You are not logged in.

#1 2012-11-01 23:09:50

misc
Member
From: Bavaria, Germany
Registered: 2010-03-22
Posts: 110

[Solved] Can't boot: Udevd won't find libacl.so.1

I booted once this morning, did pacman -Syu, which only installed linux 3.6.5 and a new cmake, and immediately shut down after that.

Now it won't boot anymore, for a seemingly unrelated issue: It's "booting kernel", "Running early hook [udev]", and then:

[udevd]: error while loading shared libraries: libacl.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

I've reverted to 3.6.4 via LiveCD, checked for that file (it exists) and reinstalled acl, attr and systemd. No change.

Any ideas?

Last edited by misc (2012-11-01 23:48:34)

Offline

#2 2012-11-01 23:14:51

falconindy
Developer
From: New York, USA
Registered: 2009-10-22
Posts: 4,092
Website

Re: [Solved] Can't boot: Udevd won't find libacl.so.1

You need to regenerate your initramfs images.

Offline

#3 2012-11-01 23:48:14

misc
Member
From: Bavaria, Germany
Registered: 2010-03-22
Posts: 110

Re: [Solved] Can't boot: Udevd won't find libacl.so.1

Thank you, worked. Don't get why, though. The linux package has pacman do that automatically, doesn't it?

Offline

#4 2012-11-01 23:59:48

falconindy
Developer
From: New York, USA
Registered: 2009-10-22
Posts: 4,092
Website

Re: [Solved] Can't boot: Udevd won't find libacl.so.1

Sure, no idea why you lost a lib, but mkinitcpio threw an error at you if it didn't properly find libacl.so.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB