You are not logged in.

#1 2012-01-15 20:38:19

Plus
Member
Registered: 2011-09-24
Posts: 17

[SOLVED] Issue With Notifications (libnotify) In LXDE/Openbox

I am running LXDE/Openbox on my system and am having some problems with notifications (libnotify).  When I run the command: notify-send "test", I receive no output and no notification on screen.  I did not have notification-daemon installed, so I installed that but still no notifications.  Any ideas what could be going on here?  I realized I have no notifications when switching tracks in Ario/MPD and have been troublshooting since but I'm not having any luck.

Last edited by Plus (2012-01-15 22:27:35)

Offline

#2 2012-01-15 20:54:23

Trilby
Inspector Parrot
Registered: 2011-11-29
Posts: 21,585
Website

Re: [SOLVED] Issue With Notifications (libnotify) In LXDE/Openbox

Plus wrote:

I did not have notification-daemon installed, so I installed that but still no notifications.

You installed it, but is it running?  Do you start the daemon in xinitrc or the lxde autostart file?


"UNIX is simple and coherent..." - Dennis Ritchie, "GNU's Not UNIX" -  Richard Stallman

Offline

#3 2012-01-15 22:26:29

Plus
Member
Registered: 2011-09-24
Posts: 17

Re: [SOLVED] Issue With Notifications (libnotify) In LXDE/Openbox

Ah ha.  Thanks Trilby.  After running /usr/lib/notification-daemon-1.0/notification-daemon start &, the notify-send command works properly and notifications are displayed.  Not sure I like the look of the notifications, so I'll probably go without em for now.  Much appreciated.  Solved.

Offline

#4 2012-01-15 23:23:47

Trilby
Inspector Parrot
Registered: 2011-11-29
Posts: 21,585
Website

Re: [SOLVED] Issue With Notifications (libnotify) In LXDE/Openbox

Glad it's working.

I've never really used those notifications - but just in case, they do look much better with compositing (ie xcompmgr) running.


"UNIX is simple and coherent..." - Dennis Ritchie, "GNU's Not UNIX" -  Richard Stallman

Offline

Board footer

Powered by FluxBB