You are not logged in.

#1 2006-04-19 01:53:39

moire
Member
Registered: 2006-01-07
Posts: 52

[arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

Booting off the latest base ISO. I choose auto-partition, wait a while, then it segfaults and dumps me out to the command line. All I get is "segmentation fault," nothing more specific. Should I just partition manually or does this imply a bigger problem?

Offline

#2 2006-04-19 05:03:48

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

Make your partition manually. I've seen that there is an option for auto-partition but I haven't expected that anybody is actually using it. We are archlinux not SuSE ;-)

Can you test if auto-partition works for you with the arch32 install cd?

Offline

#3 2006-04-19 08:28:16

moire
Member
Registered: 2006-01-07
Posts: 52

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

It works on the Arch32 CD. I have no problem partitioning manually, it's just that I was testing the auto-prepare, and this segfault concerns me...

Offline

#4 2006-04-19 08:43:54

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

I will have a look into the installer code for the next release. Remember it/me for the next release cycle.

AndyRTR

Offline

#5 2006-04-21 22:26:04

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

I've just tested it here. Auto partitioning created 3 partitions well: boot+swap+/. No problem here.

So I think the problem is not the auto-preparing of the hard disk. Maybe it's kernel related(apic or something like that) or a corrupted download.

AndyRTR

Offline

#6 2006-05-30 03:31:18

mianka
Member
From: BE LEUVEN
Registered: 2006-05-30
Posts: 208

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

same problem here;I also did a manual fdisk,same problem.Tried by fdisking with gentoo to no avail.
It actually formats the disc (checked with gentoo ) It just produces a long list with "segfaulting" and does so with the ftp-only disk and with base.


Machine:
MOBO: Gigabyte K8 triton GA-K8VT800
ATA hda WD 60MB
DVD reader:noname
DVD writer:Philips
512MB ram
USB kb+mouse Logitech
SCSI-controller NRC +umax scanner
RTL network 8*** too-this one works and finds the ftp-server

Any other linux-distro and net/open BSD works fine on this computer.

Offline

#7 2006-07-10 16:59:23

mianka
Member
From: BE LEUVEN
Registered: 2006-05-30
Posts: 208

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

No solution yet?

Offline

#8 2006-07-10 19:40:59

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

You should read my recent post on the arch-port mailing list. Could be interesting for you all ;-)

Offline

#9 2006-07-18 21:56:24

jessie
Member
Registered: 2006-07-09
Posts: 3

Re: [arch64] Arch setup auto-partition results in segfault

arch64 worked ok just as long as i didnt do complete upgrate i d/l 86_64
an install new 80gb drive use auto part and everything has hda for drive until i get to boot loader then all i got is hde and grub or lilo will not install
i guess my question is what happen to hda drive and where did the hde come from ?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB