAM | Retired ]
[ Arch x86_64 | linux | Custom-built | Intel Celeron G3920@2,99Ghz | iGPU | 8GB RAM | Home server ]

Offline

#2092 2016-07-12 07:44:41

DrDeath
Member
From: Greece
Registered: 2009-05-09
Posts: 29

Re: KF 5 & Plasma

Hi, anyone else having this?

Task_mngr

After updating to 5.7 icons beside window description, at least for dolphin and konsole are gone.
I've changed to another theme but still no icons.

Offline

#2093 2016-07-12 09:46:03

miku84
Member
Registered: 2015-03-31
Posts: 45

Re: KF 5 & Plasma

Deleting the files in the .cache folder used to solve these icon problems.

Offline

#2094 2016-07-12 09:59:39

DrDeath
Member
From: Greece
Registered: 2009-05-09
Posts: 29

Re: KF 5 & Plasma

miku84 wrote:

Deleting the files in the .cache folder used to solve these icon problems.

Nope. Still the same

Offline

#2095 2016-07-12 11:22:56

Caspian
Member
Registered: 2007-05-22
Posts: 238

Re: KF 5 & Plasma

DrDeath wrote:

Hi, anyone else having this?

https://s32.postimg.org/6ujy76g9x/task_mngr.jpg

After updating to 5.7 icons beside window description, at least for dolphin and konsole are gone.
I've changed to another theme but still no icons.

I don't have these issues with any of the tested apps, so it must be something related to the configuration/cache on your side.

Offline

#2096 2016-07-12 12:03:45

Xabre
Member
From: Serbia
Registered: 2009-03-19
Posts: 697

Re: KF 5 & Plasma

It's not cache, there's an update for kiconthemes in testing with a fix for missing icons. I spent quite a while figuring out why Clementine tray icon is suddenly missing. That solved it.

Offline

#2097 2016-07-12 12:14:46

DrDeath
Member
From: Greece
Registered: 2009-05-09
Posts: 29

Re: KF 5 & Plasma

Xabre wrote:

It's not cache, there's an update for kiconthemes in testing with a fix for missing icons. I spent quite a while figuring out why Clementine tray icon is suddenly missing. That solved it.

Thanks Xabre. Installing kiconthemes from testing (5.24.0-2) fixed it.

Offline

#2098 2016-07-12 17:46:43

bangme
Member
Registered: 2016-06-17
Posts: 28

Re: KF 5 & Plasma

I noticed the calendar events have returned to the clock widget, any idea why it's not syncing to korganizer?

Offline

#2099 2016-07-12 17:51:00

arojas
Developer
From: Spain
Registered: 2011-10-09
Posts: 1,633

Re: KF 5 & Plasma

bangme wrote:

I noticed the calendar events have returned to the clock widget, any idea why it's not syncing to korganizer?

You need kdepim 16.08

Offline

#2100 2016-07-12 19:14:58

Potomac
Member
Registered: 2011-12-25
Posts: 481

Re: KF 5 & Plasma

Hello,

plasma 5.7.1 has been released, I did the upgrade, but now I notice that the icons in system tray are too big :

6bb2a62480262ff1da65834a18cb62fbeffcb1af.jpg ( air theme )

b4d80955900e17551246e8625c79ae2dcde77461.jpg ( breeze theme )

in earlier versions of plasma ( 5.5, 5.6 ) these icons were much smaller :

0b3f561311a0821d7a5466334ee90e9eb8fa4ff6.jpg

Do you know a solution for setting a custom size for these icons in system tray ?

thanks

Offline

Board footer

Powered by FluxBB