You are not logged in.

#1 2006-03-08 12:33:26

willy
Member
Registered: 2006-01-19
Posts: 53

MPlayer zoom problem after xorg7

When I tried to play a video with MPlayer,

Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

showed up. I checked

xvinfo

and the result

X-Video Extension version 2.2
screen #0
no adaptors present

Any help?

Offline

#2 2006-03-08 15:54:01

lilsirecho
Veteran
Registered: 2003-10-24
Posts: 5,000

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

Try right click on the mplayer window, select preferences, go to video and try a different selection of video .....


Sign of the times: Navajo blanket..made in China
Hard work does not kill people but why risk it: Charlie Mccarthy
A man is not complete until he is married..then..he is finished.
When ALL is lost, what can be found? Even bytes get lonely for a little bit!     X-ray confirms Iam spineless!

Online

#3 2006-03-08 21:07:47

Cerebral
Forum Fellow
From: Waterloo, ON, CA
Registered: 2005-04-08
Posts: 3,108
Website

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

what video driver do you use?

Offline

#4 2006-03-08 23:40:14

willy
Member
Registered: 2006-01-19
Posts: 53

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

Try right click on the mplayer window, select preferences, go to video and try a different selection of video .....

It works with the X11 driver, but I can't change the size of the video, when changing to fullscreen mode, the video size is still the same.

what video driver do you use?

I'm using s3 savage

Offline

#5 2006-03-09 01:33:51

_Gandalf_
Member
Registered: 2006-01-12
Posts: 735

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

It works with the X11 driver, but I can't change the size of the video, when changing to fullscreen mode, the video size is still the same.

add

zoom="1"

to ~/.mplayer/config (create the file if it doesn't exist)

Offline

#6 2006-03-09 01:39:22

willy
Member
Registered: 2006-01-19
Posts: 53

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

Thank you, that solves the problem

Offline

#7 2006-03-09 01:45:40

_Gandalf_
Member
Registered: 2006-01-12
Posts: 735

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

You're welcome smile

Offline

#8 2006-03-09 02:20:05

willy
Member
Registered: 2006-01-19
Posts: 53

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

I got a new problem now, the audio goes faster than the video in fullscreen mode, any help?

Offline

#9 2006-03-09 03:08:00

_Gandalf_
Member
Registered: 2006-01-12
Posts: 735

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

try playign with this

#Some extra stuff I am currently not using....
#Fix A/V sync problems on files with bad MP3 VBR audio
#mc="1"
#autosync="10"
#delay="0.5"

of course uncomment them and play with them (in ~/.mplayer/config)

Offline

#10 2006-03-09 05:06:03

willy
Member
Registered: 2006-01-19
Posts: 53

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

Alright, I'll try it later on, thanks again

Offline

#11 2006-03-10 12:49:32

willy
Member
Registered: 2006-01-19
Posts: 53

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

The config doesn't work  sad  The audio still goes faster than the video in fullscreen mode, anymore suggestion?

Offline

#12 2006-03-11 02:01:08

sullivanva
Member
From: Herndon, VA USA
Registered: 2005-07-21
Posts: 126

Re: MPlayer zoom problem after xorg7

I'm having the same problem.  My solution, which is not really a solution is to use VLC.

It doesn't install perfectly (it misses xvidcore) but it seems to handle the video better.

I would rather use MPlayer, but I'm using VLC until this thing gets fixed.


--HAPS

Offline

Board footer

Powered by FluxBB