You are not logged in.

#1 2012-11-19 07:56:58

xhc
Member
From: Slovakia, [svk]
Registered: 2012-02-01
Posts: 112
Website

[SOLVED] chrome flash

there are 2 pc, same fresh install 32bit, same chrome.. just one different: 1 pc has builded flash, youtube runs etc, BUT second pc hasnt flash ... in about:plugins there is no flash

Last edited by xhc (2012-11-19 18:40:02)


#Awesome window manager  |  http://my-archlinux.blogspot.com

Offline

#2 2012-11-19 09:57:59

graysky
Member
From: /run/user/1000
Registered: 2008-12-01
Posts: 8,423
Website

Re: [SOLVED] chrome flash

Is the a question in there?


CPU-optimized Linux-ck packages @ Repo-ck  • AUR packagesZsh and other configs

Offline

#3 2012-11-19 10:07:04

xhc
Member
From: Slovakia, [svk]
Registered: 2012-02-01
Posts: 112
Website

Re: [SOLVED] chrome flash

of course... one pc has flash and other pc with that same install hasnt ... that same fresh install and chrome version 32 bit ...


#Awesome window manager  |  http://my-archlinux.blogspot.com

Offline

#4 2012-11-19 11:22:13

smakked
Member
From: Gold Coast , Australia
Registered: 2008-08-14
Posts: 419

Re: [SOLVED] chrome flash

pacman -S flashplugin

Certified Android Junkie
Arch 64

Offline

#5 2012-11-19 11:32:02

xhc
Member
From: Slovakia, [svk]
Registered: 2012-02-01
Posts: 112
Website

Re: [SOLVED] chrome flash

yeah.. that is a solution to work.. but question is, why isnt there chrome's  flash, other pc it has ...

pkg flashplugin isnt chrome 's (and flashplugin it is only in version 11.2)


#Awesome window manager  |  http://my-archlinux.blogspot.com

Offline

#6 2012-11-19 16:18:33

adam777
Member
Registered: 2012-05-28
Posts: 158

Re: [SOLVED] chrome flash

If you indeed mean Chrome and not Chromium, check if perhaps built in (pepper) flash is disabled using

chrome://plugins

In the case of Chromium, you can install pepper flash from the AUR - https://aur.archlinux.org/packages/chro … per-flash/ or https://aur.archlinux.org/packages/chro … sh-stable/

Last edited by adam777 (2012-11-19 16:19:40)

Offline

#7 2012-11-19 16:22:15

xhc
Member
From: Slovakia, [svk]
Registered: 2012-02-01
Posts: 112
Website

Re: [SOLVED] chrome flash

adam777 ... it is installed google-chrome on both pc ... and in one pc chrome://plugins doesnt show a section with flash - missing whole flash information..

Last edited by xhc (2012-11-19 16:23:55)


#Awesome window manager  |  http://my-archlinux.blogspot.com

Offline

#8 2012-11-19 17:54:32

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: [SOLVED] chrome flash

On the computer without Flash, have you tried reinstalling the google-chrome package?

Offline

#9 2012-11-19 17:58:36

xhc
Member
From: Slovakia, [svk]
Registered: 2012-02-01
Posts: 112
Website

Re: [SOLVED] chrome flash

anonymous_user of course ... I Cant find where is the problem.... really weird


#Awesome window manager  |  http://my-archlinux.blogspot.com

Offline

#10 2012-11-19 18:07:46

anonymous_user
Member
Registered: 2009-08-28
Posts: 3,058

Re: [SOLVED] chrome flash

If your two Arch installs are the same architecture, you could build google-chrome on your first computer and then copy over the xz package to the second computer.

Also you could try the google-chrome-beta or google-chrome-dev packages and see if they are missing Flash too.

Offline

#11 2012-11-19 18:16:15

lucke
Member
From: Poland
Registered: 2004-11-30
Posts: 4,018

Re: [SOLVED] chrome flash

Do both PCs support sse2? ("grep sse2 /proc/cpuinfo" to check)

Offline

#12 2012-11-19 18:22:04

xhc
Member
From: Slovakia, [svk]
Registered: 2012-02-01
Posts: 112
Website

Re: [SOLVED] chrome flash

hm lucke the second pc (which hasnt chrome's flash) doesnt have sse2   ..... first pc (newer) has sse2 in cpuinfo


#Awesome window manager  |  http://my-archlinux.blogspot.com

Offline

#13 2012-11-19 18:31:14

lucke
Member
From: Poland
Registered: 2004-11-30
Posts: 4,018

Re: [SOLVED] chrome flash

Newest flashplugin requires sse2 (Adobe has left users of older PCs in the cold). Chrome devs disabled flashplugin on PCs without sse2, because it was crashing Chrome. It seems Chrome 19 uses a version of flashplugin that works without sse2.

Offline

#14 2012-11-19 18:39:25

xhc
Member
From: Slovakia, [svk]
Registered: 2012-02-01
Posts: 112
Website

Re: [SOLVED] chrome flash

thnx for information lucke  .... SOLVED.


#Awesome window manager  |  http://my-archlinux.blogspot.com

Offline

Board footer

Powered by FluxBB