You are not logged in.

#351 2011-01-23 03:43:05

spupy
Member
Registered: 2009-08-12
Posts: 218

Re: KDE/Plasma Screenshots

Banton wrote:
Scnd101 wrote:

Failed at installing gnome shell, so I made this instead; wingpanel style big_smile

Hi, i tried also to set up a "wingpanel" with the kde panel. But i have one major problem.
I created a new panel, set it to align right. Made a minimum size about the size i will need, and a maxium size for quite the half of the monitor length.
But everytime a new systrayicon will come up, the panel doesn't grow to the left, it just shifts my clock out of the panel. How did you manage this?

I had the same problem. sad Didn't find a solution.

Zom wrote:
cinan wrote:

Scnd101, Zom - guys, what are your panels on the bottom? I mean the icon-only taskbars.

He's using docky as far as I can tell.

I'm using a patched version of smooth tasks, which has added support for launchers. Here.

To install it, you can just modify the PKGBUILD for smooth-tasks in the AUR. Look for these lines;

__hgroot="http://bitbucket.org/panzi"
__hgrepo="smooth-tasks"

and change them to

__hgroot="http://bitbucket.org/jimi312"
__hgrepo="smooth-tasks-kde-sc-4.6"

and then just build as normal.

Panzi will merge and update smooth tasks once KDE 4.6 hits the main fedora repos, IIRC.

I can't compile this. sad
http://pastebin.com/mu9sfqER
EDIT: Seems to be requiring some KDE 4.6 stuff, I think?

Last edited by spupy (2011-01-23 03:54:36)


There are two types of people in this world - those who can count to 10 by using their fingers, and those who can count to 1023.

Offline

#352 2011-01-23 09:40:03

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: KDE/Plasma Screenshots

spupy wrote:

I can't compile this. sad
http://pastebin.com/mu9sfqER
EDIT: Seems to be requiring some KDE 4.6 stuff, I think?

Oh, yes, sorry.

For some reason I assumed everybody was using KDE 4.6. Heh.

Anyhow, the launcher support in libtaskmanager is new in 4.6, so unfortunently, you can't use this with an older version of KDE.

Personally, I use the kde-unstable repo, though be warned, there could be problems there. That said, it's at rc2 right now, so things shouldn't be that unstable. smile

Offline

#353 2011-01-23 23:31:24

bendersteed
Member
From: Greece
Registered: 2010-10-18
Posts: 85

Re: KDE/Plasma Screenshots

Even so the stable kde 4.6 is expected at Wendesday so there isn't need for hurry.!


Petite veille d'ivresse, sainte ! quand ce ne serait que pour le masque dont tu as gratifié. Nous t'affirmons, méthode ! Nous n'oublions pas que tu as glorifié hier chacun de nos âges. Nous avons foi au poison. Nous savons donner notre vie tout entière tous les jours.

Voici le temps des Assassins.

Offline

#354 2011-01-25 11:06:21

Scnd101
Member
From: Sweden
Registered: 2009-10-25
Posts: 43
Website

Re: KDE/Plasma Screenshots

another screenshot before 4.6 :)
ipgshs.png

Last edited by Scnd101 (2011-01-25 11:07:06)

Offline

#355 2011-01-25 11:40:29

cinan
Member
From: Slovakia
Registered: 2008-07-04
Posts: 251
Website

Re: KDE/Plasma Screenshots

great panel, Scnd101! what's the music player controls and what tray icon theme do you use?

Offline

#356 2011-01-25 11:46:46

avoulk
Member
From: Greece
Registered: 2007-08-28
Posts: 132
Website

Re: KDE/Plasma Screenshots

Indeed great panel!
Could you share your plasma theme?
Your theme is oxygen transparent?

Anyway, this is a screenshot-advertisement for KDE wink

Offline

#357 2011-01-25 23:11:48

Scnd101
Member
From: Sweden
Registered: 2009-10-25
Posts: 43
Website

Re: KDE/Plasma Screenshots

avoulk wrote:

Indeed great panel!
Could you share your plasma theme?
Your theme is oxygen transparent?

Anyway, this is a screenshot-advertisement for KDE wink

Thanks, the panel (including the icons) is a plasma theme I'm working on, mockup is here. And the widget theme is indeed oxygen-transparent.

cinan wrote:

great panel, Scnd101! what's the music player controls and what tray icon theme do you use?

It's Covergloobus

Offline

#358 2011-01-25 23:27:33

p4ddY
Member
From: Germany
Registered: 2007-12-04
Posts: 7

Re: KDE/Plasma Screenshots

Very clean and simple KDE. HAL is not running when the screenshot was taken, thus battery state is not recognized.


-- mod edit: read the rules and only post thumbnails https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=61754  [jwr] --

I used the mogrify command as written on the first page of this thread. Sorry that the thumbnail was too big. -__-

again:

kde_mobile_thumb.png

Last edited by p4ddY (2011-01-26 14:58:06)

Offline

#359 2011-01-27 12:27:37

phantazy
Member
From: /home/phantazy
Registered: 2011-01-08
Posts: 8
Website

Re: KDE/Plasma Screenshots

@p4ddY: looks awesome! Thumbs up!

Last edited by phantazy (2011-01-27 22:29:44)


KDE Platform Version 4.6.2

Offline

#360 2011-01-27 12:37:27

acoples
Member
Registered: 2009-11-27
Posts: 22

Re: KDE/Plasma Screenshots

Simply KDE

SjyiZs.jpg

UeoySs.jpg


If someone knows how to change the Chromium icon in the taskbar, I listen to suggestions

I tried all the known ways, but none have worked sad

Offline

#361 2011-01-27 12:45:19

pseb
Member
From: Marburg, Germany
Registered: 2007-09-27
Posts: 85

Re: KDE/Plasma Screenshots

@acoples: have you tried to change the chromium icon in kde menu? (via kde menu editor)

Offline

#362 2011-01-27 13:18:14

Alm
Member
Registered: 2010-09-15
Posts: 56

Re: KDE/Plasma Screenshots

acoples wrote:

Simply KDE



If someone knows how to change the Chromium icon in the taskbar, I listen to suggestions

I tried all the known ways, but none have worked sad

The file manager is Dolphin right? How did you configure this appearance?


See, you're unpacking.

Offline

#363 2011-01-27 13:33:04

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: KDE/Plasma Screenshots

Alm wrote:

The file manager is Dolphin right? How did you configure this appearance?

Unlock the toolbars, right-click on the selected toolbar, choose "orientation" to "left". Press ctrl+m to hide the menubar and choose a window decoration without a title or buttons (just a small border on all sides of the window). Then just hide the "places" pane.

I suppose.

Offline

#364 2011-01-27 13:45:43

acoples
Member
Registered: 2009-11-27
Posts: 22

Re: KDE/Plasma Screenshots

@ Alm yes it's Dolphin, and I've configured it as Zom says

pseb wrote:

@acoples: have you tried to change the chromium icon in kde menu? (via kde menu editor)

That's one of the things that I already tried but it didn't worked sad, thanks for the suggestion anyway

Offline

#365 2011-01-27 14:53:05

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: KDE/Plasma Screenshots

acoples wrote:

That's one of the things that I already tried but it didn't worked sad, thanks for the suggestion anyway

You could try doing it the ugly way and replacing the icon in /usr/share/pixmaps, dunno if it'd work though.

Offline

#366 2011-01-27 15:49:35

Banton
Member
Registered: 2010-05-28
Posts: 67

Re: KDE/Plasma Screenshots

Zom, you wrote about smooth tasks in kde4.6 with launcher support. know that 4.6 is in the repos I tried changing the hg repo. but I get the same error as spupy. You have a glue whats missing? Old smooth task will also not work with the new kde.

Offline

#367 2011-01-27 16:27:33

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: KDE/Plasma Screenshots

Banton wrote:

Zom, you wrote about smooth tasks in kde4.6 with launcher support. know that 4.6 is in the repos I tried changing the hg repo. but I get the same error as spupy. You have a glue whats missing? Old smooth task will also not work with the new kde.

Actually, I noticed this too and filed a bug: here.

Seems like an API change, and jimi312 said he's working on it.

Offline

#368 2011-01-27 17:04:50

acoples
Member
Registered: 2009-11-27
Posts: 22

Re: KDE/Plasma Screenshots

Zom wrote:
acoples wrote:

That's one of the things that I already tried but it didn't worked sad, thanks for the suggestion anyway

You could try doing it the ugly way and replacing the icon in /usr/share/pixmaps, dunno if it'd work though.

I've also tried that but unfortunately it didn't worked

I think it's something inside the application itself, maybe in the source code, I don't know hmm

Offline

#369 2011-01-27 17:17:10

Banton
Member
Registered: 2010-05-28
Posts: 67

Re: KDE/Plasma Screenshots

acoples wrote:
Zom wrote:
acoples wrote:

That's one of the things that I already tried but it didn't worked sad, thanks for the suggestion anyway

You could try doing it the ugly way and replacing the icon in /usr/share/pixmaps, dunno if it'd work though.

I've also tried that but unfortunately it didn't worked

I think it's something inside the application itself, maybe in the source code, I don't know hmm

I notice that with gtk applications, not found a way yet to change these icons in the taskbar

Offline

#370 2011-01-27 18:41:12

spupy
Member
Registered: 2009-08-12
Posts: 218

Re: KDE/Plasma Screenshots

Banton wrote:

Zom, you wrote about smooth tasks in kde4.6 with launcher support. know that 4.6 is in the repos I tried changing the hg repo. but I get the same error as spupy. You have a glue whats missing? Old smooth task will also not work with the new kde.


I updated to 4.6, still compilation problem. The normal smooth-tasks (http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=29410) somehow got launcher support after I recompiled them with 4.6 installed. Sadly, the launchers appear with no icon and don't work. The normal kde taskbar plasmoid also has launcher support now, and it works. Not as good as Windows 7's taskbar, however, since the launchers and the windows mix and sort in ways mysterious to me.


There are two types of people in this world - those who can count to 10 by using their fingers, and those who can count to 1023.

Offline

#371 2011-01-27 19:15:11

Zom
Member
From: Sweden
Registered: 2007-10-27
Posts: 406

Re: KDE/Plasma Screenshots

spupy wrote:

I updated to 4.6, still compilation problem. The normal smooth-tasks (http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=29410) somehow got launcher support after I recompiled them with 4.6 installed. Sadly, the launchers appear with no icon and don't work. The normal kde taskbar plasmoid also has launcher support now, and it works. Not as good as Windows 7's taskbar, however, since the launchers and the windows mix and sort in ways mysterious to me.

See above. I know that the original smooth-tasks work, but the launcher-support is broken in that one and panzi doesn't want to fix it until it's available in the main fedora repos. However:

Zom wrote:

Seems like an API change, and jimi312 said he's working on it.

And he's fixed it! Go get it while it's still hot.

Again, just change these lines:

__hgroot="http://bitbucket.org/panzi"
__hgrepo="smooth-tasks"

to:

__hgroot="http://bitbucket.org/jimi312"
__hgrepo="smooth-tasks-kde-sc-4.6"

Offline

#372 2011-01-27 19:15:45

Banton
Member
Registered: 2010-05-28
Posts: 67

Re: KDE/Plasma Screenshots

patch for smoothtask was just released, thanks Zom that you reported the bug. Zom antoher question for smoothtask, it seems that not all application are supported for launchersupport. for example firefox. can you confirm that?

Offline

#373 2011-01-27 19:58:59

spupy
Member
Registered: 2009-08-12
Posts: 218

Re: KDE/Plasma Screenshots

The Elven KDE:
http://i.imgur.com/zKqNWt.png


EDIT:

Banton wrote:

patch for smoothtask was just released, thanks Zom that you reported the bug. Zom antoher question for smoothtask, it seems that not all application are supported for launchersupport. for example firefox. can you confirm that?

I have no problem with firefox, apart from the fact that when not launched the launcher icon is the Konqueror icon. But I still won't use it because I can't make the launchers and the apps keep order as I tell them.

Last edited by spupy (2011-01-27 20:02:25)


There are two types of people in this world - those who can count to 10 by using their fingers, and those who can count to 1023.

Offline

#374 2011-01-28 01:44:44

Alm
Member
Registered: 2010-09-15
Posts: 56

Re: KDE/Plasma Screenshots

Zom wrote:
Alm wrote:

The file manager is Dolphin right? How did you configure this appearance?

Unlock the toolbars, right-click on the selected toolbar, choose "orientation" to "left". Press ctrl+m to hide the menubar and choose a window decoration without a title or buttons (just a small border on all sides of the window). Then just hide the "places" pane.

I suppose.

acoples wrote:

@ Alm yes it's Dolphin, and I've configured it as Zom says

Thanks smile

Also, what set of icons are you using there?


See, you're unpacking.

Offline

#375 2011-01-28 02:25:23

ffjia
Member
Registered: 2009-08-26
Posts: 94

Re: KDE/Plasma Screenshots

p4ddY wrote:

Very clean and simple KDE. HAL is not running when the screenshot was taken, thus battery state is not recognized.


-- mod edit: read the rules and only post thumbnails https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=61754  [jwr] --

I used the mogrify command as written on the first page of this thread. Sorry that the thumbnail was too big. -__-

again:

http://digi-thal.de/~p4ddY/kde_mobile_thumb.png

Hi p4ddY,  nice screenshot.

I'd like to know where did you get the Application Launcher icon? Thanks

Offline

Board footer

Powered by FluxBB