You are not logged in.

#1 2009-10-14 04:00:53

Zer0
Member
From: Windsor, ON, Canada
Registered: 2006-08-25
Posts: 299

Conky doesn't see hwmon sensors since update

I have an issue where conky-1.7.2-3 wont start anymore, complaining of errors with my hwmon sensors

Conky: can't open '/sys/class/hwmon/hwmon0/temp3_input': No such file or directory
please check your device or remove this var from Conky...

My hwmon devices are listed in the following directory "/sys/class/hwmon/hwmon0/device" so of course conky cant find them! The above error is missing the /device/ portion of the path.

Downgrading back to conky-1.7.2-2 same problem.

Downgrading back to conky-1.7.2-1 and everything works as expected...

anyone else having this issue?  Should I file a bug report?

Thanks

Offline

#2 2009-10-14 14:09:12

maddojf
Member
Registered: 2008-10-29
Posts: 8

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

Same issue here.

Offline

#3 2009-10-14 16:33:18

Zer0
Member
From: Windsor, ON, Canada
Registered: 2006-08-25
Posts: 299

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

I Filed a bug report

Offline

#4 2009-10-14 20:42:32

Zer0
Member
From: Windsor, ON, Canada
Registered: 2006-08-25
Posts: 299

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

Well bye bye bug report.. it was closed with reason "works for me".

I wonder what the problem could be then.

Offline

#5 2009-10-14 20:48:26

reztho
Member
Registered: 2007-12-16
Posts: 33

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

Get conky from abs, comment the patch line in the PKGBUILD and makepkg.

Clearly the patch now it's wrong since the sensors are in /sys/class/hwmon/hwmon1/device which it's ok at least with kernel 2.6.31-4 here. I've checked the patch and it just strips the /device part of the path so that's why conky doesn't work.

Zer0, you should re-open the bug report and point giovanni to here.

Offline

#6 2009-10-14 20:51:49

Zer0
Member
From: Windsor, ON, Canada
Registered: 2006-08-25
Posts: 299

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

thanks for the heads up reztho.. I'll take a look at the patch and PKGBUILD later, and then re-open the bug report if needed.

Offline

#7 2009-10-14 20:57:45

maddojf
Member
Registered: 2008-10-29
Posts: 8

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

That fixed it for me.  Thanks reztho.

Offline

#8 2009-10-15 13:30:17

giovanni
Developer
From: Livorno, Italy
Registered: 2005-04-07
Posts: 68
Website

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

Fixed in conky-1.7.2-4


Arch Linux Developer
AUR & Pacman Italian Translations

Offline

#9 2009-10-16 18:08:53

max.bra
Member
From: Bologna - Italy
Registered: 2008-06-02
Posts: 86

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

sorry guys but this bug is not solved, at least not for all configurations.

All with 2.6.31 kernel:
I've a MB Asus P5Q-E with same sensors chip of Zer0. It's w83627ehf. After last activated restriction on acpi i've decided to switch to asus-atk0110 module, and in the end, i agree.

for me, patched conky 1.7.2-2 and 1.7.2-3 were ok.
latest not patched -4 build is broken like -1 was.

The classic conky error obtained:

Conky: can't open '/sys/class/hwmon/hwmon0/device/fan1_input': No such file or directory

The asus-atk0110 module behavior in my /sys tree:

ls /sys/class/hwmon/hwmon0/
device      fan1_min    fan2_min    fan3_min    fan4_min    fan5_min   in0_min    in1_min    in2_min    in3_min    temp1_crit   temp2_crit   uevent
fan1_input  fan2_input  fan3_input  fan4_input  fan5_input  in0_input  in1_input  in2_input  in3_input  name       temp1_input  temp2_input
fan1_label  fan2_label  fan3_label  fan4_label  fan5_label  in0_label  in1_label  in2_label  in3_label  power      temp1_label  temp2_label
fan1_max    fan2_max    fan3_max    fan4_max    fan5_max    in0_max    in1_max    in2_max    in3_max    subsystem  temp1_max    temp2_max
ls /sys/class/hwmon/hwmon0/device
driver  hid  hwmon  modalias  path  power  subsystem  uevent

Last edited by max.bra (2009-10-16 18:11:15)

Offline

#10 2009-10-17 06:36:36

parthachowdhury
Member
Registered: 2009-07-03
Posts: 1

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

i confirm the same as max.bra. Kernel 2.6.31 and conky 1.7.2-1 did't work on my asus m2n-vm dvi. which i reported in the http://bugs.archlinux.org/task/16584 , but that resulted in conky 1.7.2.2 and 1.7.2.-3 not working on Zer0's machine. Now conky 1.7.2-4 does not work on mine again.

But as Jussi Timperi points out in http://bugs.archlinux.org/task/16650 , the updated patch at launchpad.net should work for both cases. Atleast it worked for me.Now i am happily running conky again.

Last edited by parthachowdhury (2009-10-17 06:37:58)

Offline

#11 2009-10-17 09:03:00

max.bra
Member
From: Bologna - Italy
Registered: 2008-06-02
Posts: 86

Re: Conky doesn't see hwmon sensors since update

yes, i can confirm too that new Cesare Tirabassi's patch is working for my config.
situation in Zer0's config?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB