You are not logged in.

#1 2006-02-11 06:13:25

briancurtin
Member
From: Chicago, IL
Registered: 2006-02-11
Posts: 132
Website

not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

hey everyone.

i just installed arch about an hour ago and have been tinkering with some things, mainly my resolution. i have a widescreen laptop which should be at 1440x900, and i have this set in my xorg.conf file. i came from ubuntu and had a succesful run with 1440x900 there, and took some parts from my old xorg file there to get this going. the resolution i am getting right now is 1152x768 according to the little gui tool in Desktop > Preferences > Screen Resolution.

i searched around a little but couldnt find anything concrete. i apologize if this has been covered recently, feel free to refer me to a solution if i missed one in my searches.

if it helps, here is my xorg.conf: http://briancurtin.com/xorg.conf.txt (couldnt get it to show up any other way)

thanks to anyone who can help

Offline

#2 2006-02-11 08:30:37

luca
Member
From: Rome
Registered: 2005-10-30
Posts: 280

Re: not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

Hi briancurtin,
try to disbale the horizontal e vertical sync in this way (in the xorg.conf):

# HorizSync    28-72
# VertRefresh    43-60

Then exit X and start again.

Offline

#3 2006-02-11 09:04:38

xaos5
Member
Registered: 2005-12-30
Posts: 75

Re: not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

you can try backing up your config file and do this: xorgcfg -textonly to generate a new config file.

Offline

#4 2006-02-11 16:34:08

Lone_Wolf
Member
From: Netherlands, Europe
Registered: 2005-10-04
Posts: 4,323

Re: not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

luca wrote:

Hi briancurtin,
try to disbale the horizontal e vertical sync in this way (in the xorg.conf):

# HorizSync    28-72
# VertRefresh    43-60

Then exit X and start again.

I have done the same thing on my desktop with an 17" LCD on 1280x1024 res attached, and it works fine.


Booting with apg Openrc, NOT systemd.
Automounting : not needed, i prefer pmount
Aur helpers : makepkg + my own local repo === rarely need them

Online

#5 2006-02-11 17:48:02

briancurtin
Member
From: Chicago, IL
Registered: 2006-02-11
Posts: 132
Website

Re: not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

thanks for the replies guys. i commented out those two lines but that gave me like a 640x480 resolution or something

anything else i might be missing?

Offline

#6 2006-02-11 18:27:21

luca
Member
From: Rome
Registered: 2005-10-30
Posts: 280

Re: not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

From your xorg.conf I suppose that your video card is an Nvidia, try to install the nvidia drivers. Follow the wiki:

http://wiki.archlinux.org/index.php/How_to_install_NVIDIA_driver

Offline

#7 2006-02-11 19:01:34

briancurtin
Member
From: Chicago, IL
Registered: 2006-02-11
Posts: 132
Website

Re: not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

you are correct, it is nvidia, so i will try out those drivers. i got by without them before, but i will run through that and see how it works. thanks for the tip.

Offline

#8 2006-02-12 03:16:00

briancurtin
Member
From: Chicago, IL
Registered: 2006-02-11
Posts: 132
Website

Re: not getting proper resolution from xorg.conf [solved]

thanks a lot luca, i got it going on the first try with the proper resolution (1440x900). looks very nice now, the nvidia drivers were the last thing i had to get going to get this distro running just like i want it.

thanks a lot to everyone else too

Offline

Board footer

Powered by FluxBB