You are not logged in.

#1 2010-03-03 22:26:45

shadok
Member
Registered: 2009-02-24
Posts: 10

Emacs cursor lag

Hi,

My emacs cursor has recently got a strange behaviour.  When the cursor inverts the character under it, it first clears it with a black square, and the white character is shown one long second after. When moving the cursor, the character comes back instantly non-inverted.

When using a blinking cursor, the blink delay is much shorter that the "show character" one, so the character almost never appears. Disabling blink mode makes a usable emacs, but not too comfortable!

It seems independent from the font or the color theme (I use none anyway).

Any idea? Thanks,
Eric

Offline

#2 2010-03-17 09:44:35

Shender
Member
From: Paris, France
Registered: 2009-08-27
Posts: 7

Re: Emacs cursor lag

The same story.

May be it was some gtk update who is responsible for it?

Offline

#3 2010-03-17 10:29:30

bernarcher
Forum Fellow
From: Germany
Registered: 2009-02-17
Posts: 2,271

Re: Emacs cursor lag

No problem here. Could it be a video driver issue? I use nvidia 190.53-1 with the latest (x86_64) kernel26 2.6.32.10-1.


To know or not to know ...
... the questions remain forever.

Offline

#4 2010-03-17 10:52:33

chpln
Member
From: Australia
Registered: 2009-09-17
Posts: 361

Re: Emacs cursor lag

No sign of trouble here either.  Does the problem persist with 'emacs -Q'?

x86_64.  xf86-video-intel 2.10.0-1 and kernel26 2.6.33.1-1.

Last edited by chpln (2010-03-17 10:55:13)

Offline

#5 2010-03-18 12:18:12

Shender
Member
From: Paris, France
Registered: 2009-08-27
Posts: 7

Re: Emacs cursor lag

I don't think so, I didn't update the video driver (xf86-video-intel) for a months.

However, I installed emacs-otf instead of emacs, and everything works well now.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB