You are not logged in.

#1 2006-06-24 01:58:22

desertViking
Member
From: Arizona
Registered: 2005-10-30
Posts: 170

avahi fails to start (Solved)

I was fillowing this thread, trying to enable a couple things on my system http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?t=22266When I try to start the avahi-daemon

/etc/rc.d/avahi-daemon start

the action FAILS.
I can't find any information about this in the forums.
Can anyone offer some advice?
Thx in advance!


"In theory, there's no difference between theory and practice, but in practice there is."

Offline

#2 2006-06-24 05:18:26

kishd
Member
Registered: 2006-06-14
Posts: 399

Re: avahi fails to start (Solved)

Try starting dbus before starting avahi /etc/rc.d/./dbus start.


---for there is nothing either good or bad, but only thinking makes it so....
Hamlet, W Shakespeare

Offline

#3 2006-06-24 16:18:10

desertViking
Member
From: Arizona
Registered: 2005-10-30
Posts: 170

Re: avahi fails to start (Solved)

I tried both ways, in front and behind dbus, but neither will start avahi.

Am I missing some other service to be started?  The failure is just noted as FAIL without any other information.


"In theory, there's no difference between theory and practice, but in practice there is."

Offline

#4 2006-06-24 18:52:46

kishd
Member
Registered: 2006-06-14
Posts: 399

Re: avahi fails to start (Solved)

Check if pygtk is installed. I had to install it to get avahi working.


---for there is nothing either good or bad, but only thinking makes it so....
Hamlet, W Shakespeare

Offline

#5 2006-06-24 19:27:53

Beavis
Member
From: UK
Registered: 2005-01-01
Posts: 71

Re: avahi fails to start (Solved)

Offline

#6 2006-06-24 22:05:53

desertViking
Member
From: Arizona
Registered: 2005-10-30
Posts: 170

Re: avahi fails to start (Solved)

pygtk was installed, thx.

Folling the wiki, it's not clear to me what module should be listed in the MODULES section.  I've tried avahi, and avahi-daemon, but neither seems to work.

Sorry for being obtuse, I'm not trying to be!


"In theory, there's no difference between theory and practice, but in practice there is."

Offline

#7 2006-06-25 13:55:26

Beavis
Member
From: UK
Registered: 2005-01-01
Posts: 71

Re: avahi fails to start (Solved)

The module is called "capability", if you add that to your modules section then avahi-daemon should hopefully startup without the FAIL error.

Offline

#8 2006-06-25 14:50:33

desertViking
Member
From: Arizona
Registered: 2005-10-30
Posts: 170

Re: avahi fails to start (Solved)

I see, I thought capabilty was an adjective as it was used.  I'll give it a try, thx!


"In theory, there's no difference between theory and practice, but in practice there is."

Offline

#9 2006-06-25 17:20:57

desertViking
Member
From: Arizona
Registered: 2005-10-30
Posts: 170

Re: avahi fails to start (Solved)

I included

MODULES=( !usbserial capability )

and

DAEMONS=(syslog-ng acpid !hotplug network netfs !crond portmap fam avahi-daemon dbus hal samba cups)

but it still fails.  Not a big deal.  If someone has an idea I'll give it a shot.


"In theory, there's no difference between theory and practice, but in practice there is."

Offline

#10 2006-06-25 17:53:10

Beavis
Member
From: UK
Registered: 2005-01-01
Posts: 71

Re: avahi fails to start (Solved)

Ok, put avahi-daemon after dbus in your daemons array and see if that works. I'm sure dbus needs to come first then avahi-daemon anywhere after that.

Offline

#11 2006-06-25 18:28:53

desertViking
Member
From: Arizona
Registered: 2005-10-30
Posts: 170

Re: avahi fails to start (Solved)

Beauty.  Thanks!


"In theory, there's no difference between theory and practice, but in practice there is."

Offline

Board footer

Powered by FluxBB