You are not logged in.

#1 2005-01-18 14:50:42

lmellen
Member
From: Fairport, NY
Registered: 2004-06-11
Posts: 120

kde not working

:? Greetings, I believe I have a good install on a T-23 thinkpad. I
     upgraded pacman then the system - v0.7 Wombat.
     I'm having trouble getting kde to run. I used "pacman -S xorg kde "
     to install, I edited my .xinitrc file, but if I startx all I get is xterm!
        I'm getting one message when I shutdown xterm:

   " Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/,
     removing from list!
     waiting for X server to shutdown"

    Anybody know how to fix this? Thanks in advance! --  smile Larry

Offline

#2 2005-01-18 16:20:14

lmellen
Member
From: Fairport, NY
Registered: 2004-06-11
Posts: 120

Re: kde not working

:?: Should I remove xorg & kde and reinstall using:
      "pacman -S xfree86 kde" ?? -- Larry

Offline

#3 2005-01-18 16:55:46

craw
Member
Registered: 2005-01-06
Posts: 26

Re: kde not working

have you run

xorgcconfig

before yo started?

and what does your .xinitrc look like?
i suspect like:

exec startkde

next one: you're trying to start kde as a user aren't you?
                therefore your .xinitrc has to be in your user homedir, right?

Offline

#4 2005-01-18 17:08:37

scarecrow
Member
From: Greece
Registered: 2004-11-18
Posts: 714

Re: kde not working

craw wrote:

have you run

xorgcconfig

before yo started?

...or "hwd -s" if you have trouble answering a few technical questions properly...  tongue


Microshaft delenda est

Offline

#5 2005-01-18 17:15:16

lmellen
Member
From: Fairport, NY
Registered: 2004-06-11
Posts: 120

Re: kde not working

:? Craw --  Everything you suggested I've done. When in root I get
                  xterm. When as user I get " Could not start kdeinit, check
                  your installation! At prompt I'm getting "GLIBC_2.3.4 not
                  found"  Should I remove xorg and use xfree86?
                                 -- thanks for the reply -- Larry smile

Offline

#6 2005-01-18 17:39:15

craw
Member
Registered: 2005-01-06
Posts: 26

Re: kde not working

your user is also in the "video" group in /etc/groups ?

and you should

pacman -S glibc

then...

and you can use xorg or xfree or whatever you like... they do both work  :twisted:

Offline

#7 2005-01-18 20:52:33

zhitch
Member
Registered: 2004-10-31
Posts: 22

Re: kde not working

how about

xorgconfig

  sorry noticed your spelling was a bit off..and try as root 

kdm

and see if it starts  8)

Offline

#8 2005-01-19 02:57:54

lmellen
Member
From: Fairport, NY
Registered: 2004-06-11
Posts: 120

Re: kde not working

big_smile Thanks everybody, everything is working fine now. I did as
      everybody suggested -- no problems!! 
                          big_smile Thanks again -- Larry

Offline

Board footer

Powered by FluxBB