You are not logged in.

#51 2012-06-02 19:34:23

tomato
Member
Registered: 2007-09-20
Posts: 72

Re: The Humble Indie Bundle V

mirandir wrote:

Can you try this :

- delete your $HOME/.limbo folder.
- run the 'limbo' command in a terminal and see if errors are displayed ?


This PKGBUILD works for me but I use AMD/ATI fglrx driver.

Already tried this. The error is the same as quoted in one of the previous posts.


BTW: I managed to start Psychonauts with OSS Radeon drivers, but it's slow.  The required packages are lib32-libtxc_dxtn and lib32-mesa. Just like with Bastion, one needs to set force_s3tc_enable=true.


sorry for my miserable english, it's my third language ; )

Offline

#52 2012-06-02 19:55:18

mirandir
Member
Registered: 2010-11-09
Posts: 55
Website

Re: The Humble Indie Bundle V

A good test to see if it's a packaging or a driver problem is to try to install the Windows version of the game with Wine, without use the "Linux version" of Limbo.

If you have the same "Unhandled exception: page fault on read access to 0xffffffff in 32-bit code (0x7da31535)" error, it's likely a driver/system problem.

If the Windows version works, the true is out there ^^

Offline

#53 2012-06-02 21:58:02

benob
Member
Registered: 2008-11-11
Posts: 187

Re: The Humble Indie Bundle V

TastyPi wrote:

So I got Psychonauts to start by installing lib32-libtxc_dxtn from the AUR, but after the Double Fine intro (with horrible audio) it crashes with a floating error or something. On the third attempt to run it, the was no sound, and it didn't have a floating point error, but it did completely freeze, and since it had grabbed both my mouse and keyboard, I had to go into a tty to kill it.

I got a bit further by installing lib32-openal, lib32-sdl and tuning the settings.

Offline

#54 2012-06-02 23:06:14

tomato
Member
Registered: 2007-09-20
Posts: 72

Re: The Humble Indie Bundle V

mirandir wrote:

A good test to see if it's a packaging or a driver problem is to try to install the Windows version of the game with Wine, without use the "Linux version" of Limbo.

If you have the same "Unhandled exception: page fault on read access to 0xffffffff in 32-bit code (0x7da31535)" error, it's likely a driver/system problem.

If the Windows version works, the true is out there ^^

I did not have lib32-ati-dri installed.

benob wrote:

I got a bit further by installing lib32-openal, lib32-sdl and tuning the settings.

What do you mean by tuning the settings? I had audio, video and 3D working. While videos run smoothly, the 3D animation had around 0.25 to 0.5 FPS... Beyond unplayable.


sorry for my miserable english, it's my third language ; )

Offline

#55 2012-06-02 23:13:41

iFSS
Member
Registered: 2011-01-29
Posts: 33

Re: The Humble Indie Bundle V

Not on my Linux box, so I can't check - but those having the exception with the backtrace pointing at swrast.so (or slow performance with radeon drivers), do you have lib32-ati-dri installed?

If so, I think that your libgl path might be missing the location of the 32-bit drivers.

Try:

echo $LIBGL_DRIVERS_PATH

It should look something like:

/usr/lib/xorg/modules/dri/:/usr/lib32/xorg/modules/dri/

If it is missing the lib32 path, then create (or edit) /etc/profile.d/radeon.sh and add to it:

export LIBGL_DRIVERS_PATH=$LIBGL_DRIVERS_PATH:/usr/lib32/xorg/modules/dri/

Then restart X.

(You'll have to check that the path is correct. If I get a chance later, I'll check myself.)

* edit - as tomato posted, you're probably missing lib32-ati-dri

Last edited by iFSS (2012-06-02 23:16:11)

Offline

#56 2012-06-03 01:49:16

KnightMustard
Member
Registered: 2012-03-17
Posts: 3

Re: The Humble Indie Bundle V

Can anyone get Amnesia working? I got to the menu and started a new story. The game loads but all I get is a black screen. I am using an Intel gpu and I did try forcing texture compression with force_s3tc_enable=true and it still didn't work. Perhaps s3tc isn't the right texture compression algorithm? This may not be the problem at all though as the menu appears to display objects but I wouldn't know if that was cached somehow or not. I also tried playing the Windows version with Wine but I can't seem to get past the introduction on that.

Offline

#57 2012-06-03 07:04:20

tomato
Member
Registered: 2007-09-20
Posts: 72

Re: The Humble Indie Bundle V

KnightMustard wrote:

Can anyone get Amnesia working? I got to the menu and started a new story. The game loads but all I get is a black screen. I am using an Intel gpu and I did try forcing texture compression with force_s3tc_enable=true and it still didn't work. Perhaps s3tc isn't the right texture compression algorithm? This may not be the problem at all though as the menu appears to display objects but I wouldn't know if that was cached somehow or not. I also tried playing the Windows version with Wine but I can't seem to get past the introduction on that.

Other compression algorithms are not patented (that's the reason why it's not enabled in mesa by default) so it's not the problem. Check, if you have lib32-libtxc_dxtn and libtxc_dxtn installed.


sorry for my miserable english, it's my third language ; )

Offline

#58 2012-06-03 07:55:58

mirandir
Member
Registered: 2010-11-09
Posts: 55
Website

Re: The Humble Indie Bundle V

KnightMustard : check http://support.humblebundle.com/custome … ystem-reqs

Maybe your Intel GPU is too weak.

HIB 5 System Reqs wrote:

Amnesia: The Dark Descent

Windows
OS: Windows XP, or later
Processor: 2.0 GHz
Memory: 2 GB
Graphics: Radeon X1000/GF 6

Mac
OS: Mac OS X 10.5 Leopard, or later
Processor: 2.0 GHz
Memory: 1 GB

Linux
Processor: 2.0 GHz
Memory: 1 GB

Note: Integrated graphics and very low budget graphics cards might not work.

Offline

#59 2012-06-03 09:46:00

tomato
Member
Registered: 2007-09-20
Posts: 72

Re: The Humble Indie Bundle V

iFSS wrote:

Not on my Linux box, so I can't check - but those having the exception with the backtrace pointing at swrast.so (or slow performance with radeon drivers), do you have lib32-ati-dri installed?

If so, I think that your libgl path might be missing the location of the 32-bit drivers.

Try:

echo $LIBGL_DRIVERS_PATH

It should look something like:

/usr/lib/xorg/modules/dri/:/usr/lib32/xorg/modules/dri/

If it is missing the lib32 path, then create (or edit) /etc/profile.d/radeon.sh and add to it:

export LIBGL_DRIVERS_PATH=$LIBGL_DRIVERS_PATH:/usr/lib32/xorg/modules/dri/

Then restart X.

(You'll have to check that the path is correct. If I get a chance later, I'll check myself.)

* edit - as tomato posted, you're probably missing lib32-ati-dri

Yeh, installing lib32-ati-dri fixed performance issues with psychonauts too. But now I get new problems: some cutscenes don't have sound and some stuff isn't drawn (like the projection at the beginning of the sergeant's mind). Oh, and still crashes with Floating point exception, this time at random. But this is reported at the bugzilla.

Last edited by tomato (2012-06-03 09:52:32)


sorry for my miserable english, it's my third language ; )

Offline

#60 2012-06-03 11:10:36

joeka
Member
Registered: 2011-07-29
Posts: 9

Re: The Humble Indie Bundle V

Psychonauts floating point exception:

Icculus provided a test build with fixes for this and some other bugs: http://treefort.icculus.org/psychonauts … 12.tar.bz2

It works for me and I guess a new build will be published soon.

Offline

#61 2012-06-03 12:06:08

mirandir
Member
Registered: 2010-11-09
Posts: 55
Website

Re: The Humble Indie Bundle V

I updated my version of LIMBO PKGBUILD.

Changelog :
- little changes in description of .desktop file
- disable "Allow the window manager to decorate the windows" by default in the wineprefix for better performances in fullscreen with Gnome-shell
- allow to choose the language of the game at first launch if zenity is installed

File : http://mirandir.pagesperso-orange.fr/fi … src.tar.gz

Feedback is welcome smile

Offline

#62 2012-06-03 14:17:47

tomato
Member
Registered: 2007-09-20
Posts: 72

Re: The Humble Indie Bundle V

joeka wrote:

Psychonauts floating point exception:

Icculus provided a test build with fixes for this and some other bugs: http://treefort.icculus.org/psychonauts … 12.tar.bz2

It works for me and I guess a new build will be published soon.

This fixes the Floating point exceptions for me. Still no sight of sergeant in the Basic Braining...

Last edited by tomato (2012-06-03 15:40:42)


sorry for my miserable english, it's my third language ; )

Offline

#63 2012-06-03 18:14:10

cra
Member
From: Sweden
Registered: 2009-09-25
Posts: 58
Website

Re: The Humble Indie Bundle V

Same thing here with Bastion -- black screen, cursour and invisible menu elements smile

Limbo, on the other hand rejected to work via any of provided PKGBUILDs but started when I installed it using windows installer (and hinted how old my laptop is smile

Didn't tried anything else from the bundle yet since I'm mostly interested in this two.

Last edited by cra (2012-06-03 18:14:37)


Thou shalt not create a machines with a likeness of human mind

Offline

#64 2012-06-03 19:08:28

mirandir
Member
Registered: 2010-11-09
Posts: 55
Website

Re: The Humble Indie Bundle V

cra : what error did you have with Limbo ? The same as Artemis https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 2#p1109422 ?

It's strange that it works with Wine directly but not with my PKGBUILD, which uses the installed Wine. Normally, the binary is the same in the Linux and Windows version.

Last edited by mirandir (2012-06-03 19:13:12)

Offline

#65 2012-06-03 19:30:20

Shaika-Dzari
Member
From: Québec, Canada
Registered: 2006-04-14
Posts: 436
Website

Re: The Humble Indie Bundle V

Hello,

Does anyone was able to use a gamepad with Bastion ?

I'm under Arch 64 and I'm trying with my old Logitech Dualpad which usally working without any config...

Regards

Offline

#66 2012-06-03 22:48:16

flako
Member
Registered: 2008-10-24
Posts: 56

Re: The Humble Indie Bundle V

For me bastion didn't work initially (got to a black menu, just saw the cursor). I installed using the PKGBUILD from AUR.

Then I read this thread, tried running intelbastion, and it worked! My card couldn't handle the rain either, so I disabled it as advised earlier in this thread.
This is on a system with Intel C2D E6600@2,4 GHz CPU, 2GB DDR2 RAM, ATI x1950xt GPU

Will probably try the other games later on, but now I'm just enjoying bastion smile

Offline

#67 2012-06-03 22:55:12

el mariachi
Member
Registered: 2007-11-30
Posts: 591

Re: The Humble Indie Bundle V

bastion is awesome! I wasn't expecting it to be so deep!
You can't play it with the ATI card?

Offline

#68 2012-06-04 02:35:25

crondog
Member
Registered: 2011-04-21
Posts: 127

Re: The Humble Indie Bundle V

Shaika-Dzari wrote:

Hello,

Does anyone was able to use a gamepad with Bastion ?

I'm under Arch 64 and I'm trying with my old Logitech Dualpad which usally working without any config...

Regards

From what I can gather, Bastion uses OpenTK which does not support gamepads http://www.opentk.com/files/doc/class_o … e_pad.html

Someone correct me if I'm wrong.

You could try using something like qjoypad (it maps gamepad buttons to keys). I just tried it and it seems to be working ok

Offline

#69 2012-06-04 07:21:03

joeka
Member
Registered: 2011-07-29
Posts: 9

Re: The Humble Indie Bundle V

Gamepad:
According to a bugreport ( https://bugzilla.icculus.org/show_bug.cgi?id=5525 ) the fix posted above ( http://treefort.icculus.org/psychonauts … 12.tar.bz2 ) will allow you to use a gamepad!

Offline

#70 2012-06-04 08:31:23

cra
Member
From: Sweden
Registered: 2009-09-25
Posts: 58
Website

Re: The Humble Indie Bundle V

mirandir: yes, looks like the error for limbo is the same. With your PKGBUILD I was able at least launch the app. It shows "loading" than on one of the dots the sound goes "blurp" and it freezes while trying to launch a debugger. On the other hand, with the PKGBUILD in AUR it won't start at all.

I was pretty sure that the problem here is that I have only 1 GB of RAM, but since it was able to start with "direct" windows installation, that shouldn't be the case.

UPD: YAY! Bastion works with intelbastion \o\o\o WOOOHOO

Last edited by cra (2012-06-04 08:46:20)


Thou shalt not create a machines with a likeness of human mind

Offline

#71 2012-06-04 09:51:13

tomato
Member
Registered: 2007-09-20
Posts: 72

Re: The Humble Indie Bundle V

flako wrote:

For me bastion didn't work initially (got to a black menu, just saw the cursor). I installed using the PKGBUILD from AUR.

Then I read this thread, tried running intelbastion, and it worked! My card couldn't handle the rain either, so I disabled it as advised earlier in this thread.
This is on a system with Intel C2D E6600@2,4 GHz CPU, 2GB DDR2 RAM, ATI x1950xt GPU

Will probably try the other games later on, but now I'm just enjoying bastion smile

That's because "intelbastion" is a wrapper around Bastion that sets "force_s3tc_enable=true" environment variable.
It's weird though, that X1950xt can't handle rain, it's quite powerful card... Are you sure you have lib32-ati-dri and ati-dri installed?


sorry for my miserable english, it's my third language ; )

Offline

#72 2012-06-04 11:11:03

quantumphaze
Member
From: Melbourne, Australia
Registered: 2008-11-14
Posts: 169

Re: The Humble Indie Bundle V

I just played Psychonauts which worked perfectly on my Nvidia Quadro 600, however it doesn't Alt+Tab. Very inconvenient since it takes about 5 different sub-menus to quit.

Why is it that all Linux games have to explicitly code in support for Alt+Tab task switching? (Even when they do, it stops working when the game locks up.)


▁▂▃▄▅▆▇█▉▊▋▌▍▎▏▏▎▍▌▋▊▉█▇▆▅▄▃▂▁

Offline

#73 2012-06-04 11:14:57

el mariachi
Member
Registered: 2007-11-30
Posts: 591

Re: The Humble Indie Bundle V

Superbrothers and Bastion has ALT-tabing working for me (monsterwm window manager)

Offline

#74 2012-06-04 12:24:12

wuischke
Member
From: Suisse Romande
Registered: 2007-01-06
Posts: 630

Re: The Humble Indie Bundle V

For people with a GMA950 who experience black rectangles with Bastion: Try reducing your resolution to 1024x768. (1280x800 worked for me too).

In 1280x1024 (and possibly higher resolutions)  there appear to be problems with transparency, e.g. on the screen with "press any key" the bastion sign is completely black. Reducing the resolution solves this. S3TC was not needed.

Offline

#75 2012-06-04 12:43:15

zwl
Member
From: Tallahassee
Registered: 2012-04-15
Posts: 58

Re: The Humble Indie Bundle V

Has anyone figured out the dependencies for Swords and Sworcery?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB