You are not logged in.

#1 2022-05-01 09:15:10

Zzz_243
Member
Registered: 2022-05-01
Posts: 6

No signal when connecting with HDMI

I get no signal on my monitor when I connect it to my laptop with HDMI. The monitor is detected but I get nothing on the screen. Also when I use HDMI all the bars on my laptop screen disappear and just the windows remain. They reappear when I unplug the cable. I have a Lenovo g500 laptop with a double AMD/integrated Intel graphics. On windows it all works fine. Here is xrandr output:

Screen 0: minimum 8 x 8, current 2726 x 768, maximum 32767 x 32767
LVDS1 connected 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 340mm x 190mm
   1366x768      60.00*+
   1280x720      59.74  
   1024x768      60.00  
   1024x576      60.00    59.90    59.82  
   960x540       60.00    59.63    59.82  
   800x600       60.32    56.25  
   864x486       60.00    59.92    59.57  
   640x480       59.94  
   720x405       59.51    60.00    58.99  
   680x384       60.00  
   640x360       59.84    59.32    60.00  
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 connected primary 1360x768+1366+0 (normal left inverted right x axis y axis) 580mm x 320mm
   1360x768      60.02*+
   1920x1080     60.00    50.00    59.94    30.00    25.00    24.00    29.97    23.98  
   1920x1080i    60.00    60.00    50.00    59.94  
   1280x1024     75.02  
   1280x720      60.00    50.00    59.94  
   1024x768      75.03    60.00  
   800x600       75.00    60.32  
   720x576       50.00  
   720x576i      50.00  
   720x480       60.00    59.94  
   720x480i      60.00    59.94  
   640x480       60.00    59.94  
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Last edited by Zzz_243 (2022-05-01 09:15:43)

Offline

#2 2022-05-01 09:29:49

Zzz_243
Member
Registered: 2022-05-01
Posts: 6

Re: No signal when connecting with HDMI

Using

xrandr --output HDMI1 --same-as LVDS1

Now I don't have disappearing bars on the laptop screen anymore, but I still get nothing on the external monitor.

Update:
OK, now I managed to get output on the monitor by adding a custom resolution. The problem is that all bars and menus have totally gone (???) Also on the external monitor the desktop icons don't load. All I get is the browser window.

Last edited by Zzz_243 (2022-05-01 14:35:12)

Offline

#3 2022-05-11 09:35:56

Zzz_243
Member
Registered: 2022-05-01
Posts: 6

Re: No signal when connecting with HDMI

At this point I think I will give up trying to make HDMI working. I managed to get signal on the monitor, but then on the laptop I have missing bar menus. It seems they get pushed out of the screen. By setting resolution to 1280x1024 on the HDMI I can see them on the external monitor and drag them up the screen, but as soon as I change resolution they again disappear.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB