You are not logged in.

#1 2012-05-12 02:05:49

Xi0N
Member
From: Bilbao - Spain
Registered: 2007-11-29
Posts: 772
Website

Help installing ampache

The wiki is not helpful at all, since it explains the guided configuration part instead of the pre-installation, which im finding terribly difficult.

If I go to http://localhost/ampache/test.php
Im missing the point where it says "DB Inserted - This checks a few key tables to make sure that you have successfully inserted the ampache database and that the user has access to the database"


Im accessing the database with user root and created by hand a database called ampache... but im stuck.... a more extended guide would be the right thing.....

Can someone give me a hand?

Thank you!!

Offline

#2 2012-05-12 17:17:08

Xi0N
Member
From: Bilbao - Spain
Registered: 2007-11-29
Posts: 772
Website

Re: Help installing ampache

Ok, the thing now is that if i point my browser to http://localhost/ampache , i get an error page:

"Server error
The website encountered an error while retrieving http://localhost/ampache/. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
Here are some suggestions:
Reload this webpage later.
HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the request."

What can be the problem to not reach even the install.php page?

Help please, since i have been trying for hours but i don't find the solution hmm

Offline

#3 2012-05-12 17:57:22

Atragor
Member
Registered: 2009-02-28
Posts: 59

Re: Help installing ampache

The only thing I can suggest is to examine Apache error logs, there may be some messages from PHP.

Offline

#4 2012-05-13 19:17:36

Xi0N
Member
From: Bilbao - Spain
Registered: 2007-11-29
Posts: 772
Website

Re: Help installing ampache

I got it working: i installed the other packege, the development one and its working fine... i don't know whats wrong with the other package.....

Offline

#5 2013-03-12 15:44:52

leong
Member
Registered: 2013-03-08
Posts: 5

Re: Help installing ampache

Hi!
This post i a bit old, but I had the same problem with ampache-3.5.4-stable. /var/log/http/error_log complains about

PHP Fatal error:  Call-time pass-by-reference has been removed in /srv/http/ampache/lib/class/vauth.class.php on line 580

Edit /srv/http/ampache/lib/class/vauth.class.php line 580 and remove the "&" character on that line, i.e. instead of

if (pam_auth($username, $password, &$results['error'])) {

this line is now

if (pam_auth($username, $password, $results['error'])) {

Then browse http://your_server_name/ampache and voila

leon

Offline

#6 2013-03-21 20:01:00

jcTux
Member
Registered: 2013-03-21
Posts: 1

Re: Help installing ampache

leong wrote:

Hi!
This post i a bit old, but I had the same problem with ampache-3.5.4-stable. /var/log/http/error_log complains about

PHP Fatal error:  Call-time pass-by-reference has been removed in /srv/http/ampache/lib/class/vauth.class.php on line 580

Edit /srv/http/ampache/lib/class/vauth.class.php line 580 and remove the "&" character on that line, i.e. instead of

if (pam_auth($username, $password, &$results['error'])) {

this line is now

if (pam_auth($username, $password, $results['error'])) {

Then browse http://your_server_name/ampache and voila

leon

Thank you sou much, that helps me a lot.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB