You are not logged in.

#1 2007-02-18 23:14:57

lordalbert
Member
From: Italy
Registered: 2006-04-15
Posts: 33
Website

hdb isn't found

Hello. It seems that my second hd, hdb, isn't found..

when i try to mount it, it gives me the error:

# mount -t ext3 /dev/hdb1 storage/
mount: special device /dev/hdb1 does not exist

Offline

#2 2007-02-19 00:09:50

aRcHaTe
Member
Registered: 2006-10-24
Posts: 644

Re: hdb isn't found

its seems hal is screwing with lots of hd...i have a similar problm


Its a sick world we live in....

Offline

#3 2007-02-19 00:58:58

zeus
Member
From: Korolev / Russia
Registered: 2006-09-19
Posts: 117
Website

Re: hdb isn't found

check, maybe naming changed?
check fdisk -l output

Offline

#4 2007-02-19 07:08:51

aRcHaTe
Member
Registered: 2006-10-24
Posts: 644

Re: hdb isn't found

Disk /dev/sdc: 1040 MB, 1040711680 bytes
33 heads, 61 sectors/track, 1009 cylinders
Units = cylinders of 2013 * 512 = 1030656 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System

heres my case...it doesnt mount...have been waiting for a response of a developer but...nothing...where does the problm come from...i have compiled hal gnome-mount gnome-vfs..etc...nothing...


Its a sick world we live in....

Offline

#5 2007-02-19 07:45:00

noriko
Member
From: In My Mind
Registered: 2006-06-09
Posts: 535
Website

Re: hdb isn't found

i don't understand what ur doing here.
is that the output of fdisk? if so it lists nothing of hd*

maybe u outta try
ls /dev/hd*
ls /dev/sd*

in my experience, if mount returns with an error about the device not being, it's never there.


The.Revolution.Is.Coming - - To fight, To hunger, To Resist!

Offline

#6 2007-02-19 13:12:56

lordalbert
Member
From: Italy
Registered: 2006-04-15
Posts: 33
Website

Re: hdb isn't found

zeus wrote:

check, maybe naming changed?
check fdisk -l output

i haven't output:

# fdisk -l
#

Last edited by lordalbert (2007-02-19 15:16:35)

Offline

#7 2007-02-19 14:54:26

zeus
Member
From: Korolev / Russia
Registered: 2006-09-19
Posts: 117
Website

Re: hdb isn't found

LOL smile
login as superuser (root)
do:

fdisk -l

Offline

#8 2007-02-19 15:11:30

lordalbert
Member
From: Italy
Registered: 2006-04-15
Posts: 33
Website

Re: hdb isn't found

ops.. sorry.... i notice that i wrong command big_smile sorry...
btw, the output is

# fdisk -l

Disk /dev/hda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1               1        2432    19535008+   7  HPFS/NTFS
/dev/hda2   *        2433        4864    19535040   83  Linux
/dev/hda3            4865        4986      979965   82  Linux swap / Solaris
/dev/hda4            4987        9729    38098147+  83  Linux

Disk /dev/hdb: 81.9 GB, 81964302336 bytes
16 heads, 63 sectors/track, 158816 cylinders
Units = cylinders of 1008 * 512 = 516096 bytes

Disk /dev/hdb doesn't contain a valid partition table

but it is strange... now my root is /dev/hda1, and it can't be a ntfs partition! Should be ext3 ...

Last edited by lordalbert (2007-02-19 15:16:00)

Offline

#9 2007-02-19 15:16:52

dubz
Member
From: South Africa
Registered: 2007-02-12
Posts: 5

Re: hdb isn't found

quick question, is it an external harddrive connected via usb?


i lol'd

Offline

#10 2007-02-19 15:22:54

lordalbert
Member
From: Italy
Registered: 2006-04-15
Posts: 33
Website

Re: hdb isn't found

no, it is an internal hd

Offline

#11 2007-02-19 17:24:04

zeus
Member
From: Korolev / Russia
Registered: 2006-09-19
Posts: 117
Website

Re: hdb isn't found

please post output of

mount

command

Offline

#12 2007-02-19 17:30:48

lordalbert
Member
From: Italy
Registered: 2006-04-15
Posts: 33
Website

Re: hdb isn't found

# mount
/dev/hda1 on / type ext3 (rw)
none on /proc type proc (rw)
none on /sys type sysfs (rw)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
none on /dev/pts type devpts (rw)
none on /dev/shm type tmpfs (rw)

it seems ok..

Offline

#13 2007-02-19 18:42:06

zeus
Member
From: Korolev / Russia
Registered: 2006-09-19
Posts: 117
Website

Re: hdb isn't found

hm. you have problem with partition table/FS. try:
fsck.ext3 /dev/hda1

but your second hdd partition table seems crushed. try to fix it.

Offline

#14 2007-02-19 20:23:02

lordalbert
Member
From: Italy
Registered: 2006-04-15
Posts: 33
Website

Re: hdb isn't found

zeus wrote:

hm. you have problem with partition table/FS. try:
fsck.ext3 /dev/hda1

but your second hdd partition table seems crushed. try to fix it.

it didn't change anything...  i give the comand on a live cd,becouse it gives me that if i run this comand with hd mounted, it can be damage.

Offline

#15 2007-02-20 00:00:07

aRcHaTe
Member
Registered: 2006-10-24
Posts: 644

Re: hdb isn't found

my problm lays on an external hd...sdc...pmount refuses to mount it...


Its a sick world we live in....

Offline

Board footer

Powered by FluxBB