You are not logged in.

#101 2009-10-20 18:23:48

ProgDan
Member
From: Teplice, Czech Republic
Registered: 2007-10-04
Posts: 441
Website

Re: kde-snapshot repo

Updated to 4.3.72!! At least x86_64 repo. 32bit users will have to wait some time, I'm still building and I probably won't get to the computer in the next 24 hours to upload it.
ALERT! Since now the repo uses Qt 4.6!!!!. Qt 4.6 comes as an update to stable Qt 4.5 from [extra]. According to FrozenFox (and I can confirm that) Qt 4.6 is binary compatible with Qt 4.5, so you don't need to rebuild all your Qt apps against it. That cool, isn't it? :-) I didn't rebuilt any other packages.
Unfortunately due some changes in kdecore, kdebindings will not compile (and according to some web I found it may last till .82 or so), so we are still using bindings from 4.3.68 snapshot which has caused some Python modules (for example Printer Configuration in System Settings) not to work.

PS: personal opinion: graphics really seems to be a little bit faster then with Qt 4.5, for example switching background images does not cause Plasma to freeze for a while. But I still suffer from Plasma drawing errors - especially the main panel sometimes does not redraw well or some (random) parts of it behave like if someone "cut off" a piece of it. :-(

Last edited by ProgDan (2009-10-20 18:27:36)

Offline

#102 2009-10-20 18:57:45

Solid1986Snake
Member
Registered: 2007-06-18
Posts: 258

Re: kde-snapshot repo

Am I tight that you are not directly working on your new github? I looked for the changed PKGBUILDS, but they do not seem the ones you used for building latest kde...

Offline

#103 2009-10-20 18:59:48

Solid1986Snake
Member
Registered: 2007-06-18
Posts: 258

Re: kde-snapshot repo

ProgDan wrote:

PS: personal opinion: graphics really seems to be a little bit faster then with Qt 4.5, for example switching background images does not cause Plasma to freeze for a while. But I still suffer from Plasma drawing errors - especially the main panel sometimes does not redraw well or some (random) parts of it behave like if someone "cut off" a piece of it. :-(

This could be caused by using graphicssystem raster....

Offline

#104 2009-10-20 19:20:44

flamelab
Member
From: Athens, Hellas (Greece)
Registered: 2007-12-26
Posts: 2,160

Re: kde-snapshot repo

Great work progdan !

There is a missing package error though :-/

Proceed with installation? [Y/n]
:: Retrieving packages from kde-4.4-unstable...
error: failed retrieving file 'kdeaccessibility-kttsd-4.3.70svn1030554-1-x86_64.pkg.tar.gz' from repo.progdansoft.com : Not Found
error: failed retrieving file 'kdepim-kontactinterfaces-4.3.68svn1024319-2-x86_64.pkg.tar.gz' from repo.progdansoft.com : Not Found
warning: failed to retrieve some files from kde-4.4-unstable
error: failed to commit transaction (Not Found)
Errors occurred, no packages were upgraded.

Offline

#105 2009-10-20 19:28:03

Solid1986Snake
Member
Registered: 2007-06-18
Posts: 258

Re: kde-snapshot repo

And last,

maybe you could include virtuoso backend in next build?

Here's nearly a howto: http://vizzzion.org/blog/2009/10/virtuoso-here-i-come/

and theres a virtuosopkg on aur....
Thats why i bothered for actual packages wink Really like to rebuild something ^^

Offline

#106 2009-10-20 19:29:18

ProgDan
Member
From: Teplice, Czech Republic
Registered: 2007-10-04
Posts: 441
Website

Re: kde-snapshot repo

@git: I just pushed the current PKGBUILDs state. It may seem terrible and broken and whatever but it works. I know I should make some time and fix it and clear it and so on, but... :-)

@plasma: Thanks, I'll ask Google what to do about it :-)

Offline

#107 2009-10-20 20:18:29

Solid1986Snake
Member
Registered: 2007-06-18
Posts: 258

Re: kde-snapshot repo

Seems that something went wrong with your pull...

No big problems, but they caused by something wink

qtconfig still points to /opt/qt-4.6 .... don't think you build with that config... maybe other PKGBUILDS differ? Still compiling virtuoso and will check later

Offline

#108 2009-10-20 20:26:52

ProgDan
Member
From: Teplice, Czech Republic
Registered: 2007-10-04
Posts: 441
Website

Re: kde-snapshot repo

Yeah, the qtconfig points there, but there is no Qt 4.6 in that folder so CMake uses that one in /usr/. I forgot to remove it. You know the way - it works, don't touch it :-)

Offline

#109 2009-10-20 21:23:42

dalingrin
Member
Registered: 2009-03-18
Posts: 125

Re: kde-snapshot repo

Solid1986Snake wrote:
ProgDan wrote:

PS: personal opinion: graphics really seems to be a little bit faster then with Qt 4.5, for example switching background images does not cause Plasma to freeze for a while. But I still suffer from Plasma drawing errors - especially the main panel sometimes does not redraw well or some (random) parts of it behave like if someone "cut off" a piece of it. :-(

This could be caused by using graphicssystem raster....

I thought Qt in [extra] was built with raster as default?

[EDIT] nevermind, I misread one of the Arch Qt patches.

Last edited by dalingrin (2009-10-20 21:29:25)

Offline

#110 2009-10-21 06:23:15

ffjia
Member
Registered: 2009-08-26
Posts: 94

Re: kde-snapshot repo

Great! I've updated, and other qt apps seemed to work fine wink

To tell the truth, I don't like the new design of window decoration of Oxygen, the "Minimize", "Maximize" and "Close" buttons......

Offline

#111 2009-10-21 08:19:09

Solid1986Snake
Member
Registered: 2007-06-18
Posts: 258

Re: kde-snapshot repo

ffjia wrote:

Great! I've updated, and other qt apps seemed to work fine wink

To tell the truth, I don't like the new design of window decoration of Oxygen, the "Minimize", "Maximize" and "Close" buttons......

You can install nitrogen from kde-look wink

Offline

#112 2009-10-21 09:22:01

hardcore
Member
Registered: 2009-09-04
Posts: 8

Re: kde-snapshot repo

ProgDan wrote:

32bit users will have to wait some time, I'm still building and I probably won't get to the computer in the next 24 hours to upload it.

done, now?! smile

Offline

#113 2009-10-21 09:25:17

mechmg93
Member
From: Greece
Registered: 2007-05-23
Posts: 197

Re: kde-snapshot repo

is there a PKGBUILD for your qt 4.6 ?

Last edited by mechmg93 (2009-10-21 09:28:33)


Mikes on AUR

Offline

#114 2009-10-21 10:14:34

syms
Member
Registered: 2008-12-25
Posts: 296

Re: kde-snapshot repo

am i the only one who notices that qt 4.6 is a bit slower than 4.5?

Offline

#115 2009-10-21 10:44:17

ffjia
Member
Registered: 2009-08-26
Posts: 94

Re: kde-snapshot repo

Solid1986Snake wrote:

You can install nitrogen from kde-look wink

Cool, I like it, thanks

Offline

#116 2009-10-21 10:46:13

ffjia
Member
Registered: 2009-08-26
Posts: 94

Re: kde-snapshot repo

syms wrote:

am i the only one who notices that qt 4.6 is a bit slower than 4.5?

I didn't notice that, the running speed is more or less the same, I think

Offline

#117 2009-10-21 13:51:27

nuovodna
Member
Registered: 2007-12-15
Posts: 17

Re: kde-snapshot repo

You ROCK!!!!
Thanks ProgDan big_smile

Offline

#118 2009-10-21 21:06:44

invisible_man
Member
Registered: 2009-10-12
Posts: 12

Re: kde-snapshot repo

syms wrote:

am i the only one who notices that qt 4.6 is a bit slower than 4.5?

I thought I had the same problem at first, then I restarted, BIG difference:D

Offline

#119 2009-10-27 15:23:08

linopolus
Member
From: /home/linopolus
Registered: 2009-01-08
Posts: 32

Re: kde-snapshot repo

:: Starting full system upgrade...
warning: kdeaccessibility-kttsd: local (4.3.69svn1027298-1) is newer than extra (4.3.2-1)
:: Replace koffice with extra/koffice-meta-koffice? [Y/n] 
warning: soprano-svn: local (1033048-1) is newer than kde-4.4-unstable (1016617-1)
resolving dependencies...
warning: dependency cycle detected:
warning: xorg-server will be installed before its nvidia-utils dependency
looking for inter-conflicts...
error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies)
:: kdemultimedia-kmix: requires kdelibs-experimental
:: kdepim-korganizer: requires kdelibs-experimental
:: kdepim-kontact: requires kdepim-kontactinterfaces
:: kdeutils-kgpg: requires kdelibs-experimental
:: kdeutils-kwallet: requires kdelibs-experimental

These packages seems to be in [extra] and kdelibs-experimental conflicts with kdelibs
It's since the last update after my holidays(this sunday). Can you help?
32bit arch


Thanks for reading, linopolus

Offline

#120 2009-10-27 18:04:38

syms
Member
Registered: 2008-12-25
Posts: 296

Re: kde-snapshot repo

Well, this repo has killed my regular kdemod. I will no longer use this repo, cause i had to reinstall whole arch linux because nothing helped. For more info here:
http://www.chakra-project.org/bbs/viewtopic.php?id=1648

Last edited by syms (2009-10-27 18:05:17)

Offline

#121 2009-10-27 18:28:37

ProgDan
Member
From: Teplice, Czech Republic
Registered: 2007-10-04
Posts: 441
Website

Re: kde-snapshot repo

I'm sorry to hear that , but there's nothing I could do. Also, the very first post in this topic encourages you to backup your ~/.kde4. And when playing with unstable stuff, I'd rather backup anything (especially when I know I built it myself :-) ).
Without more details, I will hardly ever find what is the reason for such behavior. It is possible there was still something left from my repo which has caused some incompatibility (libraries...?).
I'll try to make some time and test it, try to reproduce your problem. Once more, I'm sorry for that.

Offline

#122 2009-10-27 18:35:04

Solid1986Snake
Member
Registered: 2007-06-18
Posts: 258

Re: kde-snapshot repo

Maybe we could create a group like the kdemod-uninstall...

With that you can completly remove all kdemod packages by kdemod-uninstall

something like pacman -Rd kde-unstable-great-progdan  could be nice big_smile

Offline

#123 2009-10-27 19:16:52

deej
Member
Registered: 2008-02-08
Posts: 395

Re: kde-snapshot repo

ProgDan wrote:

I'm sorry to hear that , but there's nothing I could do. Also, the very first post in this topic encourages you to backup your ~/.kde4. And when playing with unstable stuff, I'd rather backup anything (especially when I know I built it myself :-) ).
Without more details, I will hardly ever find what is the reason for such behavior. It is possible there was still something left from my repo which has caused some incompatibility (libraries...?).
I'll try to make some time and test it, try to reproduce your problem. Once more, I'm sorry for that.

A very polite response.
Perhaps Big Red Warnings could be placed at regular intervals thru' the forum,
they're easy to ignore as well wink

Deej

Offline

#124 2009-10-27 19:44:46

ProgDan
Member
From: Teplice, Czech Republic
Registered: 2007-10-04
Posts: 441
Website

Re: kde-snapshot repo

Releasing your favorite KDEMod killer version 4.3.73svn1040395!! x86_64 is available now, i686 update will follow later tomorrow.
I updated Qt 4.6 to Qt 4.6 beta 1 and replaced soprano with soprano-svn from AUR. I also made some fixes in dependencies.

Please report number of murdered KDEMod installations.

WARNING: This may kill your beloved desktop environment and/or system. Backups, backups, backups

Last edited by ProgDan (2009-10-27 19:47:13)

Offline

#125 2009-10-27 20:05:23

deej
Member
Registered: 2008-02-08
Posts: 395

Re: kde-snapshot repo

big_smile:D:D

Deej

Offline

Board footer

Powered by FluxBB