You are not logged in.

#1 2021-04-15 23:13:30

ZeroDegrees
Member
Registered: 2021-04-15
Posts: 2

[SOLVED]On boot screen has corrupt characters

Hello,
I don't know how to describe the issue. When I attempt to install arch on my desktop when I get to install screen it runs but it just scrambles the characters.

Specs:
GPU: MSI RTX3070 GAMING X TRIO
CPU: RYZEN 9 3900XT
RAM: G.SKILL 16GB 2X8GB DDR4 3200 KIT (TOTAL 32G)
MOTHERBOARD: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING

Link to error I get: https://imgur.com/a/bV5utbG

Note: I am aware that there is a post similar to this however his issue was resolved by swapping gpu because it was faulty. My gpu isn't faulty as I have been using it for several months now. I also use it with manjaro so I can't imagine that's the issue.

Last edited by ZeroDegrees (2021-04-16 13:45:37)

Offline

#2 2021-04-15 23:34:02

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 12,698

Re: [SOLVED]On boot screen has corrupt characters

Boot the install media's kernel with the nomodeset parameter and finish up the install including the proprietary drivers

Last edited by V1del (2021-04-15 23:47:19)

Offline

#3 2021-04-16 00:32:27

ZeroDegrees
Member
Registered: 2021-04-15
Posts: 2

Re: [SOLVED]On boot screen has corrupt characters

Thank you. I looked through the forums on how to do it and now I finished installing.

Offline

#4 2021-04-16 06:54:27

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 12,698

Re: [SOLVED]On boot screen has corrupt characters

If this is [SOLVED] please mark it as such by editing the initial post here.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB