You are not logged in.

#1 2004-01-22 17:26:23

xirus
Member
Registered: 2002-12-01
Posts: 113

printing doesn't work anymore

since one of the last updates (foomatic and hpijs are all updated recently?) my printer stopped responding.

yes it worked before, and yes it still works on that other os

I can't add printers with the kde wizard anymore, because it asks me for some user/password combination I don't know (not root) in order to set it up. Cups allows me to set one up, but doesn't print the test page, it's just being cancelled.

What happened with this update?

Offline

#2 2004-01-22 18:09:52

dp
Member
From: Zürich, Switzerland
Registered: 2003-05-27
Posts: 3,366
Website

Re: printing doesn't work anymore

dont know, but

have a look at:

http://www.archlinux.org/news.php#40

or/and try:

- to update ( pacman -S ) ghostscript or/and gimp-print ...

... and try to avoid foomatic; use only if you need --- if i install e.g. foomatic-ppd, my cups is somehow every 2nd job dead --- no idea why (not using any ppd-filter!!)


The impossible missions are the only ones which succeed.

Offline

#3 2004-01-22 19:12:12

xirus
Member
Registered: 2002-12-01
Posts: 113

Re: printing doesn't work anymore

I already did that hpijs update, I'm not using foomatic, and I already reinstalled the whole printer system sad

Maybe a log file could help? The line with E on the left marks the error... Sorry for the length

I [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] Job 9 queued on 'HP5150' by 'root'.
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] Job 9 hold_until = 0
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob(9, 0x8094620)
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob() id = 9, file = 0/1
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] job-sheets=none,none
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] banner_page = 0
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: argv = "HP5150","9","root","Test Page","1","","/var/spool/cups/d00009-001"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[0]="PATH=/usr/lib/cups/filter:/bin:/usr/bin"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[1]="SOFTWARE=CUPS/1.1"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[2]="USER=root"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[3]="CHARSET=utf-8"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[4]="LANG=en"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[5]="PPD=/etc/cups/ppd/HP5150.ppd"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[6]="CUPS_SERVERROOT=/etc/cups"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[7]="RIP_MAX_CACHE=8m"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[8]="TMPDIR=/var/spool/cups/tmp"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[9]="CONTENT_TYPE=application/postscript"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[10]="DEVICE_URI=usb://5150"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[11]="PRINTER=HP5150"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[12]="CUPS_DATADIR=/usr/share/cups"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[13]="CUPS_FONTPATH=/usr/share/cups/fonts"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[14]="CUPS_SERVER=localhost"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: envp[15]="IPP_PORT=631"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: statusfds = [ 9 10 ]
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: filterfds[1] = [ 11 -1 ]
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: filter = "/usr/lib/cups/filter/pstops"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: filterfds[0] = [ 12 13 ]
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] start_process("/usr/lib/cups/filter/pstops", 0xbffefde0, 0xbffef150, 11, 13, 10)
I [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] Started filter /usr/lib/cups/filter/pstops (PID 1868) for job 9.
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: filter = "/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: filterfds[1] = [ 11 14 ]
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] start_process("/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip", 0xbffefde0, 0xbffef150, 12, 14, 10)
I [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] Started filter /usr/lib/cups/filter/foomatic-rip (PID 1869) for job 9.
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: backend = "/usr/lib/cups/backend/usb"
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] StartJob: filterfds[0] = [ -1 12 ]
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] start_process("/usr/lib/cups/backend/usb", 0xbffefde0, 0xbffef150, 11, 12, 10)
I [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] Started backend /usr/lib/cups/backend/usb (PID 1870) for job 9.
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] ProcessIPPRequest: 7 status_code=0
E [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] PID 1869 stopped with status 22!
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] Page = 612x792; 18,36 to 594,783
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] slowcollate=0, slowduplex=0, sloworder=0
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%BoundingBox: 0 0 612 792
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%Pages: 1
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%LanguageLevel: 1
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%DocumentData: Clean7Bit
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%DocumentSuppliedResources: procset testprint/1.0
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%DocumentNeededResources: font Helvetica Helvetica-Bold Times-Roman
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%Creator: Michael Sweet, Easy Software Products
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%CreationDate: May 11, 1999
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%Title: Test Page
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%EndComments
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%BeginProlog
D [22/Jan/2004:20:10:05 +0100] [Job 9] 0 %%BeginResource procset testprint 1.1 0
D [22/Jan/2004:20:10:

Offline

#4 2004-01-22 20:47:50

kritoke
Member
From: Texas, USA
Registered: 2003-08-01
Posts: 211
Website

Re: printing doesn't work anymore

My printer quit working as well, but I figured it was just my wacky system acting strange.  After reading this post, I reinstalled foomatic-filters and it seemed to have fixed my problem with the printer. 

Kritoke


http://counter.li.org/ Registered Linux User #318963 kritoke@jabber.org

Offline

#5 2004-01-22 20:56:05

xirus
Member
Registered: 2002-12-01
Posts: 113

Re: printing doesn't work anymore

hey thanks a lot!!

this helped me as well smile

Offline

#6 2004-02-12 19:01:38

xirus
Member
Registered: 2002-12-01
Posts: 113

Re: printing doesn't work anymore

A print error occurred. Error message received from system:

cupsdoprint -P 'HP5150' -J '' -H 'localhost:631' -U 'xirus' -o ' multiple-document-handling=separate-documents-uncollated-copies orientation-requested=3' '/opt/kde/share/apps/kdeprint/testprint.ps' : execution failed with message:
client-error-not-possible

god damned, it stopped working AGAIN and reinstalling foomatic-filters doesn't help anymore sad

note that printing a test page in localhost:631 does work, could this be a kde3 problem?

Offline

#7 2015-08-15 15:09:37

stephen221
Member
Registered: 2015-08-15
Posts: 3

Re: printing doesn't work anymore

Did you try an uninstall and install again the driver? http://printon3d.com/best-home-printer/

Offline

#8 2015-08-15 15:21:50

Trilby
Forum Moderator
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 14,190
Website

Re: printing doesn't work anymore

Sigh, like the other threads you've been necrobumping, this one shall be closed.


InterrobangSlider
• How's my coding? See this page.
• How's my moderating? Feel free to email any concerns, complaints, or objections.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB