You are not logged in.

#1 2006-02-20 01:45:55

fwempa
Member
Registered: 2006-02-19
Posts: 15

Install problems... already! [SOLVED]

CD in drive, restart system, get to boot: prompt, hit enter....

system reboots again back to boot: prompt.  Hit enter...
system reboots again back to boot: prompt, Hit enter...
system reboots again back to boot: prompt, Hit enter...
system reboots again back to boot: prompt, Hit enter...
system reboots again back to boot: prompt, Hit enter...

get the picture?

I cannot even get into setup, HELP?  BTW, YES, i did set bios to boot cd

Offline

#2 2006-02-20 02:14:10

rayjgu3
Member
From: Chicago IL usa
Registered: 2004-07-04
Posts: 692

Re: Install problems... already! [SOLVED]

is this a i686 system?
another problem i have had is memory in slots 2 or 3 while nothing in 0 or 1
there are rare cases where some distros just wont run on a particular machine
i got an ole compaq presario model 5uvme that will install arch on it but wont boot it will install alot of distros but wont boot them from harddrive
it isnt common but it does happen
and yes ive looked around the bios for disable boot antivirus or  whatever it is
i cant recall it exactly off the top of my head i know its worded other ways also
like what os is running on machine win9x or other

Offline

#3 2006-02-20 02:27:57

fwempa
Member
Registered: 2006-02-19
Posts: 15

Re: Install problems... already! [SOLVED]

i am running an AMD-k6 3D Processor

cpu-family: 5
model: 8
500mHz


Eureka.  That's it isn't it?  I don't have a bloody i686 system. Damn. Arch l ooked so appealing to me... Gonna try vector i suppose.

Offline

#4 2006-02-20 02:59:40

rayjgu3
Member
From: Chicago IL usa
Registered: 2004-07-04
Posts: 692

Re: Install problems... already! [SOLVED]

you can scour the forum for a link to download 0.6 wombat or you can pm me ill mail you a copy it will install & run on a i586 machine but youll have alot of digging to do to get it upgraded at all
checkout  arch forums'  other architectures
http://bbs.archlinux.org/viewforum.php?f=35

Offline

#5 2006-02-20 03:15:40

fwempa
Member
Registered: 2006-02-19
Posts: 15

Re: Install problems... already! [SOLVED]

appreciate the offer...

not an acceptable solution though. gonna head off to find yet another distro. any suggestions (other than gentoo, been there)?

Offline

#6 2006-02-20 07:02:31

bdptcob
Member
Registered: 2006-02-17
Posts: 34

Re: Install problems... already! [SOLVED]

Perhaps you did not burn the cd as bootable?

Offline

#7 2006-02-20 13:12:54

jaboua
Member
Registered: 2005-11-05
Posts: 634

Re: Install problems... already! [SOLVED]

bdptcob wrote:

Perhaps you did not burn the cd as bootable?

It said "Cpu family: 5", that means it's a 586 CPU, ergo the default 686 arch wouldn't work

Offline

#8 2006-02-20 23:19:30

fwempa
Member
Registered: 2006-02-19
Posts: 15

Re: Install problems... already! [SOLVED]

Ok. Yes, the cd is bootable.  Switched to a AMD Duron i686 processor and it starts.  Am currently mirroring my WinXP to the i586 box.  When done,  maybe 2 hrs, will restart install.  Thanks for all the input. 

Am encouraged to see that this board is active enuf to get several replies in a few hours.  That was prob THE best thing about Gentoo, a great community effort.

Thanks again

Offline

#9 2006-02-21 04:38:16

FJ
Member
From: Ontario, Canada
Registered: 2005-03-17
Posts: 75
Website

Re: Install problems... already! [SOLVED]

I managed to install Ubuntu on a K6.. ran kind of slow though..  Good luck.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB