You are not logged in.

#26 2017-02-27 08:36:53

lordheavy
Developer
From: France
Registered: 2010-04-01
Posts: 291

Re: [Mistaken] Nvidia driver -- broken?

Ok, i've found the problem; it's mainly with bi-gpu system: the file nvidia-drm-outputclass.conf is not number prefixed, so is loaded at the end (after any 00-xxx.conf file) so the ModulePath is set first to /usr/lib/nvidia/xorg which break with intel GPU. I will rename nvidia-drm-outputclass.conf to 10-nvidia-drm-outputclass.conf with the next nvidia*-utils packages, so with a proper indexed config file (after 10) you can override the ModulePath from the nvidia package one.

Nvidia/bumblebee/optimus wiki should be updated.

Offline

#27 2017-02-27 08:43:06

ricrogz
Member
From: Murcia
Registered: 2011-11-23
Posts: 21
Website

Re: [Mistaken] Nvidia driver -- broken?

Great. I was just about to confirm that setting the ModulePath (with paths in the same order as hamelg mentioned, as the order seems to be important) in my 20-nvidia.conf file worked.

Offline

#28 2017-02-27 08:57:27

lordheavy
Developer
From: France
Registered: 2010-04-01
Posts: 291

Re: [Mistaken] Nvidia driver -- broken?

ricrogz wrote:

Great. I was just about to confirm that setting the ModulePath (with paths in the same order as hamelg mentioned, as the order seems to be important) in my 20-nvidia.conf file worked.

yes, order is important

Offline

#29 2017-07-04 04:29:03

blux
Member
Registered: 2012-08-17
Posts: 17

Re: [Mistaken] Nvidia driver -- broken?

This is still an issue. I updated my Kodi installation last week, Kodi failed to start (could not find an EGL display). Changing the module path as suggested in this thread fixes the issue.

Offline

#30 2018-01-07 12:49:22

Svenstaro
Administrator
From: Germany
Registered: 2008-11-19
Posts: 385

Re: [Mistaken] Nvidia driver -- broken?

Can you guys check out the packages in [testing] that I just pushed with a fix and give me feedback?

Offline

#31 2018-01-07 22:02:23

mirbeksm
Member
Registered: 2015-02-09
Posts: 5

Re: [Mistaken] Nvidia driver -- broken?

After upgrading nvidia-utils (387.34-3 -> 387.34-4) Cinnamon kept crashing immediately after login from LightDM.
Downgrading seems to resolve my issue.
Not really friendly with debug tools, if you tell me which commands to run to obtain dump/log/etc, I might be of help.

See also Applications & Desktop Environments » gnome-session failed to start on nvidia-387.34-18
Newest package (387.34-5) seems stable.

Last edited by mirbeksm (2018-01-08 15:55:47)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB