You are not logged in.

#1 2009-02-20 22:49:01

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

How to get blueman working? SOLVED!

http://wiki.archlinux.org/index.php/Blueman

yes but it is still buggy ...

Just take a look here: http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=13870

For me sending files from mobile phone to Computer does not work it seems that blueman do not put the dongle discoverable... so my phone can not see the Dongle....

So wtf is wrong??? tongue

For me bluetooth is useless anyway it works or not caus  to sync a mobile phone layin directly neer by your PC and a lot of mini-usb adapter laying all around so.... but i got bluetooth phone headset and 3 different dongles and may trayin to get this working helps someone who needs bluetooth...

Last edited by killajoe (2010-02-08 13:55:28)


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#2 2009-02-21 08:49:05

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

roll

I put the dongle discoverable all the time with "adapter" settings.
Dbus message is some like  "ADAPTER NOT READY" .

Restarting bluetooth and rebooting the PC does not solve.

I just think it depends on bluez it self and a prob with dongle configuration or management?

Later i will do debugging about it... no bluetooth at work;)


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#3 2009-02-21 09:28:06

blasse
Member
From: Poland
Registered: 2008-04-24
Posts: 303

Re: How to get blueman working? SOLVED!

Check if pure bluez is working. That will tell us if problem is caused by bluez or by blueman smile


Proud ex-maintainer of firefox-pgo

Offline

#4 2009-02-21 09:36:05

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

blasse wrote:

Check if pure bluez is working.

what should i do to check and what means "pure" bluez?

ah you just want to ask if pairing and so on works without blueman...:)
ill just go on to test...

Last edited by killajoe (2009-02-22 11:00:09)


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#5 2009-02-22 12:01:47

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

$ hciconfig
hci0:    Type: USB
    BD Address: xx:xx:xx:xx:xx:xx ACL MTU: 1017:8 SCO MTU: 64:0
    UP RUNNING PSCAN 
    RX bytes:840 acl:0 sco:0 events:43 errors:0
    TX bytes:434 acl:0 sco:0 commands:43 errors:0
$ hcitool scan
Scanning ...
    00:1A:1B:2B:A6:B2    bluetooth attack detected!
    00:07:A4:B7:AD:73    Motorola HT820

sdptool browse:
http://www.kamprad.net/killajoe/logs/bluetooth/

blueman logs: (today it just works all with bluemen sendto phone sendto pc and browse device on phone...but may caus i play around with blueZ commands)

http://www.kamprad.net/killajoe/logs/bl … n-log.html


see whats after rebooting...

Is still working!

Browsing and sending files from phone to pc and vize versa...

And i can use Headset by searching with blueman-manager pairing the headset and rightclick on the headset presssing "connect A2DP Service" .. it succseed and i can use alsa-plugin with bmp, xine a.s.o. putting this inside your .asoundrc:

pcm.bluetooth {
    type bluetooth
        device "xx:xx:xx:xx:xx:xx" #optional, connects to specific device instead the default one
        profile "auto"             #optional, supported profiles are: auto, hifi and voice 
}

(put your real adress here xx:xx:xx:xx:xx:xx ... scan with:

hcitool scan

>>>bmp: put bluetooth as device and use software mixing>>>

Last edited by killajoe (2009-02-22 14:16:14)


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#6 2009-02-22 17:10:54

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

 s
elf.client.add_dir(BLUEMAN_PATH + self.subdir, gconf.CLIENT_PRELOAD_NONE)
glib.GError: The Configuration server could not be contacted, possible sources of error are that TCP / IP for orbit is not activated or due to a system crash old NFS locks are set. Under http://www.gnome.org/projects/gconf/ get more information (Details - 1: Connection to the meeting could not be retrieved: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.)

roll

i got now ... caus i do sometin wrong with blueman...


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#7 2009-02-22 20:51:46

walmis
Member
From: Klaipeda, Lithuania
Registered: 2009-02-22
Posts: 12
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

your gconf daemon probably crashed smile

Offline

#8 2009-04-02 16:52:12

bz1pp3d
Member
Registered: 2008-11-25
Posts: 21

Re: How to get blueman working? SOLVED!

Hello.I can't recive files.Here are some output lines:

[root@ice ~]# blueman-applet 
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Loading configuration plugins
_________
load_plugins (/usr/bin/blueman-applet:131)
['Headset'] 
Using gconf config backend
_________
__setattr__ (/usr/bin/blueman-applet:177)
bt_off False 
_________
load_nap_settings (/usr/bin/blueman-applet:152)
Loading NAP settings 
_________
on_dbus_name_owner_change (/usr/bin/blueman-applet:266)
org.bluez owner changed to :1.17 
/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/bluez/Manager.py:41: DeprecationWarning                                                                                                   : object.__new__() takes no parameters
  cls._instance = super(Manager, cls).__new__(cls, *args, **kwargs)
Using gconf config backend
_________
set_nap (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/main/applet/NetworkManager.py:                                                                                                   106)
set nap False 
_________
set_gn (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/main/applet/NetworkManager.py:1                                                                                                   17)
set gn False 
_________
register_agent (/usr/bin/blueman-applet:255)
Registering agent 
Using gconf config backend
_________
initialize (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet/RecentConns.py:7                                                                                                   7)
rebuilding menu 
_________
on_obex_owner_changed (/usr/bin/blueman-applet:167)
obex owner changed: :1.0 
Using gconf config backend
_________
on_started (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/main/applet/Transfer.py:91)
opp Started 
_________
on_started (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/main/applet/Transfer.py:91)
ftp Started 
resize 24
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
prop DiscoverableTimeout 60 
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
prop Discoverable 1 
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
prop Devices dbus.Array([dbus.ObjectPath('/org/bluez/22001/hci0/dev_00_1E_45_4B_                                                                                                   D3_8F')], signature=dbus.Signature('o'), variant_level=1) 
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
prop Devices dbus.Array([], signature=dbus.Signature('o'), variant_level=1) 
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
prop Devices dbus.Array([dbus.ObjectPath('/org/bluez/22001/hci0/dev_00_1E_45_4B_                                                                                                   D3_8F')], signature=dbus.Signature('o'), variant_level=1) 
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
prop Devices dbus.Array([], signature=dbus.Signature('o'), variant_level=1) 
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
prop Discoverable 0 
_________
on_adapter_property_changed (/usr/lib/python2.6/site-packages/blueman/gui/applet                                                                                                   /DiscvManager.py:71)
Stop

Any ideas?

Offline

#9 2009-04-02 18:21:35

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#10 2009-04-02 19:26:01

bz1pp3d
Member
Registered: 2008-11-25
Posts: 21

Re: How to get blueman working? SOLVED!

Doesn't work hmm Any other ideas?

Offline

#11 2009-04-02 23:36:45

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

be more specific wink

You try to send a file from mobile phone to your computer?
You are putting your bluetooth device at your pc discoverable?
You can send files from pc to mobile phone?
You try to do a networkconnect between two computers???


......


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#12 2009-04-03 05:06:38

bz1pp3d
Member
Registered: 2008-11-25
Posts: 21

Re: How to get blueman working? SOLVED!

I try to send files from my cell to my pc.I can send files, but can't recive.I put the device discoverable.My phone find the computer and I send the file but it failed to connect.And I posted the console output.

Last edited by bz1pp3d (2009-04-03 05:07:04)

Offline

#13 2009-04-03 06:02:15

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

tongue
you try to seach your phne with the blueman devive manager an pair it before sending the file?


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

#14 2012-08-05 05:17:28

ashmew2
Member
Registered: 2008-10-03
Posts: 6

Re: How to get blueman working? SOLVED!

I was on a gnome3 installation , was not able to send files from the phone to laptop.

I just turned on the notifications and voila! it worked.

Seems like the phone was trying to send the file but the user was not able to accept the incoming transfer on the laptop as there were no notifications.

(Just top right corner > Notifications > ON)

Offline

#15 2012-08-05 08:49:50

killajoe
Member
From: Berlin Planet Earth
Registered: 2007-07-04
Posts: 156
Website

Re: How to get blueman working? SOLVED!

last post:2009-04-03 06:02:15 ...  i think there is no need for blueman on gnome 3, caus gnome3 got bluetooth  config tools with all you need...


Cancel me not -- for what then shall remain?
Abscissas, some mantissas, modules, modes, A root or two, a torus and a node:
The inverse of my verse, a null domain.
-- Stanislaw Lem, The Cyberiad

Offline

Board footer

Powered by FluxBB