You are not logged in.

#1 2006-10-13 20:40:07

davidwillis
Member
Registered: 2006-09-19
Posts: 49

corrupt file

When I pacman -S gnome-extra, I get this error

error: archive dasher-4.0.4-1.pkg.tar.gz is corrupted

How I I fix this?

Thanks

Offline

#2 2006-10-13 20:44:03

fk
Member
From: Germany
Registered: 2006-04-29
Posts: 524

Re: corrupt file

Have you updated your pacman database?

pacman -Sy gnome-extra

Have you tried to turn it off and on again?

Offline

#3 2006-10-13 20:50:14

davidwillis
Member
Registered: 2006-09-19
Posts: 49

Re: corrupt file

yes, I did a pacman -Syu just before I did that.  That should have updated it I think.

Offline

#4 2006-10-13 20:53:25

chrismortimore
Member
From: Edinburgh, UK
Registered: 2006-07-15
Posts: 655

Re: corrupt file

Do "rm /var/cache/pacman/pkg/dasher-4.0.4-1.pkg.tar.gz", and try again.  It should redownload the package, and all should be well.


Desktop: AMD Athlon64 3800+ Venice Core, 2GB PC3200, 2x160GB Maxtor DiamondMax 10, 2x320GB WD Caviar RE, Nvidia 6600GT 256MB
Laptop: Intel Pentium M, 512MB PC2700, 60GB IBM TravelStar, Nvidia 5200Go 64MB

Offline

#5 2006-10-13 21:32:43

davidwillis
Member
Registered: 2006-09-19
Posts: 49

Re: corrupt file

It downloaded again, but gave me the same error.  Maybe I will try downloading from a different repository.

edit:
tried a different repository, but still get the error.

Offline

#6 2006-10-13 23:10:30

chaotix
Member
Registered: 2006-10-13
Posts: 2

Re: corrupt file

I've been having this same problem today. Just yesterday I did an install on another computer with no errors.

Offline

#7 2006-10-14 10:13:19

bigpod
Member
Registered: 2004-04-13
Posts: 16

Re: corrupt file

Same problem here.
Tried different repositories also.

Offline

#8 2006-10-14 17:27:10

chrismortimore
Member
From: Edinburgh, UK
Registered: 2006-07-15
Posts: 655

Re: corrupt file

Make sure the "desc" file for dasher is correct, here is what the md5sum in it should be:

[chris@marbles ~]$ cat /var/lib/pacman/extra/dasher-4.0.4-1/desc | grep -A1 MD5SUM
%MD5SUM%
e13c121fc20ad818edc676204eb28d3d
[chris@marbles ~]$

EDIT: Thats what I reckon it should be, don't actually know if it is or not.  I'll try and install it later and see if I succeed.


Desktop: AMD Athlon64 3800+ Venice Core, 2GB PC3200, 2x160GB Maxtor DiamondMax 10, 2x320GB WD Caviar RE, Nvidia 6600GT 256MB
Laptop: Intel Pentium M, 512MB PC2700, 60GB IBM TravelStar, Nvidia 5200Go 64MB

Offline

#9 2006-10-14 23:52:02

byte
Member
From: Düsseldorf (DE)
Registered: 2006-05-01
Posts: 2,046

Re: corrupt file

It's corrupted on ftp.archlinux.org, you're right.
http://bugs.archlinux.org/task/5585


1000

Offline

#10 2006-10-17 12:54:52

William Koch
Member
From: Paranaguá - Paraná (Brasil)
Registered: 2006-09-23
Posts: 22
Website

Re: corrupt file

I am having the same problem here.

I tryed changing mirrors, some of them give the corrupted file error, and the other don´t have the file, or something like it.


I am installing dasher from "testing", and I hope i works ok. :?

Offline

#11 2006-10-17 14:21:10

William Koch
Member
From: Paranaguá - Paraná (Brasil)
Registered: 2006-09-23
Posts: 22
Website

Re: corrupt file

Nautilus is not working properly. The gnome splash screen freezes when loading nautilus, and after a long time, the splash screen desapears.

I will try updating gnome and gnome-extra from testing. Maybe gnome 2.16 works normally.

It would be nice if dasher problem was resolved, cause I still have time to reinstall arch.

Offline

#12 2006-10-17 18:01:52

William Koch
Member
From: Paranaguá - Paraná (Brasil)
Registered: 2006-09-23
Posts: 22
Website

Re: corrupt file

Is Dasher something important for gnome to work? Or it could be ignored during the installation and will not interfere on other things on gnome?

Off: I am almost giving XFCE4 a try. (Never used it)  :?

Offline

#13 2006-10-18 02:18:06

davidwillis
Member
Registered: 2006-09-19
Posts: 49

Re: corrupt file

William Koch wrote:

Is Dasher something important for gnome to work?

I hope not, since I have been using ghome without it for a while now.

Offline

#14 2006-10-18 11:09:42

William Koch
Member
From: Paranaguá - Paraná (Brasil)
Registered: 2006-09-23
Posts: 22
Website

Re: corrupt file

Thank you davidwillis.

It is not necessary. I installed everything but dasher, and gnome is working perfectly.

I asked gnome-extra in pacman, then when pacman asks if I want to install all packages from gnome-extra, I choose "no", and then pacman asks about wich packages of that list I want to install, listing one by one, I just answered no to 3 that I don´t use, including dasher. (I didn't know that pacman would list one by one :oops: )

I hope this helps other people that are having the same problem. big_smile

Offline

Board footer

Powered by FluxBB