You are not logged in.

#1 2006-04-20 16:46:58

pobudz
Member
From: scottsdale, az
Registered: 2005-05-03
Posts: 35
Website

[arch64] ATI Xpress 200m, Xorg 7.0

Problem: Xorg (while using the fglrx module obtained through pacman: ati-fglrx and also the utils package) freezes... ctrl+alt+backspace doesnt work, the only way to get out is ctrl+alt+delete.

using the vesa driver it works fine *shrug* no ati/radeon driver to play with... any suggestions?

I've messed around with the config quite a bit... Xorg -configure just doesnt work... ati-config didn't work... tried taking out options adding in options... is there something with the driver? I haven't been able to find any known issues.. other than the fact its ATI.

The only thing I've noticed is the pacman package is using fglrx not fglrx64.. not sure if that matters.

arch64 on amd turion 64 ml-40 with 128mb ati xpress 200m (15.4" wide)


If its out there, I'll sniff it

http://www.wifiscan.net/

Offline

#2 2006-04-21 07:10:11

pobudz
Member
From: scottsdale, az
Registered: 2005-05-03
Posts: 35
Website

Re: [arch64] ATI Xpress 200m, Xorg 7.0

I put it at ati instead of radeon... is there a difference?

ati worked yikes


If its out there, I'll sniff it

http://www.wifiscan.net/

Offline

#3 2006-04-21 08:54:26

pobudz
Member
From: scottsdale, az
Registered: 2005-05-03
Posts: 35
Website

Re: [arch64] ATI Xpress 200m, Xorg 7.0

I fixed the issue with fglrx. I found a config file on the gentoo-wiki... copied it over and switched my BIOS to UDMA+Sideport and added 128mb shared ram... fglrx loaded without a hitch and is displaying perfectly.

oh and radeon worked too smile


If its out there, I'll sniff it

http://www.wifiscan.net/

Offline

#4 2006-04-21 13:30:50

notz
Member
From: Graz, Austria
Registered: 2005-04-05
Posts: 22

Re: [arch64] ATI Xpress 200m, Xorg 7.0

pobudz wrote:

I fixed the issue with fglrx. I found a config file on the gentoo-wiki... copied it over and switched my BIOS to UDMA+Sideport and added 128mb shared ram... fglrx loaded without a hitch and is displaying perfectly.

oh and radeon worked too smile

fglrx works for me too, but radeon only without acceleration (dri).


arch64 user - www.arch64.org

Offline

Board footer

Powered by FluxBB