You are not logged in.

#1 2022-03-29 17:03:42

GivenToFly17
Member
Registered: 2022-03-29
Posts: 1

bios not recognizing arch boot drive

I just built a new system and I'm trying to do the same dual boot setup I have on all my systems, but with this particular one, I can't get the bios to recognize my Arch drive.  I have an 12700k on an MSI Z690 Tomahawk Board, with 2 NVMe drives.  Drive 1 is Windows which boots just fine.  Drive 2 is my Arch Drive.  I get no errors installing grub to the EFI partition, and generating the config has no errors and does also find the windows partition.  I tried removing the windows drive and re installing arch as a single drive system, but still not showing as a bootable drive, I just get dumped back into the bios.  i've been racking my brain for hours now, and I don't know where to go from here.  Thanks.

Offline

#2 2022-04-09 16:01:03

wolfito-sam
Member
Registered: 2022-04-06
Posts: 23

Re: bios not recognizing arch boot drive

Hello

Please, can you tell me the process you do to install the Grub in your arch

maybe you do something wrong when you install it

Last edited by wolfito-sam (2022-04-09 16:02:32)

Offline

#3 2022-04-23 05:01:10

tangdading6
Member
Registered: 2022-04-23
Posts: 1

Re: bios not recognizing arch boot drive

Please refer to https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=250928

When install GRUB, use "# grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=esp --bootloader-id=GRUB --removable"

Last edited by tangdading6 (2022-04-23 05:29:22)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB