You are not logged in.

#1 2012-11-02 12:28:38

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

[thunderbird] Freezes completely with no reasons

Hi.

For 2-3 days (since the big update for gnome 3.6), thunderbird has been freezing for no reason, without any error message when launched in the shell. I tried to deactivate all my extensions, tried to create a new profile, but nothing worked.

I'm completely running out of ideas. Could you give me a hand please ?

Sincerely.

EDIT:

And it's not a problem of version, I tried to go back to the 2 past ones : still the same freezes.

Last edited by djipey (2012-11-04 13:08:16)

Offline

#2 2012-11-02 13:48:08

xgdgsc
Member
Registered: 2012-02-03
Posts: 120

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

I experienced in Gnome 3.4, thunderbird taking up 100% CPU background and make computer freeze and X needs to be restarted. Then I switched to evolution and it runs fine.

Offline

#3 2012-11-02 13:53:34

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

I also tried Evolution, but with Gmail, it does not work. Evolution keeps trying to load the content of my Inbox, but it never success.

Offline

#4 2012-11-02 20:16:26

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

Fixed (I guess) with the kernel update of tonight. I don't know what was the bug. Solved.

Offline

#5 2012-11-04 13:09:29

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

Update:

after 2 days while thunderbird worked perfectly, the problem reappeared. I can not get any information about why it is happening.

Offline

#6 2012-11-05 11:00:37

bmanuel
Member
Registered: 2011-10-06
Posts: 103

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

I've the same problem, all started by upgrading to gnome 3.6..

Offline

#7 2012-11-15 14:14:44

bmanuel
Member
Registered: 2011-10-06
Posts: 103

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

Oh well, now this problem seems resolved all by itself, too bad i can't track it down to a specific recent update so i could help you in some way.

Offline

#8 2012-11-15 16:18:53

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

Crap, not solved for me yet..

Offline

#9 2013-06-21 07:57:42

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

Still nothing ? I still have this bug each time I install Thunderbird, and I can't stand evolution anymore.

Offline

#10 2013-07-23 11:29:07

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

As I'm still trying to fix this bug, I post an "update":

If I put the offline mod before Thunderbird starts to freeze, I do not encouter the bug anymore. So I think it could be a network problem. But d*mn, isn't there a way to have error messages ?


EDIT:

By following the procedure here, Thunderbird stops with:

-934287616[7fa2cedfbdf0]: d0314800:imap.googlemail.com:NA:CreateNewLineFromSocket: * CAPABILITY IMAP4rev1 UNSELECT IDLE NAMESPACE QUOTA ID XLIST CHILDREN X-GM-EXT-1 UIDPLUS COMPRESS=DEFLATE ENABLE MOVE CONDSTORE ESEARCH

Last edited by djipey (2013-07-23 11:42:35)

Offline

#11 2013-08-23 12:38:39

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

Still no suggestion ?

Offline

#12 2013-08-23 14:49:38

teckk
Member
Registered: 2013-02-21
Posts: 191

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

Not the solution that you asked for, I stopped using Thunderbird when the freezing on launch started while using it. I switched to

pacman -Si claws-mail

It's light, user friendly, gtk, works well.
http://www.claws-mail.org/faq/index.php … with_Gmail

Offline

#13 2013-08-24 09:30:30

djipey
Member
Registered: 2011-07-30
Posts: 78

Re: [thunderbird] Freezes completely with no reasons

The strangest "fix" ever. I installed the nightly yesterday, played around a little bit, and then installed the stable version. And it "seems" fixed, I didn't encounter yet. I'm going to wait a little bit before saying it's fixed, but it seems.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB