You are not logged in.

#1 2020-04-11 06:47:31

Cshayv
Member
Registered: 2018-03-27
Posts: 6

VMware Workstation install fail

I followed the archwiki instructions to install VMware of Package build for x86_64.
After load the VMware modules:
modprobe -a vmw_vmci vmmon
shows:

modprobe: ERROR: could not insert 'vmmon': Invalid argument 

sudo depmod shows:

depmod: ERROR: failed to load symbols from /lib/modules/5.6.3-arch1-1/kernel/drivers/misc/vmmon.ko.xz: Invalid argument
depmod: ERROR: failed to load symbols from /lib/modules/5.6.3-arch1-1/kernel/drivers/net/vmnet.ko.xz: Invalid argument 

uname -r shows:

 5.6.3-arch1-1

that make me confuse, is there any other information needed?

Last edited by Cshayv (2020-04-11 06:47:54)

Offline

#2 2020-04-11 12:01:05

Lone_Wolf
Member
From: Netherlands, Europe
Registered: 2005-10-04
Posts: 8,066

Re: VMware Workstation install fail

You did install the headers for your kernel ?

Does rebooting make a difference ?


Multi-init booting with apg Openrc and systemd coexisting
Automounting : not needed, i prefer pmount
Aur helpers : makepkg + my own local repo === rarely need them

Offline

#3 2020-04-11 12:51:49

WorMzy
Forum Moderator
From: Scotland
Registered: 2010-06-16
Posts: 9,700
Website

Re: VMware Workstation install fail

Mod note: moving to AUR Issues


Sakura:-
Mobo: MSI X299 TOMAHAWK ARCTIC // Processor: Intel Core i7-7820X 3.6GHz // GFX: nVidia GeForce GTX 970 // RAM: 32GB (4x 8GB) Corsair DDR4 (@ 3000MHz) // Storage: 1x 3TB HDD, 5x 1TB HDD, 2x 120GB SSD, 1x 275GB M2 SSD

Making lemonade from lemons since 2015.

Offline

#4 2020-04-11 16:30:53

Cshayv
Member
Registered: 2018-03-27
Posts: 6

Re: VMware Workstation install fail

Lone_Wolf wrote:

You did install the headers for your kernel ?

Does rebooting make a difference ?

Yes, I had installed linux header.

Offline

#5 2020-04-11 17:39:38

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 10,577

Re: VMware Workstation install fail

Please pipe the output of the following a pastebin and post the link:

depmod -nv

Online

#6 2020-05-08 12:00:37

leshyleshy
Member
Registered: 2020-02-04
Posts: 7

Re: VMware Workstation install fail

Hi OP, I got VMware player 15 working just today.

I noticed the exact same issue when I installed from the AUR.

What I did instead was just installed via the script from the official VMware website, this one: VMware-Player-15.5.2-15785246.x86_64.bundle

Also just be sure to create your ect/init.d folder so you get the vmware executable in the correct place. I'm on lts kernel though so I dunno if this will work for you, but maybe you can just try it if you need vmware right away.

Offline

#7 2020-05-08 13:50:49

Lone_Wolf
Member
From: Netherlands, Europe
Registered: 2005-10-04
Posts: 8,066

Re: VMware Workstation install fail

leshyleshy wrote:

What I did instead was just installed via the script from the official VMware website, this one: VMware-Player-15.5.2-15785246.x86_64.bundle

Also just be sure to create your ect/init.d folder

And now you have software on your system that is unmanaged by pacman.
I do hope you followed https://wiki.archlinux.org/index.php/VM … are_bundle and installed in /usr/local ?

Last edited by Lone_Wolf (2020-05-08 13:51:20)


Multi-init booting with apg Openrc and systemd coexisting
Automounting : not needed, i prefer pmount
Aur helpers : makepkg + my own local repo === rarely need them

Offline

#8 2020-05-12 13:06:36

leshyleshy
Member
Registered: 2020-02-04
Posts: 7

Re: VMware Workstation install fail

¯\_(ツ)_/¯ okay I will redo everything, sorry about misleading OP.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB